Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко мощен акумулатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко мощен акумулатор?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Зимата 2.4 дизел трудно ще го развъртиш с 50Ачасов ак. Точно заради пусковия ток.
    Колегата вече се е обзавел.
    Завиждам благородно. Аз повече от 90 няма къде да набутам.
    Така е! Просто като пример....
    За дизел където има и подгрев - поне 70 А/ч. Моя на 2.0 ТД е 100 А/ч, 750 А пусков ток.
    Производство 2004 г., но върти "на бургия".
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Колеги, Благодаря за изчерпателните отговори.Ще опиша поведението на акумулатора и защо започнах темата. Купих го преди повече от три години есента, и тъй като когато не е под -10 градуса колата пали и на четвърт оборот нищо смущаващо нямаше в поведението му. Една сутрин обаче същата зима беше значително по-студено /в Добринище се развива действието/ и се случи следното - Първи опит за палене - въртене около 5 секунди и почване да вие едва едва.Втори опит за палене - след около минута - силен старт около 3 секунди и пак виене едва едва.Трети опит - само виене едва едва.След половин час минаха двама "братчеда" усетили народната мъдрост "ден година храни",защото не бях само аз с проблеми в паленето този ден, подадоха ми ток от един акумулатор с размерите на рубик кубче едва ли не - предполагам от жигула и джипа запали от раз! Това се повтаря всяка зима когато е наистина много студено - тока сякаш се "издърпва" за секунди и на повече от три опита нямаш право.........

Коментар

Еми три години, три години. Купи си нов.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да, за съжаление при определени "марки" акумулатори 3-4 зими се оказват преклонна възраст.
          Може би за другата зима ще трябва нов.
          На 70-та серия много от колегите имат 100"и" а.ч. и дърпат лебедки без проблем с дозареждането после.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
            Колеги, Благодаря за изчерпателните отговори.Ще опиша поведението на акумулатора и защо започнах темата. Купих го преди повече от три години есента, и тъй като когато не е под -10 градуса колата пали и на четвърт оборот нищо смущаващо нямаше в поведението му. Една сутрин обаче същата зима беше значително по-студено /в Добринище се развива действието/ и се случи следното - Първи опит за палене - въртене около 5 секунди и почване да вие едва едва.Втори опит за палене - след около минута - силен старт около 3 секунди и пак виене едва едва.Трети опит - само виене едва едва.След половин час минаха двама "братчеда" усетили народната мъдрост "ден година храни",защото не бях само аз с проблеми в паленето този ден, подадоха ми ток от един акумулатор с размерите на рубик кубче едва ли не - предполагам от жигула и джипа запали от раз! Това се повтаря всяка зима когато е наистина много студено - тока сякаш се "издърпва" за секунди и на повече от три опита нямаш право.........
            Най-вероятно акумулаторът си е наред. За съжаление, повечето автомобили не зареждат адекватно акумулатора си през зимата и той, независимо от размера си, стои на 20-40% зареден, а в това състояние, при температура -15 и надолу е крайно неубедителен срещу смръзналото масло на двигателя. Това се случва и с акумулатори на 1 месец.

Проблемът може да се реши със специален регулатор на напрежението, който при ниски температури на акумулатора, ръчно или автоматично да повишава напрежението на алтернатора. Като временна мярка, може да се прибира акумулаторът на топло, а още по-добре - и да се зарежда нощем. Разбира се, тази мярка трябва да е взета предварително. Помага, разбира се, употребата на масла с нисък зимен индекс - 5W, 0W.

Коментар

Тъкмо и аз щях да кажа : с малкия акумулатор , току виж си запалил , но за лебедката размера има значение
              TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Не те съветвам на това праисторическо 2LT да слагаш масло 0W и 5W....много тънки са тези синтетики и не са за този мотор!Купи си по-силен нов акумулатор!Аз също съм с този мотор и доста години нямам проблеми-Бош Силвър 90 АЧ!Успех!И все пак провери зарежда ли алтернатора и колко!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря за съветите. Поздрави!

Коментар

При тези тойоти няма ядове с алтернатора , а външното реле което е на калника . Моето направи проблем миналата година , но го свалих отворих едни майсторчета го презапоиха и няма ядове . Моята е с 2 акумулатора (не е 24 волта) и не съм имал проблеми със големината на акумулаторите (карал съм я и с 2 х 100 Ah , сега е с 2 различни и пак няма проблем )

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
                      Тази симптоматика може и да е от не добри връзки по силовата верига. И + и -.Или пък проблеми със стартера.
                      Всеки читав акумулаторджия би трябвало да може да го премери под товар. Както и след престой във фризера.
                      Има си марки, дето правят акумулатори само за лятото. Не е Варта или Банер, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Тази симптоматика може и да е от не добри връзки по силовата верига. И + и -.Или пък проблеми със стартера.
                        Всеки читав акумулаторджия би трябвало да може да го премери под товар. Както и след престой във фризера.
                        Има си марки, дето правят акумулатори само за лятото. Не е Варта или Банер, нали?
                        Акумулатора е български. Не мога да се сетя марката в момента.

Коментар

А дали има разлика между алтернаторите на Тойотите с два акумулатора и тез с един и ако да, проблем ли е ако остане да се кара само на единия акумулатор.

Коментар

Колко ампера остава работния?Не ми се вярва да е над 120 ампера и под 80 та според мен НЯМА проблем,но говоря на изуст,не го знам оригинално колко ампера е алтернатора.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Иво Василев Преглед на мнение
                              А дали има разлика между алтернаторите на Тойотите с два акумулатора и тез с един и ако да, проблем ли е ако остане да се кара само на единия акумулатор.
                              Колега не знам при теб как е ама моята само с един не завърта стартера .

Коментар

И двата са по около 72 Ah, но единият е на 1 година , а за другия не се знае. Доскоро си мислех , че стартовия ток е 24V, а иначе инсталацията и е на 12 V. И това до оня ден, когато една от клетките на стария не сдаде багажа и се наложи да го откача, защото само за една нощ успяваше да изтегли тока от здравия до нула. За мое учудване джипката продължи да си пали и с един акумулатор и то със същата лекота. Сега търся вариант за два нови акумулатора , защото нали това е правилния начин за подмяна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X