Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Vitara 1.9TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Suzuki Vitara 1.9TD

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
    ОТ няколко дни и аз съм с такава витара. Наистина е много хубава машинка, очарован съм от разхода й, 4.5 литра нафтичка, докато старата ми витара гореше 15 литра газ( е все пак това се дължеше от части на големите валяци 255/60 и автоматияната кутия). Но този двигател е един от най-хубавите и издражливи дизели с много ефтина подръжка. Ако случайно успееш да окотиш двигатела, което ме съмнява, можеш да намериш друг изцяло комплектован за 300-400лв, а не като при бензинките за 800-1000лв.
    Предварително се извинявам за спама,ама това,кърти мивки!!!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Re: От: Suzuki Vitara 1.9TD

нека и други колеги които карат дизелова витара или дизелов самурай да споделят колко горят техните пък тогава ще говорим, на мен макс разход коъто ми даде и то в изцяло градски условия беше 7 литра. Да за някои този разход може да изглежда смешен както и за мен преди да се сдобия с такава машина. Плюс това нямам интерес да ви лъжа, все пак тук споделяме опит и различни възгледи...

Коментар

Re: От: Suzuki Vitara 1.9TD

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
        Предварително се извинявам за спама,ама това,кърти мивки!!!
        А колега твойта какъв разход то дава?

Коментар

От: Re: От: Suzuki Vitara 1.9TD

нека и други колеги които карат дизелова витара или дизелов самурай да споделят колко горят техните пък тогава ще говорим, на мен макс разход коъто ми даде и то в изцяло градски условия беше 7 литра. Да за някои този разход може да изглежда смешен както и за мен преди да се сдобия с такава машина. Плюс това нямам интерес да ви лъжа, все пак тук споделяме опит и различни възгледи...
          Моята 2.0 TD автоматик - градско около 12/100
          Suzuki Vitara '98 2.0 TD, ДБ
          0 8 8 4 1 0 0 5 0 3 Весо

Коментар

Първоначално публикуван от nickmalkia Преглед на мнение
            Моята 2.0 TD автоматик - градско около 12/100
            Да но твойта е с мотор на мазда, за него съм съгласен че гори толкова, шурея има такава и му гори 8-9 литра на 100км> имах впредвид колеги с дизел на пежо...

Коментар

Ще те чакаме на събора в Стара Загора и ще мерим
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Колеги,моделът ,който е с двигател на Пежо нали е 1,9 TDI-90к.с.?
                Предният му диф с чугунен или алуминиев кожух е?
                Трудно ли се монтира този мотор на бензинова Витара?
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                  Колеги,моделът ,който е с двигател на Пежо нали е 1,9 TDI-90к.с.?
                  Предният му диф с чугунен или алуминиев кожух е?
                  Трудно ли се монтира този мотор на бензинова Витара?
                  Не съм обръщал внимание, но мисля, че е с алуминиев. Относно монтажа, двигателя поне според мен трябва да е оборудван изцяло(динамо, стартер и т.н.), също така скоростната кутия е малко по различна. външно са еднакви но са с различни обороти. И конете, наистина по документи е 90, но лично мое мнение е че е 75 както казаха други колеги, на асфалт като мощност се държи добре,но в гората определено са му малко

Коментар

[QUOTE=antiroad;1292424] двигател на Пежо нали е 1,9 TDI-90к.с.?
                    Само 1.9 ТД, няма интерколер, а въздохозаборника на предния капак е просто защото двигателя е по висок и има нужда от допълнителни място

Коментар

• От: Suzuki Vitara 1.9TD

Не съм обръщал внимание, но мисля, че е с алуминиев. Относно монтажа, двигателя поне според мен трябва да е оборудван изцяло(динамо, стартер и т.н.), също така скоростната кутия е малко по различна. външно са еднакви но са с различни обороти. И конете, наистина по документи е 90, но лично мое мнение е че е 75 както казаха други колеги, на асфалт като мощност се държи добре,но в гората определено са му малко
                      Ето какви дизели дават на Витарата в този сайт:
                      1.9 TDI (3 dr) (75 Hp) (механика)
                      1.9 TDI (5 dr) (75 Hp) (механика)
                      1.9 TDI (5 dr) (90 Hp) (механика)
                      1.9 D (5 dr) (68 Hp) (механика)
                      2.0 TD (5 dr) (71 Hp) (автомат)
                      Надявам се ,че няма да е проблем да провериш със сигурност какъв е дифа ,че ми се въртят разни идеи...скоростната кутия по принцип би трябвало да да е с по-дълги предавки от на бензина.
                      Почти се бях се засилил да продавам Витарата,но като направих сметка колко съм инвестирал в нея,май ще ми е по-изгодно да сменям двигателя или да слагам по-бавни дифове.
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Без междинен охладител няма как да е 90к.с. А за разхода ....... ако си я карал с 60 - 70 км/ч и я засичаш по стрелка може и да е такъв!!! Аз имам Ситроен ЗХ с такъв мотор само че 90 к.с. При каране 90-100 гори 4,8-5; при 100-110 гори 5,2 - 5,4; при 130-140 гори 6,2-6,5; градско, в зависимост от сезона гори 6,5 - 8 на 100. Няма как Витарата да гори по-малко първо защото е по-слаба, второ е по-тежка, трето гумите и са по-големи и по-тежки и по-широки, четвърто с по-къси скорости е, пето няма аеродинамика и т.н

Коментар

дифиренциала е алуминиев

Коментар

моята гори 6.5-7 като я карам леко в града а извън него с не повече от 90-100- иначе по път за морето ме oчуди каква максимална направи, натоварена с 4 човека и много багаж 170 км/h
                            Последно редактирано от moto_mania; 06-10-10, 18:35. Причина: допълване
                            [SIZE=7][SIZE=7][/SIZE][/SIZE]

Коментар

170....ама по нанадолното !?! " Абеее "...,Вие си ги немате за нищо тия скорости.. Погледна ли,случайно оборотомера,при тази скорост.Ще пръснеш двигатела..., избягвай ги тези "скорости" и обороти,ако искаш да те слуша джипката !
                              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
                                170....ама по нанадолното !?! " Абеее "...,Вие си ги немате за нищо тия скорости.. Погледна ли,случайно оборотомера,при тази скорост.Ще пръснеш двигатела..., избягвай ги тези "скорости" и обороти,ако искаш да те слуша джипката !
                                не на равно - бургаската магистрала а оборотите бяха 4700-800
                                [SIZE=7][SIZE=7][/SIZE][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X