Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Здравеите Колеги,лято е и темите за климатиците отново са актуални.TRENT,извинявай че пиша в твойта тема,но виждам,че в дискусията се е включил един от най-добрите (според мен) специалисти в тази област-ILIIKATA .Та.. въпроса ми е: нормално ли е,когато работи климатика на мойта Витара(2.0,16V),мощността на колата да пада с цяла предавка, и като цяло, става много тромава,а пък за разхода да не говорим-с 2литра отгоре?Градското каране е направо мъка....Питам понеже ,слушам други колеги с климатици,които казват,че при тях едва ли не,не се усещала загуба на мощност. Тук в темата,говорите за някакви лагери,които трудно се въртели и били за смяна.....при мен,дали е възможно да има нещо подобно ,та компресора да " затяга"....или....?
    SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

По принцип е нормално да пада мощноста,межу 10-15 кс. отнема компресора в зависимост от кои тип е.За разхода също е относително но едни 10% са нормални.Започнат ли да затягат лагери става страшно тропане и ручене на компресора което се чува дори и в купето и е доста неприатно.
      FORD MAVERIK 2.7TD
      Тел.0898662817
      LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        Маслото беше сменено, когато се опитваха да подкарат системата, като преди това е промита и изчистена(доколкото е възможно), и е сложено такова за Р134, но може и да го сменя, тъй като незнам колко струва
        Значи сте направили каквото трябва,ако още не сте заредили колата не слагайте повече от 700гр. фреон.
        FORD MAVERIK 2.7TD
        Тел.0898662817
        LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
          По принцип е нормално да пада мощноста,межу 10-15 кс. отнема компресора в зависимост от кои тип е.За разхода също е относително но едни 10% са нормални.Започнат ли да затягат лагери става страшно тропане и ручене на компресора което се чува дори и в купето и е доста неприатно.
          Благодаря ти за бързия отговор ILIIKA,за момента ме удовлетворява,понеже при мен засега не се чуват такива шумове,освен шума от винталатора ,от време навреме.....Но,мощността особено на градско(при потегляне),имам чуството,че пада с повече от 10-15 коня !?!
          SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Сагата завърши безславно, след смяна на лагера, О-пръстени, се оказа че компресора има мъртви бутала, не ми се занимава със сегменти и бутала, ще се търси нов(втора употреба)

Коментар

Тези почивни дни отскочих към южното черноморие, като по пътя успях да се порадвам на хладинката от климатика, добре е, но ми се струва че може и още, напълниха го с 450гр фреон Р134, може би е недостатъчно, незнам, ще видим

Коментар

Тези почивни дни отскочих към южното черноморие, като по пътя успях да се порадвам на хладинката от климатика, добре е, но ми се струва че може и още, напълниха го с 450гр фреон Р134, може би е недостатъчно, незнам, ще видим
                Здравейте.Хайде и аз да се включа в темата.Месец февруари 2011г. си взех Витарата-2.0 В6.След профилактиката и обслужването и след като се постопли времето реших да оправям неработещият климатик.Мислех си ,че е нещо дребно, но се оказа че липсва релето за кл.което по принцип се намира под жабката,захванато за кутията на парното.Това го установих сам и отидох при един "специалист" /от Дупница съм/за консултация и евентуално за ремонт.И се получи така,че след прегледа и човъркането от страна на майстора-жичкаджия компресора изгоря.След уверенията от страна на специалистите,че изгоря защото му е дошло времето и след немалко псувни по техен адрес ми предложиха да ми сменят компресора и презаредят системата за сумата от 180 лв.Теглих им една и си заминах.Но да се върна към компресора.Отидох при един приятел/намира се в гр.Бобошево-Явор се казва и има авто-мото къща и морга/и за 60лв-разбира се с приятелска отстъпка, си взех перфектен компр.от БМВ-3.Абсолютно същия като на Витарата.Зареждането на системата с фреон и масло около 20-30 лв при познат.Но все още не мога да намеря такова реле,а не искам да побългарявам инсталацията.В тази връзка имам 2 въпроса :
                1.Заслужава ли си да отремонтирам стария компресор-за резерва,след изчетеното в темата май ще се откажа.
                2.Има ли някой такова реле за мен и ако да каква цена.
                Ще се радвам ако има отговори на въпросите ми.
                Валентин-Дупница-0898705799

Коментар

Има,една малка подробност-компресора няма как да изгори.Може да изгори електомагнит или там каквото служи за зацепване на шайбата.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    Има,една малка подробност-компресора няма как да изгори.Може да изгори електомагнит или там каквото служи за зацепване на шайбата.
                    Привет.
                    Таране ,прав си.Ама като се случи описаното от мен, нещо изпука и се появи облак от дим и замириса на изгоряло масло и нещо друго, затова казвам"изгоря".Иначе знам от какви части се състои компресора.Явно нещо е спекло вътре,външно нищо му няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
                      Привет.
                      Таране ,прав си.Ама като се случи описаното от мен, нещо изпука и се появи облак от дим и замириса на изгоряло масло и нещо друго, затова казвам"изгоря".Иначе знам от какви части се състои компресора.Явно нещо е спекло вътре,външно нищо му няма.
                      Това ,което си описал е точно блокирал "гръмнал" компресор. Облака дим ти е изпусналия фреон , а мириса си е от маслото в него. Компресора ти няма нищо общо с тези на старите Витари. По-вероятно е да стане от Гранд. Напиши модел ,марка и ако намериш и номер на табелката. Имам един от Гранд В6 .
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                        Това ,което си описал е точно блокирал "гръмнал" компресор. Облака дим ти е изпусналия фреон , а мириса си е от маслото в него. Компресора ти няма нищо общо с тези на старите Витари. По-вероятно е да стане от Гранд. Напиши модел ,марка и ако намериш и номер на табелката. Имам един от Гранд В6 .
                        Привет от Дупница.Иване, то е ясно че гръмна,ама не ми е ясно защо."Майстора"си игра-пуска,изключва,дава на мост по буксите и те това е крайният резултат.А иначе както съм написал в предния пост компресор намерих точно същият от БМВ 3, само шайбата е с 5 канала.Не съм тествал климатика още понеже нямам и едно реле/или немеца ,или джамбазина са го свалили/ .Сега съм питал Трент дали има това реле/комп/,днес ще се чуеме по тел-на.Качвам снимки,които са от форума-за дастане по ясно,но не зная дали ще излезнат.Компресора е друга марка,но иначе е абсолютно същия.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
                          Привет от Дупница.Иване, то е ясно че гръмна,ама не ми е ясно защо."Майстора"си игра-пуска,изключва,дава на мост по буксите и те това е крайният резултат.А иначе както съм написал в предния пост компресор намерих точно същият от БМВ 3, само шайбата е с 5 канала.Не съм тествал климатика още понеже нямам и едно реле/или немеца ,или джамбазина са го свалили/ .Сега съм питал Трент дали има това реле/комп/,днес ще се чуеме по тел-на.Качвам снимки,които са от форума-за дастане по ясно,но не зная дали ще излезнат.Компресора е друга марка,но иначе е абсолютно същия.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:att-48901abe3772496D1 - Копие.jpg
Прегледи:1
Размер:70.3 КБ
ID:5325763Натиснете снимката за да я уголемите

Име:018933941.jpg
Размер:65.1 КБ
ID:5325764

Коментар

Втората снимка е от моята кола и климатиците са различни(както е написал Иван по-горе), моята молба беше да снимаш твоята букса, която би трябвало да влиза в ЕБУ-то на климатика(релето, както му викаш ти), отделно аз ще проверя дали са еднакви за 1.6 мотора и за 2.0, така че ще пиша когато имам инфо.

П.С. Видях в една друга тема, че имате словестен спор с Иван, избягвай да го правиш(трябва да си сериозно аргументиран), той е направил много за този форум и е помогнал на много хора, отделно се е занимавал и продължава с много витари, не напразно "сиромашкият" лифт е кръстен на негово имеПросто съвет, успех

Коментар

Втората снимка е от моята кола и климатиците са различни(както е написал Иван по-горе), моята молба беше да снимаш твоята букса, която би трябвало да влиза в ЕБУ-то на климатика(релето, както му викаш ти), отделно аз ще проверя дали са еднакви за 1.6 мотора и за 2.0, така че ще пиша когато имам инфо.

П.С. Видях в една друга тема, че имате словестен спор с Иван, избягвай да го правиш(трябва да си сериозно аргументиран), той е направил много за този форум и е помогнал на много хора, отделно се е занимавал и продължава с много витари, не напразно "сиромашкият" лифт е кръстен на негово имеПросто съвет, успех
                              Привет от Дупница.
                              Трент,не съм искал да споря с Иван,а и нямам такова намерение,просто според мен се получи малко недоразумение,за което съм се извинил.Зная ,че Иван е един от капацитетите във форума и съм признателен ,уважавам знаещите и можещите.
                              Колкото до ел.блок за управление на климатика-снимах и качвам.Не зная дали ще се види нещо , но като начало???!!!!.Благодаря за указанията за качването на снимките.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00004.jpg
Размер:45.4 КБ
ID:5325849Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00005.jpg
Размер:53.7 КБ
ID:5325850Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00006.jpg
Размер:52.6 КБ
ID:5325851Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00007.jpg
Размер:57.8 КБ
ID:5325852Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00027.jpg
Размер:96.4 КБ
ID:5325853Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00029.jpg
Размер:107.9 КБ
ID:5325854

Коментар

Колеги имам един въпрос.От известно време съм горд собственик на Витара ДБ 1.6 16V.Колата няма климатик,но имам служебна кола която е Swift 97 год. и е имала клима преди да я челосат От нея липсва само радиаторът и ме интересува другите части дали ще мога да ги прехвърля на витарата,а евентуално да си купя само липсващата част
                                YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X