Здравейте Колеги. Разгледах постовете и не намерих отговор на въпроса как определяме колко мощен/амперчаса/ акумулатор да монтираме на автомобилите си. Бях в заблуждение,че колкото повече амперчаса е, толкова по-добре /става въпрос за ТЛК 70-ка 2,4 тд / и закупих 120 амперчасов,но имам чувството,че алтернатора не го зарежда на пълния му капацитет.Чух и от познати,че акумулатора трябва да е съобразен с възможностите на алтернатора,та затова моля за съвет - има ли начин за определяне на характеристиките според съответните мотори и какъв акумулатор препоръчвате за ТЛК 70 - 2,4 ТД мотор. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колко мощен акумулатор?
Свий
X
-
-
От: Колко мощен акумулатор?
Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение,но имам чувството,че алтернатора не го зарежда на пълния му капацитет.!
За Мечо Пух, не си ли чел?
Коментар
-
Дъ моо ис дъ моо
Не е чел, и по физика е спал.
Та колкото по-голям, толкова по-добре.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Не помня дали съм спал по физика - беше отдавна, но си мисля,че алтернатора ще зареди за 2 часа каране по-добре един 50 амперчасов акумулатор например отколкото един 120 амперчасов.За това попитах колко амперчаса е оптималният вариант за 70-ка ако някой знае да сподели,защото съм сигурен,че в училище това не се учи. Или поне не в моето.
Коментар
-
Victorio, напълно си прав в предположенията си, затова си сложи акумулатор по предписание от производителя (мисля, че беше около 70 ампера), пък нека другите да карат и с акумулатори от Ифа ако искат.
Коментар
-
Ето една тема, която можеби ще ви бъде полезна, има доста изписано по въпроса http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270
Коментар
-
Ясенеее, не обясняаш явно добреИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнениеНе помня дали съм спал по физика - беше отдавна, но си мисля,че алтернатора ще зареди за 2 часа каране по-добре един 50 амперчасов акумулатор например отколкото един 120 амперчасов.За това попитах колко амперчаса е оптималният вариант за 70-ка ако някой знае да сподели,защото съм сигурен,че в училище това не се учи. Или поне не в моето.
Питай и старило и патило.
Коментар
-
Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнениеНе помня дали съм спал по физика - беше отдавна, но си мисля,че алтернатора ще зареди за 2 часа каране по-добре един 50 амперчасов акумулатор например отколкото един 120 амперчасов.За това попитах колко амперчаса е оптималният вариант за 70-ка ако някой знае да сподели,защото съм сигурен,че в училище това не се учи. Или поне не в моето.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение. По-важна характеристика е пусковия/стартовия ток. Ако двигателя е изправен и пали от първото завъртване, и 55 А/ч ще върши работа. .
Колегата вече се е обзавел.
Завиждам благородно. Аз повече от 90 няма къде да набутам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЯсенеее, не обясняаш явно добре
Коментар
-
Груба сметка - алтернатора ти вади максимум 80% от капацитета си или от 100 амперов дьрпаш 80 на разредена батерия.Различните видове батерии дьрпат различно най-грубо казано,но тия 80% са добра сметка.Дали вкарва 80 ампера в мальк или в голям е все тая,номера е от кой колко си дрьпнал или кой колко е разреден.С едно палене не можеш да свалиш акумолатора до толкова,че да затормози алтернатора.Ако си го разредил на място обаче и искаш да го зареди за 10 минутки градско каране си вземи по-мальк,но с нормално каране АЗ поне предпочитам големите батерии.
Пак груба сметка - на 120 ампера алтерматор му слагаме 400 ампера батерии и ги дьржи при натоварване между 25-60 ампера.След монтажа на още около 1000 ампера батерии и при натоварване от 150-170 ампера алтернатора прегрява и влиза в авариен режим или 50% капацитет.Твоя алтернатор ако е 100..............пей сьрце,карай си големия и не го мисли АКО ВСИКО ДРУГО Е ИЗРЯДНО.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЯсенеее, не обясняаш явно добре
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение...... Ако двигателя е изправен и пали от първото завъртване, и 55 А/ч ще върши работа....За да мине колегата на 120 Ач , явно мотора не пали от четвърт .
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар