Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли Тойота 120 да развие 190км/час и при това да харчи 12.1л/100км?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли Тойота 120 да развие 190км/час и при това да харчи 12.1л/100км?

12.1 e максимума на 190 ,а ти казваш 12-15 средно !!!!! много бе колега
    ,до къде е докарахте с контейнерите.В Маргел не видях BG -фланци,да не си ги гледал другаде.

До: Предстои покупка на Land Cruiser-120 - споделете реален опит.

190 с 10км засилка по нанадолнище и попътен вятър. Ако пък загасиш и двигателя ще харчи 0/100. Все подробности ама важни.
    http://www.toyota.bg/cars/new_cars/l...fications.aspx

Коментар

Тези спорове са ми любимите и затова предлагам :среща на магистралата утре например,засичане на всичко гореизложено от мен и при несъответствие ти ОСТАВАМ джипа,а ако влезе ти оставаш нещо което струва колкото него,може и пари.Аз се ангажирам и за жури от БФАС.Чакам те за отговор,компютъра ще ми е под ръка още час и половина,а ако не става за утре ще се уточним за кога,но държа на отговор.

Коментар

Значи твоита е някаква спецялна. От Тойота сигурно много ще се заинтригуват. Щото за тия 15км/ч в повече правят неистови усилия.
        Та какъв казваш е баса.
        Че на летището след Пловдив не може да вдигне 190
        Или че при 190 харчи над 12.1.
        Последно редактирано от kinex; 18-07-07, 14:48.

Коментар

Колега ти това 12.1 на компютъра на Тойотката ли го гледаш с 190?
          малко ми се струва нереално, би трябвало да пълниш резервуара догоре залепяш 190 и караш 100 километра спираш и доливаш и така съм сигурен че разхода ще е далеч над 12.1 ,просто е нереално с това въздушно съпротивление и тази маса да вдигне/подържа 190 и да харчи 12.1 на 100.

П.С. засечи го това 190 с GPS моляте ако имаш възможност и щракни една снимка на GPS-a наложен на километража, мисля че kinex-a затова така ти каза.....
          иначе и аз имах ауди което вдигаше 260 но само по километраж
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от inko Преглед на мнение
            Тези спорове са ми любимите и затова предлагам :среща на магистралата утре например,засичане на всичко гореизложено от мен и при несъответствие ти ОСТАВАМ джипа,а ако влезе ти оставаш нещо което струва колкото него,може и пари.Аз се ангажирам и за жури от БФАС.Чакам те за отговор,компютъра ще ми е под ръка още час и половина,а ако не става за утре ще се уточним за кога,но държа на отговор.
            Става интересно
            Моята машинка със сигурност не ги може тези неща (Тойота80 4.2ТD 1HT-D - >160k.с. 33" Кални гуми) максималната ми скорост по ГПС-а е около 160км/ч по равно и разхода при такова каране ще е значително по-висок от 12)
            Но 120-ката е нова, с по съвременен двигател, по-лека и с шосеини гуми ще ми е много любопитно по ГПС колко макс може да вдигне на РАВНО (по нанадолнище сигурно ще е по-бързичка - всички са), а за разхода, аз разбрах че единственият начин за по точно имерване е за над 1000км. да си събираш всички бележки за бензин и тогава да "дръпнеш чертата" иначе тези компютърчета, не са много точни (на королата честичко показва 40-60л/100км), а кой колко е заредил конкретно на момента - разликата може да е фрапираща

Какво става, кога ще тествате???

Коментар

Кажи за каво е баса, утре в 10 мога да съм там.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Значи твоита е някаква спецялна. От Тойота сигурно много ще се заинтригуват. Щото за тия 15км/ч в повече правят неистови усилия.
                Та какъв казваш е баса.
                Че на летището след Пловдив не може да вдигне 190
                Или че при 190 харчи над 12.1.
                ААААААх Колега симпатичен си ми много,ама ще ближеш рани .Не знам колко е специална,но като се видим ще ти покажа БЕЗПЛАТНО, разбира се.Вдига ги навсякъде и преди Пловдив и след Пловдив.Ето затова пиша все по-малко,защото смятам че по форумите си пишат приятели макар и непознати някои от които вече познати за неща в които си се убедил,а някой ти оспорва фактите такива,каквито са.За кой ли път се убеждавам ,че в България витае някакъв дух,защо този да е повече от мен и затова некролозите по пътищата се увеличава постоянно,ама това е друга тема.Аз съм винаги готов за всякакви тестове и сравнения така,че когато кажете

Коментар

Утре в 10 на летището

Коментар

ААААААх Колега симпатичен си ми много,ама ще ближеш рани .Не знам колко е специална,но като се видим ще ти покажа БЕЗПЛАТНО, разбира се.Вдига ги навсякъде и преди Пловдив и след Пловдив.Ето затова пиша все по-малко,защото смятам че по форумите си пишат приятели макар и непознати някои от които вече познати за неща в които си се убедил,а някой ти оспорва фактите такива,каквито са.За кой ли път се убеждавам ,че в България витае някакъв дух,защо този да е повече от мен и затова некролозите по пътищата се увеличава постоянно,ама това е друга тема.Аз съм винаги готов за всякакви тестове и сравнения така,че когато кажете
                    Колега в този ворум всички карат тежки машини и от доста време, за това можем да сметнем колко е 2+2, и няма токова животно като това дето го описваш да го караш с тази скорост и да ти дава този разход, не се засягай но тук има много по-разбиращи хора от теб и вярвай ми знаят какво пишат а не просто се заяждат с теб. Много ме е яд че съм далече от вас иначе на драго сърце бих дошъл да гледам как мнението ти ще се промени по нашето
                    Последно редактирано от Явор; 18-07-07, 15:53.

Коментар

...Ето затова пиша все по-малко,защото смятам че по форумите си пишат приятели макар и непознати някои от които вече познати за неща в които си се убедил,а някой ти оспорва фактите такива,каквито са.За кой ли път се убеждавам ,че в България витае някакъв дух,защо този да е повече от мен ...

Защо заемаш такава позиция??? На обиден? Фактите са си факти, просто хората са свикнали когато някой е екзалтиран от новата си придобивка, той да използва лека форма на хипербола
                      Убеден съм че никой тук "не си го мери" с теб, а просто хората споделят свойте виждания, нали знаеш "в спора се ражда истината".
                      Съвременните коли са Специално направени с нелинеино - неадекватни скоростомери - колкото по-бързо караш - толкова повече лъже за реалната скорост, хубавото на този "трик" че човек си "начесва Крастата" оставйки жив, лошото е че никой (без съответната техника, най-простото решение е ГПС) не знае кога и с колко е "излъган", за пример ще дам моята машинка която сега показва скоростта почти на 100% точно (не съм Инжинер по измерване) но километража и показва с около 7% по-малко от деиствителността - заради по-големите Гуми
                      А и някой беше споделил тук във Форума (нещо с което съм на 100% съгласен), че най-високият разход е на магистрала при максимална скорост...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        А и някой беше споделил тук във Форума (нещо с което съм на 100% съгласен), че най-високият разход е на магистрала при максимална скорост...
                        Аз пък си мислех, че като работи на място /в задръстване например/ рахода в л/100 клони към безкрайност
                        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                          Аз пък си мислех, че като работи на място /в задръстване например/ рахода в л/100 клони към безкрайност

Говорих за движение и разход на 100км при нормални условия.
                          А иначе като излееш нафтата/бензина пак безкраиност
                          Също така може да се придвижваш на лебедка, също ще харчи много

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение

П.С. засечи го това 190 с GPS моляте ако имаш възможност и щракни една снимка на GPS-a наложен на километража, мисля че kinex-a затова така ти каза.....
                            Нямах това в предвид. Дори не го знаех.
                            Аз говорех за показанията на уредите в колата. И съм готов да дам пари за да го видя. 12.1 при 190. Щото излиза че аз съм ебати мазохиста. При мен с 200 е над 40 а при ускорение минава 80.

Коментар

Kinex,Вече нямам Тойота......и не споря,още повече,че новата кола лапа 15/100,но Инко е прав.Карал съм над 15000км с нея па магистрала.Аз Мисля ,че спора е излишен,ако искахме да сме икономични нямаше да сме с джипове.Кеф цена няма!!!
                              На мен последното море заради Мицу,ми се върза 2000лв!OMV вече ги споменавам по три пъти на ден - налях страшна тиня на Петолъчката.
                              IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X