Здр.имам проблем с парното на витара 1.6 16v 92г.много слабо духа топло но слабо.Незнам защо е така и се чудя дали и на вас е така ако не е моля да ми кажете как да го оправя.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Парното на витарата
Свий
X
-
До: парното на витарата
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВитарите събират ли есенна шума в парното?не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Витарите имат страхотно парно, аз и на двете не съм имал проблеми, за да разбереш откъде идва проблема, провери следните неща:
1. вътре в купето-провери степените на перката, когато е на крайно дясно положение трябва да духа много силно, а на предходната степен с много голяма разлика в силата. Също така, на изключен двигател мести клапата за регулиране на топло и студено, трябва да чуваш механично как се мести вътре в конзолата. Погледни лягайки на пода се дин фенер в краката на пасажера плътно до колонката са жилата на клапите, да не са излези. Ако не може да ти стане чсно как изглеждат нещата под таблото погледни тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=70415
2. Вън в коша, при загряла кола-стрелката на температурата е преди средата, тогава трябва да отвори термостата, пипни маркучите на охладителната система-трябва да са доста топли, включително, този който отива в тръбичката на радиаторчето на парното, като застанеш срещу двигателя, отляво между акумулатора и двигателя трябва да ги видиш, тези маркучи също трябва да са топли, ако не са-смяна термостат.Има верочтност да имаш въздушна тапа, малко верочтно или за смяна радиаторче на парното, виж какъв цвят е антифриза-син или зелен, трябва да е и да стои мазен, не като баница
Прочети с търсачката във форума има доста писано по темата, нека и другите колеги се включат с идеи, пиши и от къде си, дали не може някой по-знаещ колега и по-можещ да помогне
Но както казваше един мой преподавател в техническия:
"В четенето му е майката...и в пипането"
Коментар
-
Също е вариант с вископерката на радиатора - ако й е правен "тунинг" да е постоянно зацепена от любители на оффроуда. При мен беше така, първо смених термостата, но се оказа че и нов оригинален термостат не може да компенсира обдухването с пълна сила през зимата. Гадното беше че не ми бяха фиксирали механично перката че да се вижда, ами бяха изкривили термопластината в положение включено - много трудно се забелязва разликата, само при сравнение с изправна такава. Чак след като смених виското разбрах каква баня става в тази кола.
Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеСъщо е вариант с вископерката на радиатора - ако й е правен "тунинг" да е постоянно зацепена от любители на оффроуда. При мен беше така, първо смених термостата, но се оказа че и нов оригинален термостат не може да компенсира обдухването с пълна сила през зимата. Гадното беше че не ми бяха фиксирали механично перката че да се вижда, ами бяха изкривили термопластината в положение включено - много трудно се забелязва разликата, само при сравнение с изправна такава. Чак след като смених виското разбрах каква баня става в тази кола.
. Мое мнение: не е от виското. Проверете вариантите, предложени от trent
Първоначално публикуван от trent Преглед на мнениеНо както казваше един мой преподавател в техническия:
"В четенето му е майката...и в пипането"Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
/e-mail: nikolaynkl@gmail.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanfanetko Преглед на мнениезначи степените работят ,духа и топло но просто едвам едвам духа
ще проверя идейте на trent и пак ще пиша благодаря
P.S от София съм
Коментар
-
Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнениеСтранна работа, и при мен забелязвам че при затворен кръг (само в купето) парното работи доста по добре от колкото в отворено положение (когато влиза въздух от вън)...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар