Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен въздушен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спортен въздушен филтър

Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнение
    Почти всеки казва че спортните филтри не вдигали мощността. Ами вижте в youtube правят динотест на една и съща кола с 3 различни типа филтри. При отворен конусен на K&N си спомням мощността се вдигаше приблизително с 5 коня отгоре. Ако е оригинален филтъра, заслужава си
    Така е сигурно колега,ама ще му трябва кутия на този конусен филтър - иначе ще глътне вода и - хайде на въжето за ремонт! Аз колкото повече мнения чета, толкова по-малко клонят везните към спортен филтър /за Витарата/. Изглежда е добър но.... - само за магистралата.
    Б. Бонев
    0осем88две6шест71три

Коментар

Почти всеки казва че спортните филтри не вдигали мощността...
      Вдигат я. Но на какви е обороти е тази мощност? И ние колко време караме колите си в тези обороти?
      И тия 5 коня на колко коня двигател са постигнати? На нашите мижави 80 коня дали е възможно само от филтър да се добавят още 5...
      Това което има смисъл за нас е увеличаване на мощността и въртящия момент в зоната на по-ниски и средни обороти. Обаче средствата за това са далеч по-сложни и финансовоемки

Коментар

Дори и МАФ сензорите си имат една финна мрежичка която да пази от по - големи частици... Аз не виждам начин да се повреди МАф или дебитомер освен от гърмеж на газ...
        Има една цитирана тема в тая,прегледай я и ще видиш как се скапва МАФ с ползването на К&Н.По оригинален от моя няма,а и гаранция нямам газ.

И вдига конете на турбо мотори,компресори,осмаци по 3-4-500 коня,драг коли.................и може и разхода да сваля,но на обикновен мотор вьрвящ с 2500-3500 вдига само шум ако ме питаш мене.Може и клипчета сьс сравнения да ти извадя.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Аз съм с филтър K&N,който е с оригиналните размери и си влиза в Витаровата кутия.Почиства се със специален препарат и се мие под чешмата,след изсъхване се омаслява със спрей(К&Н).Това последното смятам,че е голям +,защото помага за летните прахоляци.За разлика от ментетата спортни филтри ,този е от памучна материя.Не съм и очаквал някаква промяна в работата на двигателя,просто ми писна да сменям макар и евтини(25-30лв)оригинални филтри.След две поредни разходки смених филтър защото имаше кал по него,е тогава нямах и шнорхел.
          п.п. ако ползвате такъв филтър,а не сте си прочели упътването-сушете си филтъра по естествен път.В никакъв случай не го обдухвайте със компресора(и аз съм се изкушавал да издухам мушиците).Така няма да се разместват или сплъстяват памучните нишки.
          0888 364 731

Коментар

Ако се надявате да повишите мощността със спортен филтър може да направите следният експеримент: Махнете филтъра и изпробвайте има ли разлика в мощността и ако има то със спортен филтър истината ще е някъде по средата.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от borkobo Преглед на мнение
              Аз разбрах , че се шегуваш,ама я кажи сериозно - не пропуща ли много прах щом е такова менте?
              Намазал съм си филтърната кутия с масло. Ако има прах, ще полепне.
              В зоната след филтъра си е толкова чиста, колкото и с оригиналния.

Коментар

Да, истината е че тези 3-4-5 коня в повече от спортния филтър идват при високите обороти (над 5000 rpm) и примерно джиповете не се карат често в тия обороти. Другото е че ако се кара офроуд тогава има опасност за намокряне и замърсяване и смисъла и ефекта би се изгубил. Става ако се кара примерно предимно извънградско-градско

Коментар

Моето мнение е че такъв филтър помага само на коли на който е монтирано турбо.Самурая съм го пробвал с обикновен филтър,К&N и без.Разликата на мотора е минимална.
                  За да искаш по-голяма мощност ти трябва повече гориво и по-малко въздух в ГВС и бърза изпускателна система.
                  В момента на самурая със с колектори от витара и цялата генерация ми е витарова като ползвам само едно резонаторно гарне от витара и за мен лично самурая върви като витара.На лазарово ще се види дали е така но всеки тунинг филтър сам по себе си не би направил от 100 коня примерно 150!
                  https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    Намазал съм си филтърната кутия с масло. Ако има прах, ще полепне.
                    В зоната след филтъра си е толкова чиста, колкото и с оригиналния.
                    Много хитра идея!! Благодаря!

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                    Моето мнение е че такъв филтър помага само на коли на който е монтирано турбо.Самурая съм го пробвал с обикновен филтър,К&N и без.Разликата на мотора е минимална....
                    всеки тунинг филтър сам по себе си не би направил от 100 коня примерно 150!
                    Да. Затвърждавам си мнението,че няма голям смисъл от спортен филтър за динозавърчето - Витарата,де. Ще си сложа пак нормален. Само че, сега пък почва да ми се върти в главата една май шантава идея - какво би станало,ако се сложи конусен спортен в някяква кутия /да е поне малко защитен/ най-горе на шнорхел!
                    Б. Бонев
                    0осем88две6шест71три

Коментар

Да. Затвърждавам си мнението,че няма голям смисъл от спортен филтър за динозавърчето - Витарата,де. Ще си сложа пак нормален. Само че, сега пък почва да ми се върти в главата една май шантава идея - какво би станало,ако се сложи конусен спортен в някяква кутия /да е поне малко защитен/ най-горе на шнорхел!
                      Освен, че всеки ръб на кутията ще се закача по клоните, с евентуални последствия?
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Освен, че всеки ръб на кутията ще се закача по клоните, с евентуални последствия?
                        Да,бе - затова писах,че е шантава идеята ми. Това би бил най-големия проблем май.
                        Б. Бонев
                        0осем88две6шест71три

Коментар

Ами то това е измислено отдавна и се казва "циклон".Завихря въздушния поток и тежките частици изхвърчат настрани,а в средата минава само чистия въздух.Неможе да влезе вода или листа.Единственото слабо място е скоростта.За някой модели видях,че са предвидени за автомобили ,които развиват до 70-80 км/ч.
                          0888 364 731

Коментар

Първоначално публикуван от vitarrra Преглед на мнение
                            Само със спортен филтър не очаквайте да "възкресите" умрелите коне.Може да има лека промяна в мощността ама не кой знае какво.На теория със спортен трябва да е по-добре защото има по-малко съпротивление и въздухът няма да се загравя толкова колкото със оригинален. Ама само на теория,спортния не може да задържа толкова финните частици и има вероятност вместо да "съживиш" няколко коня лека полека да вземат да си отиват още.
                            Не знам повишава или не конете,но с сигурност подобрява работата на мотора,та бил той и 1,6 8 кл.
                            Аз разбрах , че се шегуваш,ама я кажи сериозно - не пропуща ли много прах щом е такова менте?
                            Ментетата дефакто пропускат всичкия прах,спират само най едрите частици,но кадърно направена кутия изведена в шнорхел намалява притока на прах осезателно ,така че може да се използва и менте ако има шнорхел,а нищо не пречи и да се омасли допълнително ментето с спрей за K&N.
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от B58 Преглед на мнение
                              Ами то това е измислено отдавна и се казва "циклон".Завихря въздушния поток и тежките частици изхвърчат настрани,а в средата минава само чистия въздух.Неможе да влезе вода или листа.Единственото слабо място е скоростта.За някой модели видях,че са предвидени за автомобили ,които развиват до 70-80 км/ч.
                              Имам да уча още!!! Ама, простено ми е,нали?! - допреди година не бях карал джипка,пък и професията ми няма общо с коли и двигатели. Добре,че е този форум и аз да науча някои неща!!
                              Б. Бонев
                              0осем88две6шест71три

Коментар

Не знам повишава или не конете,но с сигурност подобрява работата на мотора,та бил той и 1,6 8 кл.

Колега може да е подобрява защото спортния филтър(оригинален) пропуска повече въздух а той е добре дошъл за горенето,ама само незнам дали си заслужава толкова пари за толкова минимално подобряване.
                                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X