Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за HILUX след 2006-та

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за HILUX след 2006-та

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
    Здравей Колега,
    За 5 години съм сменил 4 такива HILUX-а.
    Като се започне от модела с късата кабина без интеркулер, мине се през модела с къса кабина и интеркулер, та се стигне до модела с двойната кабина и интеркулер.
    С всяка една от тях съм изминавал приблизително по 100 000 км комбинирано - магистрала и тежък офроуд (придвижване с вериги и лебедка).
    Колата отговаря на всичко което колегите са писали за нея по-горе - разход от 7,5 до 14, удобна, комфортна и т.н.
    НО според мен колата не е достатъчно динамична (не ускорява според очакванията) и трудно спира.
    Аз лично предпочитам FORD RANGER (MAZDA BT50) - определено е по-динамична и се държи доста по-адекватно.
    Все пак ти ще я караш, така че каквото ти легне на сърцето това е.
    Успех.
    В смисъл спира трудно като е натоварена или празна? Мисля, че не би трябвало да има проблем със спирането, все пак е пикап предназначен да товари и задължително трябва има добра спирачна система.
    Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
      В смисъл спира трудно като е натоварена или празна? Мисля, че не би трябвало да има проблем със спирането, все пак е пикап предназначен да товари и задължително трябва има добра спирачна система.
      Въпрос на свикване е. Спира безотказно, с товар или без, но с по-силно натискане на педала отколкото на нормална кола и може би с малко по-дълъг спирачен път...
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Благодаря за отговорите, с какъв двигател е хайлукса, който карате? Ако може да споделите какви ремонти ( ако е имало такива) сте правили до сега? Информацията от първа ръка е много важна за мен и се надявам да не съм много нахален, че разпитвам така, но тойотата не е изобщо евтина и преди да дам толкова пари искам да съм сигурен в качествата и..
        Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
          Ето ти и един неподготвен Хайлукс.На клипа представата за наклона е различна.Само да ти кажа ,че от поне 15 джипки само 3 се осмелиха да се пробват на това.Хайлукса единствен мина "мазно" без юркане

http://www.youtube.com/watch?v=SpsWV8BaM0U&feature=player_embedded

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
          Още един пример за комбинацията от задкормилно устройство , автомобил и гуми . БРАВО !
          + предимство от по-дългата база в конкретния случай...

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
            Благодаря за отговорите, с какъв двигател е хайлукса, който карате? Ако може да споделите какви ремонти ( ако е имало такива) сте правили до сега? Информацията от първа ръка е много важна за мен и се надявам да не съм много нахален, че разпитвам така, но тойотата не е изобщо евтина и преди да дам толкова пари искам да съм сигурен в качествата и..
            Позволявам си аз да дам отговор вместо колегата Андрей Боянов 2009г. 2.5Д4Д 120к.с. По спомен доближава пробег от 100 000км.Ремонтите ,които е правил до тук не са малко,но почти всички(99%) са предизвикани от него (предимно ламарини)Т.е. безрасъдно каране по АТВ пътечки в гората...Следене на ГПС трак в гората,нищо,че от където минава няма и помен не само от "път" но и изглежда непроходимо .....

Коментар

Мерси за информацията явно хайлукса наистина е кокал, което много ме радва. Цяла нощ разглеждам обяви и чета във форума и тук (Гърция) мицубиши, нисан, тойота и исузу са почти на еднакви цени, даже исузу са по скъпи.. от всички изброени тойотата най-много ми харесва като интериор и екстериор, остава само да я пробвам как се държи с този мотор и ако ми хареса да се разберем за цената и пащането разбира се
              Real Recognize Real

Коментар

Здравей Колега,
                Последния HILUX го изкарах от ТМ АУТО Люлин през 2010.
                Още при първия пробег (колата беше тогава беша на 17км) при скорост около 90км/ч усетих странни вибрации в купето, който след 100 км/ч изчезваха и се появаха пак при 120км/ч. От там право при братовчеда с баланс машината, реглаж на гуми, тест и никакъв резултат - колата продължаваше да тресе. Вибрациите приличаха на небалансиран кардан, разбито каре на кардана или разбит висящ лагер. Отидох в сервиза, откъдето ми казаха, че колата трябвало да се остави за тестове, да се извика специалист, да се даде евентуално поръчка за нов кардан и какво ли още не. След разговори и с други колеги, който взеха същите коли (около 20 тогава) се оказа, че всичките имат този проблем. Та тази Тойота така си и замина, без да се оправи проблема.
                В началото на 2011 от МотоПфое взехме нов RANGER (тогава на 35км). Още на първите 100 км се разхлопа таблото отляво. След още 200 км започна да скърца неудържимо и отдясно. В момента колата е на 35000 км и дрънчи повече от стария ми Кадет набор '86. Появи се и някакво тропане при спиране, за което от сервиза ми казаха, че и те го чули, ама не можели да установят от какво е, та като минелио време или щяло да се оправи, или да се рахлопа още повече и тогава да го мислят.
                Лично моя съвет е да си докаваш кола отвън, а не такава купена от представителство в България.
                Успех в избора.
                Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                Opel Campo 3,1 TD '99
                Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

По тоя повод да не забравя и аз да кажа - най-лошото на Хайлукса е, че не можеш да разчиташ на свестен сервиз. Много са любезни, демонстрират желание за решаване на проблемите, но обикновено не ги решават
                  Мога и с примери да потвърдя.
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                    По тоя повод да не забравя и аз да кажа - най-лошото на Хайлукса е, че не можеш да разчиташ на свестен сервиз. Много са любезни, демонстрират желание за решаване на проблемите, но обикновено не ги решават
                    Мога и с примери да потвърдя.
                    +1 ! Големи разправии е с тия майстори !
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                      +1 ! Големи разправии е с тия майстори !
                      Неееее!Не са най-обикновенни майстори! Говорим за ТМ Ауто!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......Мани,че още ендо изречение за тях и съм баннат за винаги!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                        Неееее!Не са най-обикновенни майстори! Говорим за ТМ Ауто!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......Мани,че още ендо изречение за тях и съм баннат за винаги!
                        Абе защо все за ТМ-ауто се сещате, като иде реч за фирмен сервиз?!?!?!В наше село е пълно с оторизирани сервизи на Тойота и всяка новозакупена кола може да се сервизира, където решите!Цените за час труд са до 2.5 пъти по-ниски, а хората са в пъти по-любезни!И по-старателни!И новите коли можете да купите не от София, а и може да ви излезе по-евтино!Имам впечатления от 2 сервиза извън София и съм в пъти по-доволен от ТМ-ауто.Ако си направите сметката е много вероятно да сте на далавера, ако отидете по-далечко за ремонт, а и можете да съчетаете полезното с приятното!

П.С. Откога тук не е желателно да се изказват отрицателни мнения за ТМ-ауто...странно, ако е така...
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          ...П.С. Откога тук не е желателно да се изказват отрицателни мнения за ТМ-ауто...странно, ако е така...
                          Хаха!Не е забранено,но драстично нецензурните постове не са препоръчителни...Що се отнася до ТМ Ауто с две думи-АБСОЛЮТНИ БЕЗХАБЕРНИЦИ!Предишния Хайлукс ,който имах беше в гаранция точно до първата смяна на масло,,,,Не ми се говори как крещях на всички"любезни" около мен като си получих камиончето(след около 6 часа чакане)!Още ме болят гласните струни.На сегашния ми Хайлукс съм забранил категорично да влиза тамТой не е купен от тях и Слава Богу!...А на Андрей Боянов при една смяна на масло бяха забравили да му сложат капачката !....Добре ,че ми направи впечатление.Ама иначе го измили.Един такъв прекрасно и чисто червен и по ръба на капака на кулера една струйка все едно си е разлял кафето....Уроди!....

П.П.И за автомивка не стават!
                          Последно редактирано от goshko-loshko; 27-02-12, 22:09.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Абе защо все за ТМ-ауто се сещате, като иде реч за фирмен сервиз?!?!?!В наше село е пълно с оторизирани сервизи на Тойота и всяка новозакупена кола може да се
                            сервизира, където решите!Цените за час труд са до 2.5 пъти по-ниски, а хората са в пъти по-любезни!И по-старателни!
                            ...
                            А кое е ваше село? Аз вече два пъти съм я ремонтирал в Бургас и хич не съм недоволен. Е, втория път ми я забавиха много, без да ме предупредят, пък ми трябваше за предварително планирана екскурзия, но като цяло доста съм се замислял за обслужване извън София.
                            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                              съм се замислял за обслужване извън София.
                              Препръчвам Пазарджик.
                              0+

Коментар

Здравейте,

Днес беше един много интересен ден за мен, защото имах възможноста да седна зад волана на land cruiser 120 2008ма 3.0 D-4D, също и Hilux 2010-та двойна кабина 2.5 D-4D 144 к.с. крузера е страхотна машина и смело мога да кажа, че моето БМВ 7 `99-та вози като каруца сравнен с него. За съжеление тази машина струва двойно повече от Hilux и дори в следващия живот пак няма да мога да си я позволя. Очарован съм страшно много и от пикапа, даже очаквах много по-твърда возия и далеч по-муден мотор и много се радвам, че машината адски много ми хареса и вече съм сигурен 100% че ще заложа на Тойота. Има обаче един проблем, видяхме с жена ми, че има фейслифт на Hilux 2012-та, който страшно много ни хареса и е само няколко хиляди по-скъп от машината която карах, която пък беше на малко над 50 000км. Жената ми наду главата за новата машина, защото много и харесала ( на мен също) и все пак е нова и разликата в цената между двете е около 5 хиляди евро. Много ми се иска да налазя новото и много сериозно се замислям вече, разгледах сайта на Венци Тойота да видя горе долу как вървят цените и в България, защото тук от официалния дилър базовия Hilux е около 26 000Е. а при Венци се връзва около 53 000лв. почти идентични цени Искам да питам някой ако знае и друг дилър на Тойота в България да сподели за да хвърля едно око на цените, ако имат сайт разбира се.

И така вече избрахме да е Тойота, сега остава да си изберем и коя ще е, да се уреди лизинга и да и намеря най-хубавата кал да я заровя като за добре дошла

Още веднъж благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и искам да питам само още нещо : Hilux има ли много електроника и дефектира ли често? това най-много ме притеснява. За силовото предаване и механичната част знам, че са здрави, месри предварително
                                Real Recognize Real

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X