Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за HILUX след 2006-та

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за HILUX след 2006-та

И аз, като минавам през шоурума и гледам новите хайлуксове, си мисля кога ли ще му дойде времето за смяна на моя. Взимай новия, ако питаш мене. Аз поне така бих направил, нали е заради кефа. Пък и щом жена ти така мисли, имаш ли избор?

Електроника не съм видял в хайлукса, освен радиото. Нямам и датчик за външна температура, не знам защо всеки, който се качи, за това ме пита.

А за лендкруизера не съжалявай - не е подходящ за риба според мене. Пак ще ти трябва и хайлукс
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Това са цените в момента с отстъпката.Ако се попазариш малко може от 52 110лв да го докараш до 50.
      http://www.toyota.bg/Images/Hilux_tcm419-794882.pdf

Разликата на 2012 не е само във фейслифта.Таблото е малко по-различно,волана....има вече компас и температури.Повечко опции на бордовия комп.А ако е само фейслифта,купуваш една нова решетка от англииския ибей за 100+ паунда и решаваш дизайнерския проблем
      П.П.120-ката е друга бира...Ама не мога да имам всичко

Коментар

Явно при различните дилъри и цените не са еднакви, защото аз гледах на две места в България и бяха с по 8% от стъпка, а този е 10% и от там идва разликата. Трябва да видя и тук каква отстъпка предлагат и да преценя от къде ще го взема. Четох на доста места и навсякъде пише, че модела се води фейслифт, но има подобрения освен по екстериора и вътре, механичната част предполагам е същата. Мислих и за 120ка, то човек покара ли няма как да не я сънува после примерно някоя 5/6 годишна на цената на нов хайлукс, ама новото все натделява, от друга страна предпочитам по-малко електронни модули и ако ми се наложи да нагазя някъде в кал няма да ми е толкова жал за хайлукса отколкото 120ката.. абе решил съм го, ново ще е.
        Real Recognize Real

Коментар

Не знам как стоят нещата в Гърция, имам предвид с внос на Тойота, която не е произведена за ЕС. Направи запитване примерно до Тойота Гибралтар, там моделите са по-постни от към екстри, но предполагам и цените ще са съвсем различни и няма да те е жал да я вкараш в калта.
          А и една екскурзия по Средиземноморието също не е за изпускане стига човек да има време.
          Последно редактирано от batbobo; 29-02-12, 10:26. Причина: допълнителна буква

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
            Здравейте,

Още веднъж благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и искам да питам само още нещо : Hilux има ли много електроника и дефектира ли често? това най-много ме притеснява. За силовото предаване и механичната част знам, че са здрави, месри предварително
            Аз имам HILUX 3.0 от 2007г., двойна кабина. Навъртял съм му до сега 195000км. Дет се вика почти 200. Режим на каране-шосета и магистрали, от време на време полянки за пикник и по черно 200м. до вилата. Никакви повреди, ама никакви, нито механични, нито по електриката. Сменял съм ангренажен ремък и накладки няколко пъти. Чак се учудвам, че колеги са сменяли съединители, карета на кардани, и др. Обаче те може би карат по-хард от мен.
            За мен HILUX-а е един практичен, здрав и надежден автомобил. Ако можеш взимай нов, (той има и темпомат, а на мен ми липсва).

Успех!
            Последно редактирано от 1.4; 29-02-12, 14:28.

Коментар

Първоначално публикуван от 1.4 Преглед на мнение
              ... Чак се учудвам, че колеги са сменяли съединители, карета на кардани, и др. Обаче те може би карат по-хард от мен.
              Няма нищо чудно! Аз ако карах като теб едва ли и тези неща щях да съм сменил....Между другото като каза накладки,аз съм още с оригиналните.Задните вече са за смяна.Не знам какво е това чудо на природата,но е факт! 150 000км. с накладки оргиналдъ

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                Няма нищо чудно! Аз ако карах като теб едва ли и тези неща щях да съм сменил....Между другото като каза накладки,аз съм още с оригиналните.Задните вече са за смяна.Не знам какво е това чудо на природата,но е факт! 150 000км. с накладки оргиналдъ
                Няма какво да се чудиш, те накладките се хабят само като натискаш педала на спирачките, а не като се бухнеш в някоя локва или храстче
                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                  Между другото като каза накладки,аз съм още с оригиналните.Задните вече са за смяна.Не знам какво е това чудо на природата,но е факт! 150 000км. с накладки оргиналдъ
                  Ама ти и отпред ли си още с оригиналните?
                  И аз на 150000км. реших да сменям задните, защото ръчната спирачка вече имаше много голям ход, хващаше на 6-7 зъб. Отваряме и изненада - имаше около 30% от феродото. Ама пак ги смених.
                  А за предните - при мен накладки от ТМ Ауто (тогава 160лв) изкарват 75000 докато просвири предпазната ламаринка, а TRW(80лв) изкарват 35000 докато просвири предпазната ламаринка.
                  Последно редактирано от 1.4; 29-02-12, 16:27.

Коментар

Няма да е hilux колеги, нещо ми се правят на луди за лизинга, защото съм в частния сектор скъсах си нервите тука за 5 дни.. да вкарам от чужбина много по-скъпо ще ми излезе с регистрация и т.н., затова решихме със жената да си оставим най-малката кола /за градско/ и да вземем 9* та серия land cruiser за разходки. Лошото е, че тука 99% са с бензинови мотори и я има една дизел и тя ще е тройно по-скъпа.. какво да правя, да взема бензинова ли или? това поне 20л. не му мърдат.. повечето са с 3.4 мотор ако не ме лъже паметта. Много ми харесват старите крузери, особено 60/80та серия, ама тука такива машини за толкова време една не видях.. и те отпадат като варянт, ТЛК 120 ми харесва но и за него няма да мога без лизинг, затова се спрях на 9* ка къса или дълга без значение, ще гледам общото състояние на автомобила.
                    Благодаря на хората които се включиха в темата
                    Real Recognize Real

Коментар

А какво им е на втората употреба Хайлукси? Никак ли ги няма при вас?
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        А какво им е на втората употреба Хайлукси? Никак ли ги няма при вас?

Здравей,

Втора ръка има много хайлукс на текущия модел и държат много високи цени и като теглиш чертата по-добре нов.. предния модел хайлукс двойна кабина е два пъти по-скъп от бензинова 9*ка.. не знам как да го обянся, в Гърция НИЩО няма логика както и данъците за автомобилите, убийствени са, а дизела бил забранен..в атина. Ниската цена на бензиновия крузер сигурно е заради големия мотор и данъците, но не съм сигурен. Лошото е, че не ми се занимава с газови системи, но в краен случай така ще стане- бензинова на газ..
                        Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_PB Преглед на мнение
                          От 4г.карам такъв Хайлукс и всичко писано по-горе за е вярно.За 160 000 км са сменени съединител,преден диференциал,алтернатор,карета на кардана,многократни поправки на предна пласмасова броня и предна кормилна рейка.Произведен в ЮАР.
                          Преди него карах предния модел 2,5 102к.с. и за същите километри и експлоатация само съединител.
                          Лично мнение-предния модел е за предпочитане при тежка експлоатация.
                          Емо,твоя Хайлукс (предния модел) си е все още без никакви забележки,само дето новия собственик откак му показах какво може
                          машината,вече не ще да ми го дава
                          На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                            Няма да е hilux колеги, нещо ми се правят на луди за лизинга, защото съм в частния сектор скъсах си нервите тука за 5 дни.. да вкарам от чужбина много по-скъпо ще ми излезе с регистрация и т.н., затова решихме със жената да си оставим най-малката кола /за градско/ и да вземем 9* та серия land cruiser за разходки. Лошото е, че тука 99% са с бензинови мотори и я има една дизел и тя ще е тройно по-скъпа.. какво да правя, да взема бензинова ли или? това поне 20л. не му мърдат.. повечето са с 3.4 мотор ако не ме лъже паметта. Много ми харесват старите крузери, особено 60/80та серия, ама тука такива машини за толкова време една не видях.. и те отпадат като варянт, ТЛК 120 ми харесва но и за него няма да мога без лизинг, затова се спрях на 9* ка къса или дълга без значение, ще гледам общото състояние на автомобила.
                            Благодаря на хората които се включиха в темата

Приятелю, защо не си вземеш Хайлукс или Крузър от България с български номера? Ще можеш и в Атина да си го караш на дизел и колата ще ти излезе по-евтино. Ако имаш БГ паспорт, нямаш проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
                              Приятелю, защо не си вземеш Хайлукс или Крузър от България с български номера? Ще можеш и в Атина да си го караш на дизел и колата ще ти излезе по-евтино. Ако имаш БГ паспорт, нямаш проблеми.
                              Здравей,

Мислил съм го разбира се, но по закон нямам право да карам МПС с чужди номера.. мога, но ако ме спрат за проверка могат да ми направят много проблеми.. скоро чух за едно момче дето му взели автомобила и му наложили огромна глоба ( около 5 000Е.) и ако не я плати колата отива на търг.. затова не ми се рискува. Мога, но ако не съм легално, а аз съм и ми се плащат осигуровки и т.н. и за да е всичко наред трябва да съм с гръцка книжка и МПС със съответните номера на държавата.. мисля така е в цяла европа и понеже тук чужденците си караха внесени автомобили затова го направиха това, за да влизат повече средства е хазната, и са си прави
                              Real Recognize Real

Коментар

Това за чуждите номера не е точно така както казваш. Жена ми работи за грък от доста години. Гръка е от Атина; фирмата в Благоевград. Колите му винаги са били с Благоевградска регистрация. Ходи редовно до Гърция. Ако е имал проблеми дали нямаше да смени регистрацията до сега. И още нещо за Тойота Хайлукс. На есен БТК; Вивасом и фирмата в която работя ще върнат доста Тойоти. Ноември изтича тригодишния лизинг.
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X