Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за минаване на технотест за 4runer?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове за минаване на технотест за 4runer?

Здравейте,
    купих си тойота 4runner 91-ва година V6, 3000 см3, но се оказа, че ми трябват "европейски" фарове, за да мина "технотест" ..
    Та въпросите са ми два - може ли някой да ми "заеме" два фара за минаване на технотеста и ще имам ли проблем с карането после с оргиналните фарове. Ясно ми е, че и в америка карат коли и че там не са кой-знае колко по-тъпи от нас, та да не стават техните фарове за каране, но знам ли - може и Форд да се окаже прост...
    Ако смятате, че ще има проблем, бихте ли ме насочили от къде и какви фарове трябва да заменят оргиналните американски?
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

От: Фарове за минаване на технотест за 4runer?

Фаровете трябва да струват около 20 лв парчето. И да, ще има проблем - т.е. ще пречиш на насрещните.
    Дай размери на стъклото да ти кажа за какво да търсиш щото за тойота сигурно ще те изненадат с цена
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз карам с такива от 5 години и никога не са ми премигнали отсреща, все пак това не са фарове от острова. Поздрави.
      [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Ако са от правоъгълните - от Renault Rapid например, и от куп други марки и модели. Това е най-разпространения размер фар, като изключим кръглите жигулски/голфови/нисански/УАЗ-ови и прочие.

Вземи си такива с гладко стъкло. Намират се.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...или от Черок - класик, не Гранд. Ако искаш пък фар-крушка, имаха ги "каките на Козлодуй" (координатите ще ги намериш, ако пуснеш търсачка с това словосъчетание във форума). И двата варианта са около 30-40 лв./бр.
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Може ли да попитам как така "ще пречи на насрещните"? Ние тук не караме с маски за електрожени. Че не са по някакъв европейски стандарт-ясно. Те и за това мрънкат при проверката. Ама пречат само фарове на коли с десен волан. Или?
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Двата фара са с различни стъкла, за да има разлика в характеристиката на лъча.
              Вътрешният фар, разпръсква светлината по метловидно.
              На континента и на островите, вътрешният фар, обаче е различен .

Защо Упи , ще трябва да минава през Технотест, недоумявам ?
              Колите от Англия се регистрират по обичайната процедура, във връзка с хармонизираното европейско законодателство.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                Двата фара са с различни стъкла, за да има разлика в характеристиката на лъча.
                Вътрешният фар, разпръсква светлината по метловидно.
                На континента и на островите, вътрешният фар, обаче е различен .

Защо Упи , ще трябва да минава през Технотест, недоумявам ?
                Колите от Англия се регистрират по обичайната процедура, във връзка с хармонизираното европейско законодателство.
                Аз ли не допрочитам нещо ...? Задачата е Американски фарове /САЩ/ не ги харесват и се търсят под наем други за теста. Колегата отговаря, че ще пречат в бъдеще оригиналните САЩ фарове. Аз питам- ние тъпичките американци като "Кочо слепеца" ли сме и защо ще пречат. Ти говориш за острови... Явно вашето земетресение ми е дошло в повечко. Как да е де, успех!

Коментар

Нищо не пречат даже напротив.Американските имат къси и по дълги къси.Ако имат и регулиране на височина нямат разлика.Стандарта за Европа е много по високо поставен като лъч и с по силна крушка.Пречат островните фарове на обратеняците.Американските светлини стандарти са в пъти по логични и измислени от всичко друго що има по света.Друг е въпроса че тъпаците от теста се правят на отворени.Като ги питаш що не стават вдигат рамене.Дежурното оправдание е че по сервизите нямало апаратура за регулиране на светлината.Навремето съм виждал как минава пикап жигула а в нов Форд-Ф-250 ония налетя с ролетка да мери нивото на педалите към седалката.Те бяха с електрически реглаж и го питахме как му харесват да ги "напаснем" ония гледаше като нае.ан.Виждал съм го и да мери на чисто нова Е класа пълна скръб.Цялата работа е да си плащат хората дето не задръстват улиците с конски каруци.
                  Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 23-05-12, 07:54.

Коментар

За пръв път чувам кола от Америка да трябва да минава техно тест.Един приятел си докара Субару от там и единствената забележка която му направиха в КАТ беше за червените мигачи,или че нещо не мига както трябва от зад,май мигаше със стопа.Но си регистрира колата.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Аз ли не допрочитам нещо ...? Задачата е Американски фарове /САЩ/ не ги харесват и се търсят под наем други за теста. Колегата отговаря, че ще пречат в бъдеще оригиналните САЩ фарове. Аз питам- ние тъпичките американци като "Кочо слепеца" ли сме и защо ще пречат. Ти говориш за острови... Явно вашето земетресение ми е дошло в повечко. Как да е де, успех!
                      Аз си мислех, че става дума за кола с десен волан.
                      Такива карат в Англия, Япония .... , които са острови .
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                        За пръв път чувам кола от Америка да трябва да минава техно тест.Един приятел си докара Субару от там и единствената забележка която му направиха в КАТ беше за червените мигачи,или че нещо не мига както трябва от зад,май мигаше със стопа.Но си регистрира колата.
                        Ако е нов модел или го няма в масива на КАТ всичко извън европеиския разпаднюз задължително минава.При мотоциклетите къв цирк е нямам думи.Навремето нямаше Сузуки RF-600 и не те пускат.А то номера бил пишеш на ръка в митническата GSXR-600 и некоя лепенка на спойлерите и минава.Зорлем те карат да правиш простотии.За дедото дето пляска печатите разлика няма.Друг Форд-Ф250 му сложихме грубо фарове от лада и го пуснаха.Гранд Чероки SRT направо от автовоза 500лв на някаква немска комисия разбирачи дето посещават българия два пъти в месеца.Има и игри с жълти крушки на мястото на задното осветяване и фарче заместващо нея.Абе въпроса е да си платиш като поп таксата а стандартите кучета ги яли.Нещо като нита на задния номер и чиповете за кучета.Такса има смисъл НЕ.Така се тръгна и с Поршета баничарки появяващи се и изчезващи трети ред седалки и тн.Заради тия тъпотии от алчност и админастративни каши много хора се изхитриха и си правят регистрация в Германия там плащат застраховки данъци такси и тн.А в нашата хазна влиза дедовия.Сега след безумните проверки и ревизии на "бандитите" с яхти и катери същото стана и при тях.Парите ще отиват навсякъде другаде но не и в българия.Тук по правило щом си собственик на нещо различно от каруца или ЗАЗ значи си съмнителен.Кой както си го направи...объркана работа.
                        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 23-05-12, 09:26.

Коментар

Различни са стандартите за Европа и САЩ и юесейските блестят повече, както и левия не е изрязан.
                          Пише го тук таме, вероятно дори и у форумот.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Различни са стандартите за Европа и САЩ и юесейските блестят повече, както и левия не е изрязан.
                            Пише го тук таме, вероятно дори и у форумот.
                            Възможно е. Практиката обаче показва, че в България се кара много трудно вечер. А тук не съм забелязал някой да ми блести все едно баба му заварява на предния капак в движение. И не знам как точно трябва да са отсечени ама, ако трябва ей сега карам колата пред някоя стена и и правя снимка на фаровете. По чертата може спокойно, насред земетресение, да се разходи на Ясен котката /даже и, ако му е сърбала от ракията!/

/майтапя се, сега да не ме шамаросате за една пияна котка!/

Коментар

Тва че у нас няма контрол е съсем отделна бира.
                              Ама като става въпрос за 50 лв сумарно, нищо не пречи на колегата да си сложи новички фарове и жми градо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X