Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен въздушен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спортен въздушен филтър

При монтиране на спортен филтър, трябва да се променят настройките на крбуратора, да се сменят жигльорите. Същото се налага и при смяна на изпускателната система с по-отворена. При инжекционите, компютъра върши тази работа.

Коментар

Първи впечатления след смяната на обикновен с Калмински филтър на Витара-моно.
      Наложи се нова регулация на газовата. В посока към увеличаване на притока на газ на празен ход. Леко се повишиха оборотите и определено се стабилизира работата. Каточели се промени звука на двигателя.
      Като цяло, може да е внушение, но сякаш работи по-добре. Засичане на разход все още не е правено.
      Определено филтъра има по-голяма пропускателна способност с всички +/- от това. Това логично ще доведе и до повишаване на мощността, но едва ли с повече от 2-3HP.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Първи впечатления след смяната на обикновен с Калмински филтър на Витара-моно.
        Наложи се нова регулация на газовата. В посока към увеличаване на притока на газ на празен ход. Леко се повишиха оборотите и определено се стабилизира работата. Каточели се промени звука на двигателя.
        Като цяло, може да е внушение, но сякаш работи по-добре. Засичане на разход все още не е правено.
        Определено филтъра има по-голяма пропускателна способност с всички +/- от това. Това логично ще доведе и до повишаване на мощността, но едва ли с повече от 2-3HP.
        Това за газ или за бензин? (или и задвете) Моята е само на бензин и затова питам. Сtef, много ме интересува,щото след всичко написано и прочетено до тук се разколебах сериозно за спортния филтър - дали има смисъл?
        Б. Бонев
        0осем88две6шест71три

Коментар

Аз преди два дни си купих въздушен филтър,че моя беше за смяна,взех го от Евро 07 за 19лв,най обикновен филтър върши работа нали е нов,имаше и за 14лв,но този бил уж по хубав. На него пишеше CLEAN FILTER.

Коментар

Това е на газ. На практика не ползвам бензин.
            На бензин реглаж няма да се наложи, защото компютъра по данните от λ-сондата ще компенсира разликте. Но по-доброто пълнене е валидно и в този случай.
            А дали има смисъл
            Ако този филтър издържи повече от 5-6 цикъла, ще се изплати и след това вече започваш да си на +
            Колкото до вървежа, разликите са минимални.
            А ако се постигне и някакво снижаване на разхода на гориво, вече ще е съвсем друга работа

Коментар

ctef
              Благодаря! Удоволствие е да обсъждам с теб проблеми и идеи. Дано имам възможност да се запознаем лично. Ще си помисля сериозно за спортен филтър - май за моето каране не си заслужава.
              Б. Бонев
              0осем88две6шест71три

Коментар

Следя дискусията от начало и сега разбрах, че има смисъл, най-сетне се убеди че за тази кола не си заслужава инвестицията, виж ако беше от Перник щях да те разбера(нищо лично към перничанки)

Коментар

Ако се кара само на бензин като се пуска повече въздух трябва и повече бензин щото сондата мери.Ако се сложи филтър(спортен) без кутия двигателя почва да "реве" повече,а колегата стеф да каже дали има повишаване на шума с неговия ама ме съмнява.А за мощноста е за сметка на повече гориво не на филтара.Нека стеф да каже и за рахода като засече.
                  Бялото BUZUKI 1.6 8в
                  0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                    Следя дискусията от начало и сега разбрах, че има смисъл, най-сетне се убеди че за тази кола не си заслужава инвестицията, виж ако беше от Перник щях да те разбера(нищо лично към перничанки)
                    Трифоне,аз съм лекар,бе!! От коли и двигатели разбирам колкото от *духова музика* - Събирах мнения,ама някои бяха противоречиви, та затова ми трябваше повечко време да *узрея*
                    Б. Бонев
                    0осем88две6шест71три

Коментар

Подкрепям колегата Ctef, при мен ефекта е същия, но на бензин. Филтъра е K&N.

Коментар

Сега вече ще дам моето мнение-по принцип "спортни филтри" се поставят на автомобили, работещи в критични условия на висока скорост, с цел повишаване КПД на двигателя, всеки един кубик чист въздух е важен за качествено изгаряне на сместа, това означава, че филтъра се поставя на места с добър приток на въздушна струя, виждал съм поставени и по два, качеството на самият филтър не зависи само от марката и от индексите върху него, в зависимост от целта за която ще се използват. Ако сте забелязали за оффроад машините, тунинговани от тунинг фирми самият филтър е по плосък и разлят, а за автомобилите на които се поставя са по-продълговати и дори с различен цвят, като не е задължително да бъдат в кутии, това го определят климатичните условия и къде ще се шофира МПС-то. В БГ има порочна практика да се "тунинговат бегачките" с такива филтри, като ефекта при оригинален такъв е минимален, така че не се учудвайте, ако видите някой да търси такъв филтър за 30лева

Коментар

За нашите цели в калта и гората спортния филтър е безмислен
                          Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X