Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен въздушен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спортен въздушен филтър

Здравейте колеги! Предстои ми поредната смяна на масло и филтри и съм се замислил за спортен въздушен на Витарката - 90,та год. 1.6 8V. Порових във форума,ама или аз не мога да намеря това дето ме интересува,или го няма. Та - има ли такива,които влизат в кутията /да си е затворен/ , има ли разлика в мощността,могат ли да се мият - т.е. за многонратна употреба стават ли. Много ще съм благодарен за информация или поне линк към такава тема,че не можах да намеря.
    Б. Бонев
    0осем88две6шест71три

До: Спортен въздушен филтър

Слагаш ли спортен филтър,трябва да е марков,известни са K&N с добро качество но има и други варианти.Имайки на в предвид че филтъра трябва да засмуква само студен въдух,т.е. трябва да е в кутия и по възможност да излиза в шнорхел,така ще взима по хладен и по незапрашен въздух,в противен случай филтъра няма да работи.Когато се съобразиш с тези правила,идва ред да помислиш може ли оргиналната кутия да бъде водонепоницаема,аз поне не успях да я изолирам по начин който да не допуска вода,или поне ако бъде уплатнена ще е временно,всяка кутия в оргинален вид има утайник,от където евентуално изпуска конденз или вода попаднала,моя го запуших след като се налапа веднъж от там.Не съм сигурен дали има точно този размер оргинален С.Ф. за оргиналната кутия на Витарата,но лесно може да се разбере.В крайна сметка аз махнах оргиналната кутия, говоря за същата концепция на Витара, и си направих кутия за филтър който имах,пере се на около 6000км и на практика е вечен,определено колата върви по до добре(по бързо се развъта мотора заради притока на студен въздух) и гори по малко при марков филтър,при дизелите ефекта от този тип филтри е най голям.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

K&N ги продават Импас 56.
      Принципно марката има филтри за всички коли, като филтъра е направен да се сложи в оригиналното легло на заводския филтър.
      Зима иде

Коментар

Току що си получих Калминито. Още не съм го сложил и пробвал.
        Излезе ми около 100лв. донесено от щатите, което пак не е малка сума. Но все пак е за многократна употреба. Монтажа е в кутията.

Коментар

провери тука ако ти хареса порачаи
          http://calmini.bg/panel_filter11.htm

Коментар

Първоначално публикуван от kappi Преглед на мнение
            провери тука ако ти хареса порачаи
            http://calmini.bg/panel_filter11.htm
            Ейй!!!! Кой да се сети за Явор -- Calmini !! Благодаря!
            Б. Бонев
            0осем88две6шест71три

Коментар

Още един глас за K&N не напразно са най-известните т.нар. спортни филтри. С най-голям ефект се славят отворените конусни филтри, но има и такива който се слагат в оригиналната въздушна кутия и имат същата функция.
              Аз ползвам K&N само че на Мазда, и съм определено доволен. Идеята на филтъра е че има почти нулево съпротивление, все едно си без филтър и в същото време спира прахта и др. частици, това става благодарение на омаслителите с които се пръска филтъра. За K&N комплекта за почистване и омасляване струва над 50 лв в добиря вариант обаче...

Коментар

Белата -- не бях помислил за водонепроницаемостта на кутията! Много важен момент! Благодаря за цялата информация!
                Б. Бонев
                0осем88две6шест71три

Коментар

Колега ctef , като сложиш филтъра ще пишеш ли как е?

Абе що не мога да вкарам в един пост няколко цитата!? Май нещо не правя като хората!!
                  Б. Бонев
                  0осем88две6шест71три

Коментар

За да има що годе достоверен резултат колата трябва да се засече на дълъг път и по-голям пробег. Преценката за мощност може да е доста субективна.
                    Само да отбележа, че на този филтър масло не се слага.

А повече от един цитат можеш да сложиш като отвориш темата в няколко прозореца, от всеки си запаметяваш и редактираш ако искаш цитата който те интересува и го поставяш в прозореца където си решил да пишеш отговора си по темата. Аз поне така правя, може да има и по-лесен начин.
                    Последно редактирано от ctef; 14-01-10, 11:31.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                      За да има що годе достоверен резултат колата трябва да се засече на дълъг път и по-голям пробег. Преценката за мощност може да е доста субективна.
                      Само да отбележа, че на този филтър масло не се слага. ----

А повече от един цитат можеш да сложиш като отвориш темата в няколко прозореца, от всеки си запаметяваш и редактираш ако искаш цитата който те интересува и го поставяш в прозореца където си решил да пишеш отговора си по темата. Аз поне така правя, може да има и по-лесен начин.
                      ----

Т.е. ще има инфо по-късно,не до 2-3 дни. може и аз да го сложа февруари - ще пиша моите впечатления.
                      Благодаря за съвета - ще пробвам на някой пост.
                      Б. Бонев
                      0осем88две6шест71три

Коментар

Долу вдясно, до бутона "цитат" има още един бутон, с кавички
                        ако искаш да цитираш няколко поста, просто ги маркираш с този бутон, и когато натиснеш отговор, то ти излизат всички постове, които си маркирал.

и съответно, може да отговориш на всеки цитат, или на част от него..

Успех!

Коментар

Прочетете и тази тема:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...172#post996172
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Прочетете и тази тема:
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...172#post996172
                            Благодаря,колега-прочетох и ме накара да се замисля. А някой може ли да ми каже тези на Калмини трябва ли им масло?
                            Б. Бонев
                            0осем88две6шест71три

Коментар

Вече го казахме - не.
                              Но според мен трябва да се внимава и с какво се пере, защото ми се струва че е някакъв вид дунапрен и много агресивен препарат може да му навреди. През средата му минава все пак армировка.
                              Като покарам ще пиша, но не очаквам чудеса. Те и от Калмини се застраховат, че за да се постигнат максимални резултати трябва да се използва в комплект с техните смукателни и изпускателни колектори. Ама ще стане една...
                              В едно обаче съм сигурен. Който иска по-чувствителна промяна и нещо "спортно" да вземе разпределителния вал на Калмини. Но той е само за 8-клапановия мотор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X