Как да разбера дали двигателя ми е издухан ? Не излиза бял пушек от ауспуха , не мирише , върви , но пръска масло от шиша при 4500-5000 оборота . При по-малко обороти не пръска . Все пак е джип на 25 години , но признак ли е това за издухан двигател ? Помогнете !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Признаци за издухан двигател
Свий
X
-
Признаци за издухан двигател
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- РадоТагове: Няма
-
От: Признаци за издухан двигател
Toyota Land Cruiser LJ70 2LT 2.5 D 86 коня на 200 хиляди километра .Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнениеДай инфо за колата/мотора ,иначе почваме с боба
!ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
При изваден шиш !Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеЗа първи път чувам за подобен тест. Това при махнат шиш ли е? Да не е заминало уплътнето на самия шиш?
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Ама ти не си ли с 2-ЛТ-какви 4500-5000об./мин. за дизел?!Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеКак да разбера дали двигателя ми е издухан ? Не излиза бял пушек от ауспуха , не мирише , върви , но пръска масло от шиша при 4500-5000 оборота . При по-малко обороти не пръска . Все пак е джип на 25 години , но признак ли е това за издухан двигател ? Помогнете !
Според мен, ако духа, че и пръска от тръбичката, в която влиза щеката за проверка на маслото нещата не са добре.
Я провери какво се случва, ако на работещ двигател отвиеш капачката за доливане на масло, която е отгоре на капака на клапаните?На празен ход почти не трябва да духа, а при подаване на газ(не повече от 2500об.) как са нещата?Не би трябвало да има разлика.Пиши после, ок?
Масло гори ли ти?Може и от турбината да е...А, белия пушек не е критерий за издухал двигател, ами по-скоро за такъв, на който не му достига гориво, или за такъв който все още е студен, или за такъв, който вкарва антифриз в цилиндрите
Ще си наясно, ако си измериш компресията-при Андро, например.На мен ми я мери преди около месец-на полутопъл двигател показа 30атм. на всички цилиндри.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Мен ме интересува нормално ли е при 5000 оборота да пръска масло ?Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнениее отиди да му замерят компресията и ще разбереш!
4500-5000 оборота на място . Не духа , както казах единствено след 4500 оборота пръска малко масло !Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеАма ти не си ли с 2-ЛТ-какви 4500-5000об./мин. за дизел?!
Според мен, ако духа, че и пръска от тръбичката, в която влиза щеката за проверка на маслото нещата не са добре.
Я провери какво се случва, ако на работещ двигател отвиеш капачката за доливане на масло, която е отгоре на капака на клапаните?На празен ход почти не трябва да духа, а при подаване на газ(не повече от 2500об.) как са нещата?Не би трябвало да има разлика.Пиши после, ок?
Масло гори ли ти?Може и от турбината да е...А, белия пушек не е критерий за издухал двигател, ами по-скоро за такъв, на който не му достига гориво, или за такъв който все още е студен, или за такъв, който вкарва антифриз в цилиндрите
Ще си наясно, ако си измериш компресията-при Андро, например.На мен ми я мери преди около месец-на полутопъл двигател показа 30атм. на всички цилиндри.Последно редактирано от Райковски; 12-02-12, 16:56.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
2.4 TDПървоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеToyota Land Cruiser LJ70 2LT 2.5 D 86 коня на 200 хиляди километра .
Ако е на реални 200 000км. наистина ще черпиш вечеря на корем!
много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
За мен това са ненормални обороти за дизел, които никога не съм вдигал, за да мога да дам мнение!Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеМен ме интересува нормално ли е при 5000 оборота да пръска масло ?
Коментар
-
На тоя дърт дизел при 5000 оборота(не вярвам,че може да ги направи) не е нормално да пръска масло от щеката,а да пръсне мотора!!!!Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеМен ме интересува нормално ли е при 5000 оборота да пръска масло ?
4500-5000 оборота на място . Не духа , както казах единствено след 4500 оборота пръска малко масло !Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
Враца
Коментар
-
На място на свободна ги вдига 4500-5000 оборота и пръска масло , не в движение
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Колега тия обороти не са желателни за дизелов двигател от тия годинки ,а за масълцето е нормално ,затова някой двигатели имат оттайник на отдушника ,там попадат маслените "капки" и се връщат в мотора а маслените пари отиват към всмукателния колектор.За състоянието на мотора се гледат други нещица като :
как пали на студа,какъв е пушека (син,сив,черен),маслото гори ли го ,мощност и т.н.
Когато почне да прави високо картерно налягане ще текне отвсякаде а не само да пръска при отворена система
!
Май някой ти е пуснал мухичка за забавление
Uaz 469 2.4 D MB
KTM 600 ROTAX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9
Коментар
-
Абе знам , че не трябва , ама за да ми покаже майстора че е издухан , настъпи педала докрай . И май наистина е мухичка , но не за забавление , а за притеснение !Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнениеКолега тия обороти не са желателни за дизелов двигател от тия годинки ,а за масълцето е нормално ,затова някой двигатели имат оттайник на отдушника ,там попадат маслените "капки" и се връщат в мотора а маслените пари отиват към всмукателния колектор.За състоянието на мотора се гледат други нещица като :
как пали на студа,какъв е пушека (син,сив,черен),маслото гори ли го ,мощност и т.н.
Когато почне да прави високо картерно налягане ще текне отвсякаде а не само да пръска при отворена система
!
Май някой ти е пуснал мухичка за забавление
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Хм...не ми дава сърце утре да го настъпя до 5000об./мин., за да ти кажа кво-що, ама "майстора" ме съмнява нещо...кой е-може и на ЛС-познавам много такЪви и от повечето съм с много лоши спомени!Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеАбе знам , че не трябва , ама за да ми покаже майстора че е издухан , настъпи педала докрай . И май наистина е мухичка , но не за забавление , а за притеснение !
Отвори капачаката за доливане на масло, както те посъветвах(аз така си избирам дизелите) и пиши.Ако дизел е издухал няма да запали на -20С(или ще е с много въртене), ще гори масло(т.е. ще пуши синьо), а и ще чади черно повече.
Инак един дизел, колкото и да е издухал, ако запали ще си има мощност, която дори да е намалена надали ще се усети, освен по разхода на гориво, и на масло.Това в случай, че центровки и дюзи са му ок, но обикновенно не е така-всичко е "тръгнало"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар