Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне климатик на Витара 93г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставяне климатик на Витара 93г

Има вариант да проработи като се пусне от високото налягане струя въздух или сух азот най добре по рязко а не постепенно защото най вероятно клапаните са залепнали и може да те огрее случвало ми се е 2-3 пъти но трябва процедурата да се наблюдава с манометри.
    vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
    Suzuki GSR600 98 hp
    Nissan Pathfinder 174 hp
    0878222 три 3 шест

Коментар

Възможно е, но не мога да го направя аз, дали може да е електрически проблем, остана ми един кабел с напрежение 6-8волта, идващ от инсталацията отвътре, но няма къде да се закачи навън в коша?

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Стоянов Преглед на мнение
        Има вариант да проработи като се пусне от високото налягане струя въздух или сух азот най добре по рязко а не постепенно защото най вероятно клапаните са залепнали и може да те огрее случвало ми се е 2-3 пъти но трябва процедурата да се наблюдава с манометри.
        Има вариант да проработи когато грамотен човек знаеики и разбираики климатичните системи на автомобилите я погледне и правилно направи диагностика.А не да зарежда със каквото му попадне и със колкото реши някой.
        FORD MAVERIK 2.7TD
        Тел.0898662817
        LZ1IID

Коментар

Здравейте,
          интересуват ме параметрите на двете релета за климатика, които включват вентилатора и зацепването на компресора.
          И още нещо. Къде се намира точно датчика за температурата на охл. течност, който трябва да се свърже с климатика? Прилагам схема на която е отбелязан датчика (7)

Коментар

Релетата са стандартни 1А, намотка с котва и контакт с пъпки, датчика за температурата е забучен на термостата, идеята е да взема минус от там и когато прегрее автомобила да включи допълнително перката на климатика да охлаждауспех

Коментар

благодаря за информацията, но това 1А не ми се вярва да е толкова.

Коментар

След като най-сетне си направих климатика, останаха някои неща за продажба, както следва:
                1. Компресор с повредена намотка и незнам още какво за резервни части, цена 100лева
                2. Филтър за фреона, чисто нов, цена 50лева
                Прикачени файлове

Коментар

Тези почивни дни отскочих към южното черноморие, като по пътя успях да се порадвам на хладинката от климатика, добре е, но ми се струва че може и още, напълниха го с 450гр фреон Р134, може би е недостатъчно, незнам, ще видим

Коментар

Гледам я темата одавна,а лошото е,че и аз се замислям на такава манипулация по моята Витарка догодина,такаче ще се радвам да пишеш отзиви! ....Успех,добра работа си свършил!
                    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

браво на Колегата...,Аз се понапънах с парите за покупката и си взех с климатик направо

Коментар

Малко полезна информация.

О-пръстените са 9 на брой - 3бр.13х2мм , 2бр 10х2мм и 4бр. 6х1.5мм.
                        898450701

Коментар

Колеги тъй като жегите много ни морят ми се върти и на мен една идея да климатизирам витарата,но имам няколко въпроса тъй като не съм много наясно с климатичната инсталация
                          Първо мотора е 1.6 16 В(94 год.),а във фирмата имаме един Суифт 1.0 (97 год.) който преди година претърпя челен удар и шефовете решиха да купят обикновен радиатор и сега всичко е налично без радиатора,който и без това предполагам,че не е същият.Дали ще пасне всичко останало от Суифта на Витарата като преди малко записах данните от компресора - HFC 134A с фреон RG 20.
                          п.п Суифта след удара най-вероятно е останал без фреон тъй като виждам тръбите от компресора към радиатора са останали висящи.Компресора е закачен на ремък,но незнам липсата на фреон дали се е отразила ?

Ако някой има някаква идея дали мога да го осъществя да каже,ще съм благодарен
                          YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Първоначално публикуван от Петков(Sidekick) Преглед на мнение
                            Колеги тъй като жегите много ни морят ми се върти и на мен една идея да климатизирам витарата,но имам няколко въпроса тъй като не съм много наясно с климатичната инсталация
                            Първо мотора е 1.6 16 В(94 год.),а във фирмата имаме един Суифт 1.0 (97 год.) който преди година претърпя челен удар и шефовете решиха да купят обикновен радиатор и сега всичко е налично без радиатора,който и без това предполагам,че не е същият.Дали ще пасне всичко останало от Суифта на Витарата като преди малко записах данните от компресора - HFC 134A с фреон RG 20.
                            п.п Суифта след удара най-вероятно е останал без фреон тъй като виждам тръбите от компресора към радиатора са останали висящи.Компресора е закачен на ремък,но незнам липсата на фреон дали се е отразила ?

Ако някой има някаква идея дали мога да го осъществя да каже,ще съм благодарен
                            Лично мнение:ако стане ще е голям зор.
                            898450701

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
                              Лично мнение:ако стане ще е голям зор.
                              Tочно ти колега се надявах да вземеш отношение,тъй като най-скоро я прави тази гимнастика с присаждането Явно ще трябва да дебна за по-подходяща оферта !
                              YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Здравей, аз пък съм на друго мнение, тръбите почти е сигурно че няма да станат, но не само това е проблема, вътре в купето има една пита, казва се изпарител, та той най-вероято е различен. Това което сте написал като данни не е достатъчно и според мен е непълно, за да се каже че няма да стане. RG20 е маслото за системата, а 134А е вида на фреона, тоест от новите. Ако можете разглобете всички неща от суифта и ги наредете по схема, както са били свързани на една площадка и ги щракнте на няколко снимки да ги огледам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X