Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли Тойота 120 да развие 190км/час и при това да харчи 12.1л/100км?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Може ли Тойота 120 да развие 190км/час и при това да харчи 12.1л/100км?

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Какво стана? Видяхте ли се в 10часа, да не съм пропуснал нещо? Хайде казвайте, че ми е много интересно!
    Аз казах че ще съм там и бях. Щото като кажеш нещо трябва да го правиш. Сега като чета темата излиза че сам съм се прецакал. Инко никога не е казвал че ще бъде там. и не беше.
    60лв съм назад. За БЕНЗИН.

Коментар

Имал съм удоволствието да карам и новия и стария ТЛК120 (служебни), ще разкажа за една командировка. Става въпрос за новия ТЛК120 с трима човека и багаж за една седмица, с чип и адаптивно окачване, най-високото ниво, това последното не е от някакво значение. Та, тръгваме от Бургас за ферибота в Игуменица, Гърция, зареждаме на Лукоил, има служебна карта, винаги на всяко зареждане което е догоре се нулират всички показатели, за моментен, среден разходи и за времето на работата на двигателя. До гръцката граница и в Гърция показанията на средния разход бяха 14.8, средната скорост над 140, колата се караше на прекъсвач непрекъснато, показанията на километража на максимална скорост бяха 190, но това не е реална скорост, доказано е с радар, при 190 на километража на радара показа 181. При последвалото зареждане някъде в Гърция разхода при същия стил на каране беше 11.2, следва зареждане във Венеция и потегляне за Австрия, разхода с италианска нафта и каране около 160 по аутобаните беше 11.8, следва Германия, там по аутобаните се кара знаете как, както и в България , та с немска нафта даваше разход 10.6 при каране колкото може, и се чуствах тъпо като карах със 190 на километраж и ме изпреварваха доста, следва прибиране през Австрия по междуградската мрежа, не може да се кара бързо, много боли, там разход 7.2, после през Унгария направихме зареждане на последната бензиностанция на самия граничен пункт, и минахме цяла Румъния без зареждане с разход 8.2, за 5 дни минахме 4500 километра, на тройна езда. Когато спряха колегите в Унгария преди Румъния аз спях, и се събуждам и сънен влизам в бензиностанцията и питам на английски " в коя държава сме" момичето на касата помисли че съм ненормален. Още да допълня че гумите бяха мишелин алпин и това стана през зимата , бях в Мюнхен един ден преди бурите когато падна крана и загинаха хора , та беше студено и машината реално не се гасеше. Интересното стана в Русе наобратно, зареждаме на първия Лукоил, естествено пак нулираме и изненада, средния разход до Бургас беше 14.4, а средната скорост беше под тази в Унгария и Румъния с разход 8.8, имаше и чуствителна разлика в динамиката. Извода за мен е че не е виновна колата а "качествената" нафта и че чипа е проектиран за европейска нафта, след прибирането ТЛКто веднага влезе в бокса и се оказа че всичко е наред. Аз още си мечтая за унгарска нафта. Някъде в службата имам и снимка като на колегата с нисана ама тук в къщи не я намерих. . Та да допуснем че колегата няма интерес да ни лъже и ни казва какво му пише на дисплея и може и да е прав, все пак това е ТОЙОТА .
      Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        ...Та да допуснем че колегата няма интерес да ни лъже и ни казва какво му пише на дисплея и може и да е прав, все пак това е ТОЙОТА .
        Поздрави.
        Никой не е казал че колегата Лъже! Просто много хора имаха съмнения в 100% обективност на обявените данни и изявиха желание да се уверят по тяхна метода (колегата Кинекс както личи от горният пост е прекарал известно време в път именно с тази цел, инвестираики време и пари за да спечели душевен покой!!!)
        А за чудесата на Тойоти-те всички сме наясно (аз лично съм карал поне 4 различни по много километри и години и в момента разполагам с поне две) и съм щастлив да кажа че това е Марката

Коментар

тойотите са перфектни и аз карам тойота , но това според мен е невъзможно дори при модела това е максималната скорост и както разбирам с зор ще я потдържа производителя никога не съобщава фрапиращия разход при високите скорости там влияят много фактори, като един от тях е челното съпротивление

Коментар

разходомера /компютъра/ е доста точен, но човек трябва да знае как да го ползва... Значи процедурата е:
            - набира се желаната скорост на равен участък...
            - нулира се показанието "среден разход" в движение и след това се кара поне 2-3км с постоянна скорост...

ако гледате показанието "моментен разход" то варира много силно и е доста по-трудно да се отчете реалният разход...

между другото, пасат комби 1,9тди с куфар отгоре до Приморско и обратно ми даде средно 7/100, а при 180-190 по километраж даваше 10.5-11/100...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Така,първо не сме си потвърдили среща на летището,второ казвам това което пише на уредите,трето много по-знаещите от мен щом като толкова знаят имам предложение да изпратят нещо във Тойота под формата на протест,че няма нужда от километраж и от уреди или по-добре да ги сложат на задната седалка за забавления на децата,четвърто умникът който ми предложи до кара 100 км с 190 км.в час,нека напише къде е това място,че не се сещам,пето гумите са си оригинални и съм доста по-запознат в разликите от по-високи и по-ниски защото имам сервиз за тахографи,шесто вчера съм снимал километража на който се виждат 190 км.,а и в нанадолнището си пуснах и крилата,и шесто братовчед ми е нотариус и след като виждам ,че на думи има много мъже ПРЕДЛАГАМ:забирам го с мен и отиваме на летището,където нашия -вашия медиен Рамбо уж ме е чакал и нулирам абсолютно всичко,ако покаже нормите за които по-горе съм изложил си тръгвам с 80 000 лв.,ако не вие си разделете джипа,говорим от сряда на там.

Коментар

Колега дай малко по-кротко!
                Аз оставам с убеждението, че ти сам си търсиш с някой да се заяждаш
                Първоначално публикуван от inko Преглед на мнение
                Тези спорове са ми любимите и затова предлагам :среща на магистралата утре например,засичане на всичко гореизложено от мен и при несъответствие ти ОСТАВАМ джипа,а ако влезе ти оставаш нещо което струва колкото него,може и пари.Аз се ангажирам и за жури от БФАС.Чакам те за отговор,компютъра ще ми е под ръка още час и половина,а ако не става за утре ще се уточним за кога,но държа на отговор.
                Пускаш тема, за която е сигурно, че ще има несъгласни с теб и го удряш на букмейкърски пункт, ако си изкарваш парите със залози, прави го там дето се организират такива, тук не ми е известно това да се практикува.
                LZ1PER

Коментар

Така,първо не сме си потвърдили среща на летището,второ казвам това което пише на уредите,трето много по-знаещите от мен щом като толкова знаят имам предложение да изпратят нещо във Тойота под формата на протест,че няма нужда от километраж и от уреди или по-добре да ги сложат на задната седалка за забавления на децата,четвърто умникът който ми предложи до кара 100 км с 190 км.в час,нека напише къде е това място,че не се сещам,пето гумите са си оригинални и съм доста по-запознат в разликите от по-високи и по-ниски защото имам сервиз за тахографи,шесто вчера съм снимал километража на който се виждат 190 км.,а и в нанадолнището си пуснах и крилата,и шесто братовчед ми е нотариус и след като виждам ,че на думи има много мъже ПРЕДЛАГАМ:забирам го с мен и отиваме на летището,където нашия -вашия медиен Рамбо уж ме е чакал и нулирам абсолютно всичко,ако покаже нормите за които по-горе съм изложил си тръгвам с 80 000 лв.,ако не вие си разделете джипа,говорим от сряда на там.
                  Така, умника съм аз и на теб нищо не съм ти предлагал, прочети хубаво постовете и тогава се прави на ущипана госпожица.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                    Колега дай малко по-кротко!
                    Аз оставам с убеждението, че ти сам си търсиш с някой да се заяждаш

Пускаш тема, за която е сигурно, че ще има несъгласни с теб и го удряш на букмейкърски пункт, ако си изкарваш парите със залози, прави го там дето се организират такива, тук не ми е известно това да се практикува.
                    Ами колега не знам къде се правят залози знам ,че първия си милион съм го изкарал с двете ми ръчици на 30 години.Вервайте ми бе,или пак не вервате.На колегата на патфендъра моментния разход е 10.8

Коментар

Ами колега не знам къде се правят залози знам ,че първия си милион съм го изкарал с двете ми ръчици на 30 години.Вервайте ми бе,или пак не вервате.
                      Готов ли си да го заложиш за такава глупост.

Коментар

Ами колега не знам къде се правят залози знам ,че първия си милион съм го изкарал с двете ми ръчици на 30 години.Вервайте ми бе,или пак не вервате.
                        Жив и здрав, пожелавам ти още мнооого милиони, само че както ти писах по-горе оставам с убеждението,че сам търсиш интриги. Виж заглавието на темата:
                        Може ли Тойота 120 да развие 190км/час и при това да харчи 12.1л/100км?
                        това е въпрос на който както е видно знаеш отговора.
                        Има тема която се казва така: Колко ви харчи вашия 4х4? пиши в нея за твоя разход като останалите.

П.П. А до това кой колко има и как ги е изкарал избива на самохвалщина.
                        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Готов ли си да го заложиш за такава глупост.
                          Да,защото съм го виждал с очичките ми,а пък повечето членове на форума вярват на ,аз или някой друг да спори за твоя Гранд не, защото ти вярваме.Автоматика не вдига по километраж повече от 173-4-5 км. в час,сега говорих с шефа на Тойота в Пазарджик и Пловдив,защото караше до скоро такава.

Коментар

Приятен уикенд на всичките ми "неверници" и до сряда.

Коментар

със ръчни скорости и чип тунинг би трябвало да изпълва километража на 5 скорост, както другите автомобили с комън рейл дизел...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да,защото съм го виждал с очичките ми,а пък повечето членове на форума вярват на ,аз или някой друг да спори за твоя Гранд не, защото ти вярваме.Автоматика не вдига по километраж повече от 173-4-5 км. в час,сега говорих с шефа на Тойота в Пазарджик и Пловдив,защото караше до скоро такава.
                                Аз не съм го виждал но съм чувал че и автоматика прави 190 на километраж. Обаче моментния разход отива над 18.
                                А да ти кажа като имаш толкова пари не се занимаваи с куци коне. Тва ускорява като Икарус.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X