Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парното на витарата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: парното на витарата

Колеги искам да попитам кой е входящия маркуч на радиаторчето на парното?Горния или долния?При мен е горния,а ми се струва по-логично да е долния,за да гони въздуха от него.От друга гледна точка при домашните радиатори,входящата вода пак е отгоре...
    П.С.Съмнявам се газаджиите да не са ми обърнали маркучите.Духа доста топло,но преди газовата уредба беше горещо(т.е. не можеше да си държиш ръката повече от 10на секунди на въздуховода).Изпаритела е вързан последователно след радиаторчето на парното.Или създава допълнително съпротивление на антифриза и от там....???На изпаритела входящия маркуч също е отгоре.
    Поздрави!
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

отгоре, поне при мъжете е така

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
        Колеги искам да попитам кой е входящия маркуч на радиаторчето на парното?Горния или долния?При мен е горния,а ми се струва по-логично да е долния,за да гони въздуха от него.От друга гледна точка при домашните радиатори,входящата вода пак е отгоре...
        П.С.Съмнявам се газаджиите да не са ми обърнали маркучите.Духа доста топло,но преди газовата уредба беше горещо(т.е. не можеше да си държиш ръката повече от 10на секунди на въздуховода).Изпаритела е вързан последователно след радиаторчето на парното.Или създава допълнително съпротивление на антифриза и от там....???На изпаритела входящия маркуч също е отгоре.
        Поздрави!
        Отгоре е, и аз сега погледнах. Изпарителя по идея би трябвало да е след радиаторчето, тоест на долния маркуч. Не забравяй, че когато навън е -20 няма как да топли парното, като на -2
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

искам да питам от къде влизат въздуховодите в купето и къде може да са запушени с листа и как да стигна до тях

Коментар

Като застанеш срещу колата при отворен капак се намира под пластмасата на чистачките от лявата страна, има щипки които държат тази пластмаса, с малка отверка настискаш средната част на щипката около 2-3мм да потъне, но не повече, за да не ги счупиш, че трудно се намират и струват 50ст

виж ми темата за обръщане на дирекцията и малко ще ти се изясни

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
              Като застанеш срещу колата при отворен капак се намира под пластмасата на чистачките от лявата страна, има щипки които държат тази пластмаса, с малка отверка настискаш средната част на щипката около 2-3мм да потъне, но не повече, за да не ги счупиш, че трудно се намират и струват 50ст
              Ако имаш къде , остави колата няколко часа на топло, защото както е писал trent,освен щипките и самите пластмаси са мноко крехки от студа и се чупят лесно.Провери и за някакъв филтър тип дунапрен дали има-може и той да се е задръстил.
              Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
              Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

От: До: парното на витарата

Имам същия проблем като на колегата,ако е решил проблема нека сподели.

Коментар

От: парното на витарата

При мен положението е следното, на първите степени на вентилатора няма никой, когато включа предпоследната степен и духа силно + последната степен доста силно. И е доста неудобно за пътуване, или без или със силно парно ...

Та казвайте как да оправя и слабите степени да работят?
                  Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Първоначално публикуван от kiketo Преглед на мнение
                    При мен положението е следното, на първите степени на вентилатора няма никой, когато включа предпоследната степен и духа силно + последната степен доста силно. И е доста неудобно за пътуване, или без или със силно парно ...

Та казвайте как да оправя и слабите степени да работят?
                    Така си мислиш, всъщност първите степени са си слаби, духа, но много леко, провери

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                      Така си мислиш, всъщност първите степени са си слаби, духа, но много леко, провери
                      Всъщност, не си прав или не четеш правилно въпроса. Момчето е написало, че не му духа на първите две степени ! Това е така, защото степените се регулират от двоен потенциометър, който се намира на самото моторче на парното. Сваля се лесно с кръстата отверка, като се наведеш под жабката. В него влиза букса с четири кабела.
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Proverka parno.jpg
Прегледи:1
Размер:189.4 КБ
ID:5253815
                        Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                        Всъщност, не си прав или не четеш правилно въпроса. Момчето е написало, че не му духа на първите две степени ! Това е така, защото степените се регулират от двоен потенциометър, който се намира на самото моторче на парното. Сваля се лесно с кръстата отверка, като се наведеш под жабката. В него влиза букса с четири кабела.
                        Всъщност Ванка, на по една бира, че съм много хора се заблуждават че вентилатора на витарата трябва да е примерно като на голф, но не е така, между последната и предпоследната степен има голяма разлика, в ръководствата има и диаграма, и като пуснеш първо на най-силното, и полсле намалиш ти се струва, че не духа, а не е така, ето малко картинки, дано колегата е технически грамотен и се оправи:
                        като има и легенда:

Lg-светлозелен
                        P/B-розов/черен
                        P/BI-розов/син
                        P/G-розов/зелен
                        P-розов
                        Прикачени файлове

Коментар

Като се постопли времето и ще се поровя. Не съм от особенно технически грамотните, но ако не се справя ще ползвам жокера обади се на/отиди при иван попов

А действително на първите степени не се усеща да има парно (има само полъх от въздуха който влиза от самото движение на колата) и на предпоследната степен когато вече се усеща е доста силно.
                          Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Заминали са ти резисторите. Намират се отгоре на кожуха на вентилатора ... май Сваляш жабката, отвиваш ... май 3 болта бяха, откачаш 2 куплунга и целия цирк е долу, за 10 минути става. После се вижда с просто око, кое е прекъснато.

П.П. жабката би трябвало да се сваля от дясната "панта".
                            Последно редактирано от tef4o; 19-02-11, 21:16.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vitara 13 day 004.jpg
Прегледи:1
Размер:166.9 КБ
ID:5253920

Коментар

А някой имал ли е теч в краката си (предполагам от парното).Колата е витара 1,6 16V.По малко си капе на стелката ама немога да разбера защо точно в краката ми при положение че от горната снимка се вижда че парното е при пасажера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X