Обява

Свий
Няма добавени обяви.

променливи обороти витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: променливи обороти витара

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
    Да и топла ги губи.Като го извадя вакуума ги вдига ама не съм погледнал колко.
    Байпаса изобщо работи ли? Хич да не е, като пуснеш фаровете трябва да се чува, а и трябва да променя оборотите по малко поне?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Офф, Чак сега забелязах че, ти не си Лъчезар.
      Я дай сега по-подробно какво и беше на колата преди да започнеш да я пипаш? Студена, топла?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Байпаса изобщо работи ли? Хич да не е, като пуснеш фаровете трябва да се чува, а и трябва да променя оборотите по малко поне?
        когато цъкна фаровете леко падат оборотите
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Офф, Чак сега забелязах че, ти не си Лъчезар.
          Я дай сега по-подробно какво и беше на колата преди да започнеш да я пипаш? Студена, топла?
          Ами работеше си нормално като от време на време менкаше обороти но в 95%работише нормално.Оня ден на събора започна да гасне на празен ход.Смених въздушния филтър и напръсках с контактен спрей.Нещата потръгнаха,но после заби на 200 оборота и така си стои на празен ход не гасне и не светва "чека".Тази сутрин я забелязях че като е студена работи перфектно а като почне да загрява почват да падат оборотите и като загрее до нормална температура пак забиват на 200

Коментар

Изглежда, че така наречения "смукач" и цялата верига свързана с него ти работи.
            Трябва да се чуе чатка ли стъпковото моторче. Особенно при запалени фарове.
            Евентуално проверка на ТПСа.
            Като се подаде газ как се държи?
            И нали все пак става дума за работа на бензин?

Коментар

Изглежда, че така наречения "смукач" и цялата верига свързана с него ти работи.
              Трябва да се чуе чатка ли стъпковото моторче. Особенно при запалени фарове.
              Евентуално проверка на ТПСа.
              Като се подаде газ как се държи?
              И нали все пак става дума за работа на бензин?
              И на газ и на бензин все същото . Като подам газ се форсира без прекъсване т.е.нормално

Коментар

Като извадиш вакума започва да форсира яко, някъде до около 2600. Поне при мен и на бензин.

Коментар

Странно. Един и същ проблем на газ и бензин
                  Моно-инжекцион ли е?
                  Една бърза проверка на свещи, кабели и момент на запалване как ли ще се отрази
                  И на работата на стъпковото моторче.

Коментар

Странно. Един и същ проблем на газ и бензин
                    Моно-инжекцион ли е?
                    Една бърза проверка на свещи, кабели и момент на запалване как ли ще се отрази
                    И на работата на стъпковото моторче.
                    абе замислил съм я тази работа ама на заплта.Сега през обетната почивка ходих да я бъзикам малко,мембранката си действа .Размърдах пружинката която подава газта на ръка малко напрет назад и сега заработи на 800-900 оборота но не знам до кога.ДВГ е 1,6 моно 8 клапана.При изваден вакуум вдига 1600-1700 оборота

Коментар

Да не се е получило износване на лостовия механизъм на дросела?
                      Опората на дросела е едно регулируемо винтче, до жилото, което по-принцип не трябва да се пипа, но погледни там за износване и луфтове.

Коментар

Да не се е получило износване на лостовия механизъм на дросела?
                        Опората на дросела е едно регулируемо винтче, до жилото, което по-принцип не трябва да се пипа, но погледни там за износване и луфтове.
                        м-у винтчето и мембраната има около 3-4мм луфт/ако за този луфт говориш/.сега преди малко пробвах нещо друго,повдигнах педала на газта нагоре и в първия момент оборотите паднаха на 0 и постепенно се вдигнаха до 500-600 .първо стана случайно но после го пробвах още няколко пъти

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                          м-у винтчето и мембраната има около 3-4мм луфт/ако за този луфт говориш/.сега преди малко пробвах нещо друго,повдигнах педала на газта нагоре и в първия момент оборотите паднаха на 0 и постепенно се вдигнаха до 500-600 .първо стана случайно но после го пробвах още няколко пъти
                          Хъ... при отпуснат педал на газта, жилото трябва да е хлабаво, я провери така ли е наистина. Да не се окаже, че някой някога е правил центровка на заседнал педал на газта. Не помня обаче кокло трябва да е празния ход на педала.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Хъ... при отпуснат педал на газта, жилото трябва да е хлабаво, я провери така ли е наистина. Да не се окаже, че някой някога е правил центровка на заседнал педал на газта. Не помня обаче кокло трябва да е празния ход на педала.
                            беше хлабаво и аз го натегнах

Коментар

трябва да е около 10-15мм
                              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                                трябва да е около 10-15мм
                                Голямо благодарско.То май такава хлабина имаше.При първа възможност ще го оправя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X