Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Vitara 1.9TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Suzuki Vitara 1.9TD

Бях писал и преди в друга тема ,че м/у дизел и бензин Витара приликата е само в купето . Скорости ,диференциали и раздатка са различни . Дори стартера на дизела е от другата страна . Не казвам ,че не може да вградиш каквото си поискаш ,но хубаво си направи сметка преди да започнеш такава интервенция . Между мотора от пежо и този на витарата има някои разлики и поради това не излиза по каталог за пежо !

Отностно " отвора " на предния капак нека колегата го снима от близо и от вътре и ще се убедите ,че няма такъв ,а защо им ги слагат и аз незнам .
    Успех с придобивката .
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
      ... Скорости, диференциали и раздатка са различни...
      Това е нормално да е така; и е добре, ако наистина е така... Просто се породиха някои съмнения, правейки аналогия с нафтовите Ниви...
      Затова и питам хора, каращи дизели как е при тях - аз да си направя изводите. Засега само събирам информация - като цяло съм фен на фабричните решения, а не разни гаражни интерпретации...
      Иначе стартера си върви с двигателя, който при нем си е напълно оборудван и перфектно работещ в едно комби 405.

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
      ... Отностно "отвора" на предния капак нека колегата го снима от близо и от вътре и ще се убедите, че няма такъв , а защо им ги слагат и аз незнам...
      А може би си е просто купол - за повече място във височина - да се събере физичеки тоя мотор под капака... ама без снимки оттам само гадая...

Коментар

Странно решение, при положение че от този мотор спокойно могат да се извадят 90, че и повече конски сили. А за Витарата 90 коня турбодизел, впредвид на забележителния въртящ момент в ниските, и с подходящи предавателни числа, мисля че ще бъде много добре.
        Да каже човек, че няма място за един интеркуулер...
        С тези коне, този двигател ще те кара милион километра , ама си е куц кон...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Съмненията се породиха поради факта, че на витарата с маздовия дизел дават максимална скорост 130 км/ч, което си е 4000 об/мин при бензиновата. А тези обороти пък са при максимална мощност на дизела. Така пъзела с трансмисията се нарежда.
          Иван Попов, къде могат да се видят предавателните числа на дизеловата трасмисия?

Коментар

Аз съм ги виждал на живо и от вътре . Адаша от Бургас беше качвал някаква таблица ,но мисля ,че имаше разминаване в нея . Иначе на старата са 8/37 ,а на гранда са 10/43 - дизеловите ! Дано съм бил полезен .
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Според мен не се коментира нещо много важно ,това е върт.момент.А обикновено при дизеловите модели той е най-голям,съчетан с едни бавни дифове 5,125 ще стане малко тракторче
              Ето ви таблицата,ама при мен не отговаря!
              Предавателни числа на Диференциали - Сузуки
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

когато включа бавните на витaрката блокира ли предния/задния мост ((((тоест става ли един от тях 100%))))
                Последно редактирано от moto_mania; 07-04-10, 20:41.
                [SIZE=7][SIZE=7][/SIZE][/SIZE]

Коментар

Искаш да запиташ, дали имаш автоматичен блокаж или какво, че нещо не разбирам

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                    Искаш да запиташ, дали имаш автоматичен блокаж или какво, че нещо не разбирам
                    когато са и пуснати бавните може ли да завива и има ли 100% блокаж-(ако може дай сакип)

Коментар

Нищо не блокира просто имаш по ниска скорост и по голяма мощност.Що не попрочетеш малко из Форума преди да питаш за такива неща?

Коментар

колеги, обортомера ми не работи - искам да ви попитам от къде може да взима информация , защото днеска го карах в 2-3 сервиза и все не могат да го прават

Коментар

Доколкот знам дизела взема сигнал от динамото, изтегли си ръководство и чети, ако няма мисля че тоя двигател го слагат и на други автомобили, все ще се намери

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            Доколкот знам дизела взема сигнал от динамото, изтегли си ръководство и чети, ако няма мисля че тоя двигател го слагат и на други автомобили, все ще се намери
                            а ръководство от къде мога да намеря за дизел (1.9TD)
                            Последно редактирано от moto_mania; 16-04-10, 18:13.

Коментар

От фен-клуба на пежо

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                                От фен-клуба на пежо
                                е то на мен ми трябва manual за витара не за пежо - ас мисля че има разлиkа от едното и другото

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X