Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парното на витарата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: парното на витарата

Първоначално публикуван от dimkov1 Преглед на мнение
    А някой имал ли е теч в краката си (предполагам от парното).Колата е витара 1,6 16V.По малко си капе на стелката ама немога да разбера защо точно в краката ми при положение че от горната снимка се вижда че парното е при пасажера.
    Ами..., защото не е от парното махни пластмасите около чистачките и ще разбереш...и чистачките преди това

Коментар

А някой имал ли е теч в краката си (предполагам от парното).Колата е витара 1,6 16V.По малко си капе на стелката ама немога да разбера защо точно в краката ми при положение че от горната снимка се вижда че парното е при пасажера.
      На някой коли в краката на шофьора капе и спирачна течност при износени гумички на спир. помпа.
      Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
      Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Радиатора на парното е практически по средата. Онова, в краката на пътника е само вентилатора и клапата за вън/вътре.
        Така, че може и да е антифриз.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

100% антифриз е при мен.Спирачната течност не е мръднала.Та какво има под пластмасата и чистачките, че в това време скоро няма да отворя ами ще и доливам.Предполагам че радиатора е там.Да кажа също че парното ми работи много добре предвид температурите отвън.

Коментар

При мен си беше от радиаторчето на парното.При пасажера е въздуховода а радиаторчето е посредата и се стича и капе точно в краката на шофьора...
            898450701

Коментар

Радиаторчето на парното сваля ли се без да се разколачва таблото? На едната витара е мн.зле и неможе да си размразява стъклото та се чудя дали няма да мога да го измъкна по безпроблемно.
              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Не, Васе, освен, ако не изрежеш таблото отгоре, не се притеснявай, за 30мин е долу, даже по-малко

Коментар

Колегата SVI, може ли да кажеш колко пари е това радиаторче ново или втора ръка?

Коментар

Колегата SVI, може ли да кажеш колко пари е това радиаторче ново или втора ръка?
                    аз не съм купувал , свалих го и го дадох на един калайджия да го запои и готово....
                    898450701

Коментар

Аз съм го правил това "упражнение" .... Колегата SVI ти го написа и това е най-правилното решение.
                      Радиаторчето на парното фабрично е запоявано е калай по всички връзки или поне на моята Витара 1990-та година е така. Загряват го направо с горелка и разливат калая по връзките . Става много сполучливо и забравяш за проблема .
                      Последно редактирано от иж-12; 25-02-11, 22:44.
                      Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

моя проблем с парното е следния,когато е на първите степени си духа добре топло а когато го пусна на последните 2 започва да духа хладно(не точно студено)

Коментар

Най-вероятно имаш запушване някъде по кръга на парното. Най-често се запушва радиаторчето. Започва да пуска по малко топъл антифриз. За малък поток входящ студен въздух се справя, но като задуха по-силно-въздуха охлажда радиаторчето, а притока на нова-топла течност е малък(заради запушването) и започва да духа по-хладен въздух. Колко по...-колкото е задръстено радиаторчето.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

... или ти е сдала багажа клапата за студено/топло или маш кофти монтирана газова (ако имаш изобщо)
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

имам газова но още преди нея си го имаше проблема ще видя да го погледна това радиаторче

Коментар

Първоначално публикуван от ulian26 Преглед на мнение
                                имам газова но още преди нея си го имаше проблема ще видя да го погледна това радиаторче
                                Провери двата маркуча на парното дали са еднакво топли при загрял двигател. Добре е изпаритела да се върже последователно след радиаторчето на парното, а не с тройници както го правят. Ако и двата маркуча са с еднаква температура провери и самата клапа на парното дали отваря до край. Когато не отваря до край също има твоите симптоми.
                                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X