Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размисли по предната броня.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размисли по предната броня.

От доста време се чудя дали да си правя тръбна броня или да си оставя щатната. Съображенията ми за смяна са, че ще стане по-здраво, ще мога да си сложа "патица" (лебедка) и ще намаля ъгъла за "превземане на бабунки". Съображенията ми против са, че при нежелан сблъсък с пешеходец, щетите по човека ще са далеч по-тежки, което си е най-сериозния довод против, а другите съображения са, че предницата ще стане по-тежка, по-грозна (може би) и ще трябва да ходи на майстор и ще има "изваждане", за което не съм сигурен дали има смисъл.
    Та на въпроса, днес катастрофирах и щатната броня вече е за смяна. Въпросът ми е, какво ви е мнението - със сдруга щатна ли да я сменя или да се гмуркам в театъра с "желязна" броня и лебедка. Ако е второто, при кого ще ми препоръчате да отида да ми я направи и защо, а ако е първото, намира ли му се на някого по "мазета и дворове" изостанала предна броня .... ?
    Дайте ако имате и още съображения за и против двата варианта (озаконявания, място на номера ... всичко, което влиза в забавата).
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

До: Размисли по предната броня.

Колега, аз съм нов във форума, но ще си позволя да те посъветвам да си направиш една готина тръба отпред и да поставиш междувременно лебедката. Не мога да те посъветвам къде да отидеш, но тук из форума мнооого е говорено за тези, който правят тръбите и поставят лебедки.Поразрови се...Аз лично ако имам възможността бих забил веднага една правена броня, а оригиналната бих продал/хвърлил. Е, за пешеходците вече пък съвсем не мога да кажа нищо - не съм удрял още.А и не искам

Коментар

Ти,основните + и - си ги изброил.Засега,в България тези промени,никой не им обръща внимание,та няма да е проблем узаконяването.
      Втора употреба във Форума,има няколко Витари на части,в Мобиле Бг,също.
      Мога да ти провера и в Интеркар за цена на нова броня.Само трябва да знам говина.

ПП,проблема с пешеходците е реален и ако караш колата ежедневно,може би е по-правилно да я оставиш в орг. състояние.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ето как аз съм решил нещата за мен:

Ако ходиш повечко из горите-смело слагай от тръба. Щото първата броня вече е дала фира, за втората е въпрос на време, и така нататък...
        А с желязната няма да имаш този проблем, да не говорим, че пластмасовата за всяка смяна иска купуване и доставка, а това са си пари на вятъра.
        Ако сметнеш, че ти е по-важно да запазиш оригиналната броня заради безопасността на пешеходците-моля, но така пък няма да имаш пълноценна джипка за извън пътя.
        Въпрос на преценка, но аз предпочетох тръбата

П.П. Много съжалявам, че не можахме да се запознаем в Стара Загора, и да почерпя за сведението откъде да намеря раздатка, но ти имаше уважителна причина.
        Нищо, някой следващ път...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе знам, че не може и ху@ докрая и душата в рая, но все се чудя дали няма някакво неждинно решение - до сега не съм виждал такова във форума. Все пак не може ли на тръбната броня да се сложи нещо, което да пази и пешеходците ??? Или пък да се преработи една щатна броня ....
          Малко загубена кауза ми се струва, но може да има направен такъв компромис и просто аз да не знам за него. Иначе ясно, че е въпрос на избор.... Ще го мисля още.
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Явор беше показал преди време едно терано. Бронята беше орязана стандартна, с една тръба отдолу и вградена лебедка. Много ми хареса идеята - не бие на очи, а в същото време е функционално
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68055

о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Мдаа - мерси! Нещо такова търсех. Сега ако остава да намеря кой може да го изпълни . Хареса ми много.
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Мдаа - мерси! Нещо такова търсех. Сега ако остава да намеря кой може да го изпълни . Хареса ми много.
                Княжево ул. Войводина могила до МБАЛ Райна Княгиня

Коментар

Абе,ако ще ме блъска джип,все ми е тая от какво ще му е бронята.По коварни са тея високите ролбари,те идват на нивото на главата на пешеходеца,и там вече и лек удар може да е фатален. аз мисля че на нивото м-у коленете и таза,е все тая,и без друго оригиналната броня няма да поеме дори и малка част от удара. Моя глас е за тръбата.
                  http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

И аз мислих доста по същият въпрос и си оставих оригиналната броня, а лебедката качих отгоре. Не че ако ударя някой пешеходец няма да пострада, но поне 2/3-ти от предницата ми е в оригинален вид. От начало идеята беше да мога лесно да свалям лебедката за да не пречи през останалото време, но от тогава не съм я свалял.
                    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                      И аз мислих доста по същият въпрос и си оставих оригиналната броня, а лебедката качих отгоре. Не че ако ударя някой пешеходец няма да пострада, но поне 2/3-ти от предницата ми е в оригинален вид. От начало идеята беше да мога лесно да свалям лебедката за да не пречи през останалото време, но от тогава не съм я свалял.
                      Да ти се намира снимка?Как така отгоре?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:броня 2.jpg
Прегледи:3
Размер:17.7 КБ
ID:5152548

Име:броня 3.jpg
Размер:13.5 КБ
ID:5152549

Име:броня 34.jpg
Размер:19.9 КБ
ID:5152550
                        Погледни това колега (дано съм успял да ги кача,че не ме бива много в тези неща) Тази е за къса Витара,но мисля,че няма да е голям проблем да се пасне за дълга. Ще опитам да постна темата точно,но не съм сигурен,че знам как става това. За всеки случай - потърси я във форума - точно така е озаглавена - Броня за Витара.
                        Б. Бонев
                        0осем88две6шест71три

Коментар

Имало още една снимка. Има и DWG файл за задна но неможах да го кача - не знам как. Той е готов за плазмена резачка - мисля,че се отваря с Corel draw.
                          Прикачени файлове
                          Б. Бонев
                          0осем88две6шест71три

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=80693
                            Еййй,май успях да кача адреса. Е оттук е всичко в предните ми постове.
                            Б. Бонев
                            0осем88две6шест71три

Коментар

Тука става дебела цената вече а останах с впечатлението че се търси бюджетен вариант. Инъче това поне за мен е образец за идеална витарска броня.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X