Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко мощен акумулатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко мощен акумулатор?

Здравейте Колеги. Разгледах постовете и не намерих отговор на въпроса как определяме колко мощен/амперчаса/ акумулатор да монтираме на автомобилите си. Бях в заблуждение,че колкото повече амперчаса е, толкова по-добре /става въпрос за ТЛК 70-ка 2,4 тд / и закупих 120 амперчасов,но имам чувството,че алтернатора не го зарежда на пълния му капацитет.Чух и от познати,че акумулатора трябва да е съобразен с възможностите на алтернатора,та затова моля за съвет - има ли начин за определяне на характеристиките според съответните мотори и какъв акумулатор препоръчвате за ТЛК 70 - 2,4 ТД мотор. Благодаря!

От: Колко мощен акумулатор?

Около 90 АЧ е добре!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
      ,но имам чувството,че алтернатора не го зарежда на пълния му капацитет.!
      Как го придоби това чувство?

За Мечо Пух, не си ли чел?

Коментар

Дъ моо ис дъ моо
        Не е чел, и по физика е спал.
        Та колкото по-голям, толкова по-добре.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не помня дали съм спал по физика - беше отдавна, но си мисля,че алтернатора ще зареди за 2 часа каране по-добре един 50 амперчасов акумулатор например отколкото един 120 амперчасов.За това попитах колко амперчаса е оптималният вариант за 70-ка ако някой знае да сподели,защото съм сигурен,че в училище това не се учи. Или поне не в моето.

Коментар

Victorio, напълно си прав в предположенията си, затова си сложи акумулатор по предписание от производителя (мисля, че беше около 70 ампера), пък нека другите да карат и с акумулатори от Ифа ако искат.

Коментар

Ето една тема, която можеби ще ви бъде полезна, има доста изписано по въпроса http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270

Коментар

Ясенеее, не обясняаш явно добре
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не помня дали съм спал по физика - беше отдавна, но си мисля,че алтернатора ще зареди за 2 часа каране по-добре един 50 амперчасов акумулатор например отколкото един 120 амперчасов.За това попитах колко амперчаса е оптималният вариант за 70-ка ако някой знае да сподели,защото съм сигурен,че в училище това не се учи. Или поне не в моето.
                  То, ако е тотално разреден, е така. При нормална експлоатация генератора само дозарежда. От акумулатора се дърпа основно при стартиране. После генератора би трябвало да поеме цялата консумация. На по-големия му е по-лесно да върти зимата. Тока, дето го дърпа стартера, ще е по ненатоварващ. Следователно шанса да изтрае по-дълго е по-голям.
                  Питай и старило и патило.

Коментар

Да. Ако и двата са разредени 50 А/ч ще се зареди по-бързо /в по-голяма степен/ като капацитет. По-важна характеристика е пусковия/стартовия ток. Ако двигателя е изправен и пали от първото завъртване, и 55 А/ч ще върши работа. Капацитета на акумулятора се съобразява от производителя и е в пряка зависимост от допълнителните ел. агрегати и екстри в автомобила. Колкото повече ел. консуматори, толкова по-голям капацитет. Следвай заводските предписания.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      . По-важна характеристика е пусковия/стартовия ток. Ако двигателя е изправен и пали от първото завъртване, и 55 А/ч ще върши работа. .
                      Зимата 2.4 дизел трудно ще го развъртиш с 50Ачасов ак. Точно заради пусковия ток.
                      Колегата вече се е обзавел.
                      Завиждам благородно. Аз повече от 90 няма къде да набутам.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Ами не. Така излиза.

Коментар

Груба сметка - алтернатора ти вади максимум 80% от капацитета си или от 100 амперов дьрпаш 80 на разредена батерия.Различните видове батерии дьрпат различно най-грубо казано,но тия 80% са добра сметка.Дали вкарва 80 ампера в мальк или в голям е все тая,номера е от кой колко си дрьпнал или кой колко е разреден.С едно палене не можеш да свалиш акумолатора до толкова,че да затормози алтернатора.Ако си го разредил на място обаче и искаш да го зареди за 10 минутки градско каране си вземи по-мальк,но с нормално каране АЗ поне предпочитам големите батерии.

Пак груба сметка - на 120 ампера алтерматор му слагаме 400 ампера батерии и ги дьржи при натоварване между 25-60 ампера.След монтажа на още около 1000 ампера батерии и при натоварване от 150-170 ампера алтернатора прегрява и влиза в авариен режим или 50% капацитет.Твоя алтернатор ако е 100..............пей сьрце,карай си големия и не го мисли АКО ВСИКО ДРУГО Е ИЗРЯДНО.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            По-скоро няма кой да чете. Или пък си мисли, че оловните акумулатори се развиват технологично, както компютрите.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                              ...... Ако двигателя е изправен и пали от първото завъртване, и 55 А/ч ще върши работа....
                              Според мен баш те тука е заровено кучето ! За да мине колегата на 120 Ач , явно мотора не пали от четвърт .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X