Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Днес след като свърших доста други неща дойде ред да разглобя компресора, той така или иначе не работи Може след време да бъде поезна тази тема на някой друг ентусиаст, като мен. Малко снимков материал и инфо, както и въпроси, дано на които някой отговори:

1. Защо е запекъл лагерът, когато сложих компресора се въртеше мазно, но без лекота, с леко усилие, а сега направо е мъка. За сравнение-онзи ден намерих същият компресор на цена 200лева и се въртеше чудно, това означава ли, че този лагер си е заминал доста отдавна? Как се избива?

2. Мирише на горяло феродо, което не ми направи впечатление преди, тъй като си мислех че е от греста, която сложих на гарнитурата за изпускателният колектор, съвпаднаха двете дейности, това нормално ли е?

3. Намотката е 3,8Волта, колко трябва да бъде и има разтопен материал върху нея, така ще работи ли компресора?

4. Да продължавам ли да разглобявам нататък, има ли смисъл и ако да-дали още нещо се е прецакало?

Номер на компресорът: DENSO D47200 и на лагера: NACHI 38BG05S2DS
    Прикачени файлове

От: Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

според това което си описал и снимал бобината е за смяна лагера също но така и така си го свалил компресора смени и семеринга на оста ас правих същата операция без бобина и ми излезна 75лв и за сега нямам проблем

Коментар

Кое от всичко е семерингата на оста, благодаря

Коментар

Първо си потърси бобина, лагер и фибър ... виж колко струват .... и си направи сметката дали да не купиш цял компресор!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

за този компресор евтин вариант на лагер няма и струва 45лв семеринга(фибара)струва 27лв а бобината мисля че кам 20-25лв
          семеринга (фибара) лагерува на капака на компресора и на оста като погледнеш капака отгоре ще видиш едно киче което е се води прахоуловител после има една зегерка и следва семеринга(фибара)зада го извадиж трябва да свалиш капака на компресора и чак тогава го избиваш внимателно на капака има и един опрастен които е хубаво да се смени зглабянето става в обратен ред с една подробност семеринга (фибара)се поставя с дорник които предпазва от евентуално нараняване на семеринга(фибара)

Коментар

Благодаря за инфото, като разбера колко струва лагера ще го мисля, отделно не смятам сменям бобината, освен ако това съпротивление не е правилното, отделно незнам откъде да ги взема, ще потърся някой магазин във Варна, но надали ще има специализиран.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
              Благодаря за инфото, като разбера колко струва лагера ще го мисля, отделно не смятам сменям бобината, освен ако това съпротивление не е правилното, отделно незнам откъде да ги взема, ще потърся някой магазин във Варна, но надали ще има специализиран.
              Пробвай при тези http://www.sycona.bg/index.php ,със сигурнос предлагат цели компресори,може да имат и части.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ето и продължението на темата, намерих си лагер, но реших да отворя и нататък заради този фибер, който няма да сменя, ето малко снимки от днес. Оказа се че компресора е отварян и преди, натъпкан беше с черен силикон, щото някой го е домързяло да смени гумените пръстени, освен тях смених и другите 4 броя на входа и изхода на шуцерите, изчистен беше от силикона и мъзгата дето излезе с маслото, като сменя лагер ще го пробвам, май няма да сменям и намотката, днес я силиконирах и ще видим каква съм я свършил, мисля да го надуя на един компресор
                Прикачени файлове

Коментар

Така или иначе вече си в приключение,измий всичко с корселин, подсуши вземи масло за 134 мажеш на всякъде включително всички О пръстени и гарнитури и зглоби компресора.Измии всички тръби, изпарителя и кондензатора продухваш до сухо, купи си нов дехидратор и като сглобиш всичко и не изпуска ще ти кажа какво да направиш.В компресора сипи около 200 гр. масло.УСПЕХ.
                  FORD MAVERIK 2.7TD
                  Тел.0898662817
                  LZ1IID

Коментар

Вече е сглобен, отделно останалите тръби и неща са на колата и съм ги запушил, тоест системата е затворена от тези тръби, които влизат в компресора, изчистих колкото можах нещата, ам мога пак да го разглобя, сложих всички уплътнения, като ги подмених с нови, мисля че и така ще работи, само ще му долея масло и ще го развъртя с дрелката?

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                      ......................................................................................................................................,
                      ...................................................................................................................................................... .........
                      само ще му долея масло и ще го развъртя с дрелката?
                      Давам 5 лева да го гледам този филм!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Развърти го на ръка,задължително смени дехидратора,защото е стоял отворен и е запушен.Така ще можеш да го заредиш с 134 а не да търсиш 12.
                        FORD MAVERIK 2.7TD
                        Тел.0898662817
                        LZ1IID

Коментар

Дехидратора не е стоял отворен, беше увит с изолирбан(ПВЦ лента), а се върти на ръка леко, няма инерция, но буталата се движат добре

Коментар

Но има старо масло в него,повярвай ми и сложи нов.Този филтър по принцип трябва да се сменя през няколко години но тук никой не го прави докато не стане наложително или твърде късно, като счупи компресор.
                            FORD MAVERIK 2.7TD
                            Тел.0898662817
                            LZ1IID

Коментар

Маслото беше сменено, когато се опитваха да подкарат системата, като преди това е промита и изчистена(доколкото е възможно), и е сложено такова за Р134, но може и да го сменя, тъй като незнам колко струва
                              Последно редактирано от trent; 20-06-10, 21:43. Причина: допълване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X