Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покана за трета лятна морска среща на "Сузуки и приятели" 6-8 Август 2010г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Покана за трета лятна морска среща на "Сузуки и приятели" 6-8 Август 2010г.

Аз лично се притеснявам. Беше писано от някой колега ,че има радиация . А сега заливът е затворен. Бях дълги години с химинизираните екипажи на с Чубра и знам каква е опасността! Знам че е късно но има ли друг варианд???
    ТЛК-120 Николай Колев
    0898521295

Коментар

• От: Покана за трета лятна морска среща на "Сузуки и приятели" 6-8 Август 2010г.

Първоначално публикуван от krasio46 Преглед на мнение
      Аз лично се притеснявам. Беше писано от някой колега ,че има радиация . А сега заливът е затворен. Бях дълги години с химинизираните екипажи на с Чубра и знам каква е опасността! Знам че е късно но има ли друг варианд???
      Има как да няма, даже ако има облаци да закрият луната и звездите през нощта, пясъка във залива се вижда как свети.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
        Има как да няма, даже ако има облаци да закрият луната и звездите през нощта, пясъка във залива се вижда как свети.
        Ето-на,поне от осветление ще спестим.
        п.с. Има ли опасност да дойде да ни изгони някой принудително,понеже аз съм твърдо против насилието
        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Няма, Ванката е уредил нещата сигурен съм.

Коментар

Да не дойде само бреговата и да ни обявят за враг номер 1 на държавата, ей тогава нашите наистина ще се откажат от мен в държавен вестник

Коментар

Първоначално публикуван от krasio46 Преглед на мнение
              Знам че е късно но има ли друг варианд???
              Това беше станало на въпрос вчера ли, кога беше и варианта бе Корал ... има вариант

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
              п.с. Има ли опасност да дойде да ни изгони някой принудително,понеже аз съм твърдо против насилието
              Ако е наистина така както го казаха сигурно има охрана, която да ни хване за ... тегличите и да ни изритат по ... ауспусите. Шегата на страна, може наистина да има охрана, поне така трябва да бъде според европейскте закони (а нали уж сме в европа)

Относно пътуването по групички има ли някой, който да минава по главния път между Варна и Бургас, за да се съберем ?
              (уф днес съм в стихията си, пиша като за последно, че кой знае какво ще ми порасне вместо пръсти ... пържени картофки със сирене )
              Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
              /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Радиацията в залива “Врамос“ била съмнителна

13:20 / 04 август 2010 / Общество

Заливът “Вромос“ е проблем заради различни интереси и желания да се ползва дори и за сметище на отпадни средства.
                Това каза екоактивистът Манук Манукян пред БНР по повод забраната да се използва плажа заради високо ниво на радиация. Не вярвам да е толкова завишена радиационната активност, подчерта екологът.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров потвърди мнението на еколозите: “Щом резултатът от изследването на водата показа, че тя не е опасна за здравето и няма замърсяване, това означава, че няма от дъното такива отпадни материали, които биха повишили радиацията или биха замърсили водата“. Областният управител Гребенаров съобщи, че е взето решение да се извърши проверка как са похарчени средствата, отпуснати по ФАР за почистването на залива “Вромос“.

"Радиационната" пясъчна ивица
                е една от най-предпочитаните от туристите, защото се намира извън населени места, информира "Стандарт Нюз". От началото на сезона там дори има незаконен къмпинг. Плажуващите опъват палатки директно върху пясъка. Плажната ивица обикновено и препълнена с хора, а те рядко обръщаха внимание на предупредителните табели, че зоната е забранена за достъп. Според специалистите морската вода не е толкова опасна, но пясъчната ивица и излагането с часове върху нея крие огромен риск за здравето на хората.

Наврeмето в залива са зауствани радиоактивните отпадъци от хвостохранилищата на мина "Росен". Освен медна руда хранилищата са съдържали и уран. По време на измерване в рудниците на Бургаски медни мини е констатирано замърсяване с радий.
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Разбирам местния бабаитлък и "мечка страх мен не страх", но мисля, че е редно щом плажът е забранен, да се съобразим със забраната, независимо доли сме съгласни относно опасността. Ако някой от вас има уред за измерване на радиацията и е специалист в областта и каже, че е безопасно за 5 годишната ми дъщеря да спи на този плаж, то ще се съобразя с показанията на уреда и мнението на специалиста, но ей тъй на, нали разбираш мен радиацията ме не лови ... сори, но е несериозно. Да не говорим, че има не 1 къмпинг по нашето черноморие, още повече на места по-трудно достъпни с леки коли.
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

И сега последно какво правим, че жена ми вече пълни джипа с багаж?
                    За къде да се стягаме?
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ден преди мероприятието няма да сменяме мястото, всички знаят за залива Вромос.Утре отивам да разпъвам палатката, шатрата, да слагам табели и ленти.Според мен целия този шум е политическа поръчка за да се започне проверка за изразходваните средства за почистване на залива.В другата тема "затвориха плажа на Явор" питах на два пъти за гайгеров брояч, но никой не потвърди че има такова устройство с което да измерим реалната обстановка.Доколкото знам в момента има само указателни табели и никой не ходи да гони хората.Ако има някаква промяна, утре ще пиша в темата.
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Няма да сменяме мястото,ще се видим на залива Вромос,ако някой има опасения може да разпъне бивак в по горната част на плажа,където няма как да има лъчение,но както казах,това всичко е спекула за да се настроят определени среди,платена поръчка,и аз лично няма да се подам на масовата психоза,ще се видим на плажа.
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Ето компетентно мнение от Giorgio, който сподели:

Обадих се да попитам какво е действителното положение. Отговорът беше, че морето се чистело. Вълните изкарвали по-тежките частици на брега и си завличали обратно по-леките. След почистването на плажа, преди 10-12 години, радиоактивността е била под 200 Бекерела, т.е. в рамките на европейските норми. За сравнение, в някои части на Родопите, естествения радиоактивен фон, надхвъплял 400. В момента радиоактивността на плажа в залива Вромос, едва ли е достигнала 400 Бекерела. Дори и при 400 Бекерела, можело да се лежи с години на плажа, без никаква опасност от последствия. Единствено опасени били частиците на радона, които при наличие на вятър, можели да попадне в белите дробове... т.е. да се снабдим сът собствен радиоактивен източник, доживотно... Опасната концентрация, обаче била недостижима, на този плаж, при нормални условия.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Ванка, Стефан нали каза, че ще даде уред. Може някой от София да го вземе и върне... Остава да прочетеш и разбереш инструкцията която си намерил в нета. За по-сигурно си я разпечатай. Така ще докажете, че радиацията не е толкова много, а даже може и въобще да я няма...

А аз за голямо мое съжаление няма да мога да дойда. Пак ще съм на плаж, но на Кара дере, семейният съвет така реши...
                            Нищо, на събора ще се видим.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              ...
                              А аз за голямо мое съжаление няма да мога да дойда. Пак ще съм на плаж, но на Кара дере, семейният съвет така реши...
                              Нищо, на събора ще се видим.
                              Да ти "имам" семейния съвет!!!

Нямаш си на представа какъв купон на Сузи сбирките става.

Кака Мими /жена ми/ от вчера е натоварила багажа в джипа /'щото Витарата малее/ и сигурно вече подгрява.
                              А твоя семеен съвет -на Карадере... Не че е лошо, ама помисли за компанията, която пропускаш. Какво те прати на Карадере, разходите за транспорт или "радиацията"?

Я не се е....... и идвай с нас!
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Кольо, ако ти се ходи на някакво дере, ела до Варна, даже мисля че ти хареса нашето, пък на сбирката ще ходя и аз, не сме се виждали отдавна, петък на дерето в събота с нас и в неделя който оцелее

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X