Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Първоначално публикуван от nakatasan Преглед на мнение
    Здравейте, някой може ли да препоръча добър сервиз, където си вършат качествено работата и няма да ми оплескат нещо при ремонта на компресора? И най-вече да дават гаранция за ремонта. Не ми се ходи по сервизи през месец...
    Поздрави
    Това за кой град?!и за какво става дума най-вече?!

Коментар

Моя е грешката, че не уточних. Става въпрос за Варна. Автоклиматика предполагам е Денсо, затова писах в тази тема. Автомобила е Нисан Микра К11. Благодаря за съдействието. Поздрави

Коментар

Горе на околовръстното срещу спирката над цветния квартал има голяма табела Климатици, човекът доста разбира и взема добри пари, но си заслужава

Коментар

Здравейте на всички следящи темата, а и на всички четящи Форума.Благодарение на Трент, който ми намери ЕБУ за климатика, вече съм с работещ такъв.И сега в жегите си е голям кеф.Още един път-Благодарности на Трифон.А сега по темата.Както бях писал, след неуспешна намеса на един ел.майстор за пускане на климатика без ЕБУ-то, той взе, че хептен отказа и аз мислейки, че нещо е блокирал компресора ,изпуснах фреона и го подмених с такъв от БМВ след съответните процедури по проверка за течове и зареждане и престанах да се занимавам с него докато не намеря ЕБУ-то.Междувременно бях полу-разглобил оригиналния к-р, който при развъртането на ръка в определен момент нещо затягаше, но след продухване, промиване с газ за горене и бензин и обилно пръскане с ВД-40 взе, че се раздвижи нормално.Излязоха малко алум. стружки и нещо като бакелитово-гумено парченце, но важното е, че не се наложи да го разглобявам напълно.Събрах отново компресора/ел.съединителя/ и го оставих за резерва.При получаването на ЕБУ-то от Трент и монтирането му климатика тръгна, но нещо ми се струваше не наред/нямам много опит с климатиците, освен, че съм ползвал няколко пъти този на БМВ-то/,изключваше нещо много бързо и след допитване до Трент и познат майстор на хладилна техника, стигнах до извода, че трябва да си върна на място ориг.компресор,защото налягането на компр. е съобразено с останалата част от климатичната инсталация.След сипване на 150 мл. компресорно масло/за хладилници/, подмяната на 2 бр. О пръстени на щуцерите на компр., вакумиране и зареждане с фреон 134 около 700 гр. климатика си тръгна нормално и вече 3-ти ден го тествам най-усилено.За сведение- 1 литър или кг., не зная как точно го мерят, е на цена 16.00 лв.,О пръстените-х 0.10 лв. бройката, маслото-около 8.00 лв литъра.,за труд-кой както се уреди.Та общо взето това е.

Коментар

Само да вметна,че маслото за хладилници няма нищо общо със автомобилното, но докато хладилните техници ремонтират климатици ще има работа и за нас.
            И за протокола 5литра фреоново масло на Мобил е 260 лева.А труда на хладилния техник"от теб му е спущи боже"колкото толко в тази криза.Бакелитовото парченце ти е от осовото уплътнение което не си монтирал както трябва. Компресорът който си сложил не е проблем.И накрая отиди при майстор да ти източи фреона свали компресора измийте системата смени дехидратора и сложете масло каквото трябва за климатични системи,тоест в твоя случай е около 230 гр.при измита инсталация.Успех!
            FORD MAVERIK 2.7TD
            Тел.0898662817
            LZ1IID

Коментар

Привет от Дупница.
              Илийка, нищо лично, ама това което си написал, е един вид реклама за "майсторите" на авто-климатици от които не съм особено доволен/говоря за тези чиито услуги съм ползвал/.И между другото, не се познаваме, не зная от колко време се занимаваш с авто кл.с-ми, но да не се окаже накрая , че и ти си тръгнал от там/от хладилните/.Защото според мен основата е оттам.И извинявай- ама не сме толкова лаици, та да не знаеме какво е климатична,климатронна,охладителна и отоплителна с-ма и кое е изгодно и качествено и кое не е.Все пак сме в 21 век и сме/съм/със средно специално образование,нищо че съм пенсионер от МВРи съм технически грамотен. И още нещо и спирам да пиша по темата-ТИ, лично, ако сме съученици и познати и приятели от 25-30 години,би ли направил нещо за приятеля си, както се изразяваш"от теб му е спущи боже"колкото толко в тази криза,пък и ако държиш на реномето и имиджа си.Изглежда, има и различни хора.Колкото до парченцето ,не писах преди, за да не разводнявам темата , но още преди установих, че е попаднал в компресора о-пръстен.Но да не влизаме в задочен спор.Край.Важното е, че имам действащ климатик ,на добра цена и качество.

Коментар

Опитах се да бъда полезен,нищо лично.За 13 години съм се нагледал на доста ТНТМ та. И все пак ти пожелавам да му се радваш дълго на климатика.
                FORD MAVERIK 2.7TD
                Тел.0898662817
                LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
                  Опитах се да бъда полезен,нищо лично.За 13 години съм се нагледал на доста ТНТМ та. И все пак ти пожелавам да му се радваш дълго на климатика.
                  Привет от Дупница.
                  Илийка, благодаря за пожеланията, а за маслото/фреоновото/дължа извинения и на теб и на всички.Моя е грешката, разбрал съм, че е за компресори на хладилници/понеже той предимно с това се занимава/, но не е било така, взел е от колега такова, каквото трябва-по памет РГ20.Така че всичко е наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X