Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за минаване на технотест за 4runer?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фарове за минаване на технотест за 4runer?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Различни са стандартите за Европа и САЩ и юесейските блестят повече, както и левия не е изрязан.
    Пише го тук таме, вероятно дори и у форумот.

Значи аз не го чета от форума ами го знам от живота.Американките с нормални фарове се броят на пръстите на едната ръка.Оригинално им слагат много смешни крушки.Другото е американците да се раждат натурално с един полу затворен клепач.Всичко е до реглажа на фаровете.Дори и рязан фар ако го надървиш да гони гаргите ще заслепява насрещните водачи. Вече повечето европейски фирми играят с рефлектора а не с релефа на стъклото.Не знам обаче как влизат в стандартите стоповете и габаритите на повечето корейски и китайски модели.Това направо кърти очи дори и в градско каране.А доскоро на всяка сергия у нас се продаваха китове и копърки за саморъчна направа на ксенонови добавки в нормалните коруби на фаровете.Милиционерите нищо не им казваха на такива джигити при проверки по пътищата.Та за какви техно партита говорим.

Някой знае ли каква е идеята на американските стандарти за осветяване и сигнализация? Защото на мен ми се струва че са по работещи от другите такива.Най малкото над триста милиона души карат с такъв стандарт и то при не по малки мерки за сигурност.
    Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 23-05-12, 21:02.

Коментар

Е, аз щото никога не съм виждал американска кола.
      Френелова леща в 21 век ползват само неколоко изостанали производителя дето не знаят какво е това сложен рефлектор и лупа или пестят яко.
      Изискванията са различни в САЩ и Европа. Едните са далеч по-строги. Те това е. Ама в САЩ и магистралите са далеч по-бавни, и улиците по-широки и изобщо няма нищо обощо.

Пак казвам 50 лв са два фара. Не си струва разправията просто.

ПП Те това са европейските (и не само) изисквания за фарове с крушки с нажежаема жичка
      http://www.unece.org/fileadmin/DAM/t...gs/r112r1e.pdf

Ако някой има под ръка юесейските да ги плякне.
      Последно редактирано от turtey; 23-05-12, 20:33.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тук на фаровете им искат да имат DOT (Department of Transportation) или SАЕ(Society of Automotive Engineers) означение на тях. И това е и за стоповете, странични мигачи... де що има ламба отвън по колата. Не знам какви са изискванията един фар да получи одобрение по DOT, ама знам, че както NIKSD по-горе каза, тук се кара по-лесно нощем сравнено с България. В Европа не съм карал и нямам база за сравнение.

П.П. Срещал съм из нета БМВ и МБ фенове на тоя континент да обсъждат проблеми с европейски/японски фарове(кефят го някой фаровете за европеският пазар повече и решава да е уникален), и липсата на прословутите DOT и SАЕ.
        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
        Lexus LS430

Коментар

Оказва се, че има разлика в стандартите както за дългите, така и за късите светлини, като Американския стандарт е с далеч по-либерални изисквания от Европейския:

http://www.motivemag.com/pub/feature...n_Lights.shtml

Разлика има във регулирането според височината на монтаж на фара, формата на лъча при "отсечените" къси светлини, допустимия интензитет на дългите светлини, цвета на габаритните светлини и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Е, .....
            Пак казвам 50 лв са два фара. Не си струва разправията просто.

Ако някой има под ръка юесейските да ги плякне.
            Колега, ти пак и пак казваш, че 2 фара са 50 лева, ама дай линк или адрес от къде, щото аз все попадам на неща от рода на 300-400 лева за комплект. И аз пак ще кажа, че американските фарове с нищо не са по-лоши по наще, тъй че не съм фен на това да ги махам, просто искам едни назаем за да мина само с едната явно непреодолима такса от 960 лв. за технотест и да приключа с тази простотия. Ако имаш фарове за 50 лева - ще ги преглътна и ще си ги сложа (пак само за технотеста). Просто трябва да се свърши тази съвршена глупост и после да си карам и да си свиркам.
            П.П. Ако някай има идея как да мина без технотест, с удоволствие бих му дал едни 300-400 лева само за акъла
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
              Колега, ти пак и пак казваш, че 2 фара са 50 лева,
              Дай размер де, не ги знам на изуст, и ще има и линк и све
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За да приключа темата - минах технотест с американските фарове. Казаха ми "не са добре и не отговарят на изискванията", аз ги питах какво правим в това положение, а те вдигат рамене и викат "... даваш 960 лв. вътре и отиваш с протокола от тука в кат". Взимат парите, пишат "ОК" и това е.
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

За какво точно даде тия 960 кинта - за технотеста, или заради кретените там, които да си затворят очите?

Коментар

Ами да ти кажа честно, на мен това ми развързва ръцете да си правя доста промени по колата, защото имам протокол за индивидуално удобрение и всъщност нищо не ми пречи да кажа, че всички промени са преди него. което пък ги озаконява автоматично, тъй като няма списък с промените, а само становище, че колата е годна. Така че, токувиж си струва
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Хе,хеее - хитро е това.

Май тая индулгенция не е толкова скъпа, колкото изглежда.

Честито.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X