Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките след лифт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със спирачките след лифт

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
    Доста хора писаха, нека да ви кажа малко от извора: японката която карах преди беше с кантар и само една пробка за обезвъздушаване на задният мост от дясната страна, другата спирачна система в лявото колело не се обезвъздушаваше, това ставаше само отдясноОтносно испанката ми понастоящем, тя е с пробки на всички гуми, но няма кантар, така че не се започва с обезвъздушаване, ако не си се запознал със системата, отделно не дясното колело е най-далечно, а лявото, погледнете пътя на тръбичките и ще ме разберете, така че успех. Но според мен е помпа, просто стечение на обстоятелства, отделно е хубаво да се сменя спирачната течност на определн брой години или километри
    Пак разлики....моята испанка,се обезвъздушава само от единия край за задните барабани,ноември '96 е...
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

До: Проблем със спирачките след лифт

Мойта витара е със същия тип обезвъздушаване както на колегата nikman, модела е '89г.
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

От: Проблем със спирачките след лифт

Проблема със спирачките вече е решен окончателно и споделям за статистиката.Оказа се лошо регулирана кормилна кутия.Първо забелязах че на ляво прави много по малък диаметър на завой от колкото на дясно.После се почна едно гледане, едно дърпане, едно вътене на волана и чудото стана: при пълен ляв пружината опира в спирачния апарат и явно леко отваря накладките. След ограничаване на завоя на ляво всичко се оправи. Остава въпроса има ли нещо общо с лифта? Двата болта за регулиране на завоя не сме ги пипали при лифта, след това си минах стенд ...странно. Сега за да огранича левия завой , болчето е развито почти до край което пак не е много редно. Благодаря на всички колеги исказали мнение по въпроса до тук.
        Последно редактирано от track2000; 24-03-11, 12:29.
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Има общо, при лифта пружините се изтумбват навън .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Нов проблем по спирачната система.
            Прави ми впечатление, че при отрицателни температури на моменти педала за спирачките става изключително твърд и трудно спира. Преди година пък потъваше, но това вече отшумя.
            Не съм сменял спирачната течност, но често доливах, че ми пускаше от гумичката под казанчето.
            Други идеи, или пак да изчакам докато и отмине

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
              Нов проблем по спирачната система.
              Прави ми впечатление, че при отрицателни температури на моменти педала за спирачките става изключително твърд и трудно спира. Преди година пък потъваше, но това вече отшумя.
              Не съм сменял спирачната течност, но често доливах, че ми пускаше от гумичката под казанчето.
              Други идеи, или пак да изчакам докато и отмине

Това докарва, като наличие на вода в спирачките. Вземи я смени, докато е още топло.

Коментар

По-скоро конденз в маркучето за вакуума. От колектора към усилвателя. Като замръзне, и все едно натискаш спирачките без да работи двигателя.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Май ще се окажеш прав, утре от там ще започна.

Коментар

Продухах с компресора, нищо смущаващо нямаше.
                    Ще сменя и спирачната течност по нататък, но се съмнявам, че ще се оправи.
                    Други предложения няма ли?

Коментар

От: До: Проблем със спирачките след лифт

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
                      Спирачен кран,пълно празно имаш ли отзад-регулирай го
                      В написаното има логика.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Спирачките на един автомобил са изключително просто нещо , като принцип на действие и също така изключително сложно за диагностика .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                          В написаното има логика.
                          Не виждам особен смисъл, когато минавах техн. преглед, държах спирачките да бъдат проверени надлежно на валяците. Все пак съм с лифт и коригирано на око кантарче.
                          Колкото са по ниски температурите, толкова и по често става твърд педала. При -5градуса е твърд само сутрин, когато запаля. При -20, когато всичко отдолу е чукан и лед, редовно. Така беше и миналата година.
                          Ще взема да я сменя тая течност пък да видим, доливах с приста

Коментар

Лъчко ако след смяната на течността не се подобрят нещата , въпреки , че се съмнявам вземи си провери сервоапарата за наличие на вода . Миналата зима имах такъв случай задръстен отвор за отичане на вода и в резултата сервото станало водолаз . А задмембранното пространство има отвор за дишане и от там около литър вода , който прави проблеми само като стане студено под 0-та В резултат юавтомобила колкото по студено ставаше толкова по отказваха спирачките , като се стигна дотам ,че на -20 категорично отказа да помръдва педала беше като бетониран сервоапарата след демонтаж и подсушаване решихме , че вече е негоден и го заменихме , като от отвора заради които се беше наводнило пространството около сервото извадихме две шепи шума
                            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                              Не виждам особен смисъл, когато минавах техн. преглед, държах спирачките да бъдат проверени надлежно на валяците. Все пак съм с лифт и коригирано на око кантарче.
                              Колкото са по ниски температурите, толкова и по често става твърд педала. При -5градуса е твърд само сутрин, когато запаля. При -20, когато всичко отдолу е чукан и лед, редовно. Така беше и миналата година.
                              Ще взема да я сменя тая течност пък да видим, доливах с приста
                              Помпата и сервото " лукас " ли са или са японски ?
                              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Всичко японско, с изключение на задкормилното, което е с неизяснен произход
                                Кажи сега какво ти се върти в главата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X