Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките след лифт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със спирачките след лифт

Аааа, наобикалям чат-пат. Нали сте на Феро братчетата.
    Какво да ти кажа... Ако намериш по-дълго, смени го и после хубаво обезвъздушаване. Може да използваш момента, да смениш спирачната течност. Провери всичко около помпата, вакууми, джаджи...
    Не е изключено и там да е проблема , ама пък за да се появи след лифта, ще да има резон някакъв.
    Нека колегите се произнесат.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от track2000 Преглед на мнение
      Говорите за задните барабани нали?
      смених предните само!

Коментар

Писах преди 2-3 часа в темата за моята витара, ама да кажа и тук.
        При мен има подобни симтоми. Понякога(по-често от веднъж на 2-3 дни) се налага да препомпвам педала на спирачката за да стане с нормалната си твърдост. Сега съм разглобил почти цялата предница за люти ремонти, и установих силно разбит лагер на дясното колело. Вследствие на разбития лагер спирачния диск играе в супорта, и предизвиква "разтваряне" на накладките. Което разтваряне трябва да се компенсира с напомпване, и чак тогава витарата започва да спира както трябва.
        Та виж си дали нямаш някоя повреда поради която накладките(предни или задни) да се връщат малко, и да трябва да помпиш за да се върнат в работно положение.
        Моите маркучета не съм ги пипал след лифта, и нямам проблеми. Ако не са много стари не би трябвало да създават ядове.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Провери си предните лагери дали шумят, ако шумят постнал съм една тема за предни лагери разгледай я .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ситуацията е доста позната,моя съвет е първо:
            - Последователно обезвъздуши колелата,като започнеш от задно дясно(при лява дирекция),и следи да не остане казанчето на сухо,доливай течност.
            - Провери да нямаш теч от спирачен маркуч.
            - Ако модела ти има "кантар" междинен регулатор за синхронизиране на предните и задните спирачки,обезвъздуши го последен и хоризонтирай баланса му.
            - Провери си маркуча за вакуум на сервото който влиза в колектора,често се запушва и не осигурява вакуум за платното на сервото.
            - Виж за хлабината на предните главини,рядко става но е възможно диска да натисне накладките,по често се появява внезапно при завой липса на спирачки.
            - Провери си задните накладки,ако са прекалено износени,спирачните цилиндърчета изкачат прекалено,и не рядко блокират,но тогава ще имаш предни поне.
            - Накрая да не те отчайвам ама най честия проблем си остава спирачната помпа,ако ти пресветва лампата при напомпване,значи е изтървала втората гумичка(на втория кръг) и връща течността в казанчето,ако е изтървала пък първата гумичка,ще губиш течност и ще пълни сервото.Ако проблема е че педала ти потъва бавно при изпълнените по горе препоръки,или лампата светва,или премига значи помпата е пътник,подмяната на гумички рядко помага,поради елипсата която се получава в помпата,а и е алуминиева тази до колкото помня,проявява се проблема когато за кратко остане системата празна,като при лифтирането,и гумичките поради износването не сработват вече пълноценно,ако все пак решиш да сменяш гумички в подобна тема бях написал телефона на доставчик на ремонтния комплект,мога да го издиря пак.Успех.И кажи като локализираш проблемчето.
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Re: Проблем със спирачките след лифт

Колегата void имаше същия проблем веднага след лифт.Значи има връзка м/у двете(лифт и потъващ педал на спирачката).Незнам обаче как се реши проблема при него.
              п.п.При изправна система ,според мен,проблема няма да е в регулатора ,а по скоро в преден спирачен маркуч.Той остава опънат и ако е по-стар може да се случват много неща с него.Това ми хрумна на момента и е теоритично,но съм виждал разпадащи се маркучета отвътре и парченца гума запушват системата.
              0888 364 731

Коментар

Какъв маркуч,се слага на задния мост?От каква Шкода?105/120 ?Преден или заден за Шкодата?
                Поздрави!
                Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

До: Re: Проблем със спирачките след лифт

Първоначално публикуван от B58 Преглед на мнение
                  Колегата void имаше същия проблем веднага след лифт.Значи има връзка м/у двете(лифт и потъващ педал на спирачката).Незнам обаче как се реши проблема при него.
                  п.п.При изправна система ,според мен,проблема няма да е в регулатора ,а по скоро в преден спирачен маркуч.Той остава опънат и ако е по-стар може да се случват много неща с него.Това ми хрумна на момента и е теоритично,но съм виждал разпадащи се маркучета отвътре и парченца гума запушват системата.
                  Tова е вярно,но запушения маркуч се разбира още докато обезвъздушаваш,просто не подава налягане,а когато идва къс маркуча го разбираш веднага щом потеглиш остававаш без спирачки,маркуча се къса или цепва.. и идва теча,проблема на колегата най вероятно е помпата,ама нека той да сподели........забелязва се проблем и ако се одължи повече маркуча само от едната страна,започва да дърпа срещуположното колело....ако се одължат пък двата отпред,трябва да се синхронизира кантара с задните.
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                    Какъв маркуч,се слага на задния мост?От каква Шкода?105/120 ?Преден или заден за Шкодата?
                    Поздрави!
                    Преден от Шкода.
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

На задния мост не е ли само един маркуч? За него става въпрос да се сложи по дълъг.Сега регулирах кантарчето,има една пружинка която беше хлабава и е натегнах да е съвсем леко под напрежение.Като дръпна купето на долу(имитирам товар)пружинката се растяга,значи работи и сега ще тествам ,друго има ли за регулиране по кантара?
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Доста хора писаха, нека да ви кажа малко от извора: японката която карах преди беше с кантар и само една пробка за обезвъздушаване на задният мост от дясната страна, другата спирачна система в лявото колело не се обезвъздушаваше, това ставаше само отдясноОтносно испанката ми понастоящем, тя е с пробки на всички гуми, но няма кантар, така че не се започва с обезвъздушаване, ако не си се запознал със системата, отделно не дясното колело е най-далечно, а лявото, погледнете пътя на тръбичките и ще ме разберете, така че успех. Но според мен е помпа, просто стечение на обстоятелства, отделно е хубаво да се сменя спирачната течност на определн брой години или километри

Коментар

Такааа, днес след 5,6 часа градско не се прояви проблема така че продължавам да тествам.Ще ви държа в течение.Ако и void каже някои коментар мисля че ще е от полза.
                          Последно редактирано от track2000; 14-05-10, 22:13.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Свали барабана и ако лесно влиза и излиза регулираи ръчно челюстите тоест когато слагаш барабана да си влиза стегнато.
                            При витарата незнам дали има ексцентрици (намират се откъм пробката за обезвъздушаване на колелото) ако ги имаш може и да не сваляш барабана просто ги натегни.
                            При износване на накладките хода на педала неможе да обере луфта и отам ти се получава повторното натискане

Коментар

При мен се появяваше почти винаги след обратен завой и си беше от лагерите, когато е от помпата го прави доста по-често.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Не ги слушай, нищо ти няма на помпата от кантарчето е. След лифта и на мойта почна да и потъва педала и хваща в долно положение при силен натиск. От 6месеца нямам спомен да се е случвало.
                                п.п. Някъде из форума мисля, че писах за този проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X