Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дебитомер : (

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дебитомер : (

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
    Колега намери от някъде МАФ сложи го и виж как ще работи колата ако е той купи втора ръка и карай
    И ако има газова уредба вече монтирана и ако е монтирана кофти - да имаш едно наум, че може да повредиш и новия MAF. Има писано доста по въпроса, газ и 16V на Витара не се погаждат , ако се подходи невнимателно.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      И ако има газова уредба вече монтирана и ако е монтирана кофти - да имаш едно наум, че може да повредиш и новия MAF. Има писано доста по въпроса, газ и 16V на Витара не се погаждат , ако се подходи невнимателно.
      Ако е инжеционно гозовото няма такива проблеми ,обикновенно газово на инжекционен двигател доста проблеми и все от този тип
      Лудак

Коментар

Хайде пак газовите... тук съм казал, каквото имам за казване, да не спамя темата на колегата.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И аз доста препатих с тия дебитомери, по-точно MAF сензори. Ако анйстина проблема е от него, най - евтиният вариант е да си купиш от www.ebay.co.uk

Коментар

Първоначално публикуван от doctor_d Преглед на мнение
            Здравейте колеги,

От скоро съм горд собственик на Сузуки Витара 1.6i, 16v, дълга база, 1996. Дотук много добре... Обаче, при направената диагностика, се оказа, че дебитомерът е излязъл от строя. Понеже досега не съм бил собственик на Сузуки, не знам към кой и къде да се обърна, за да намеря тази част. В сервиза ми обясниха, че дебитомерчето много трудно се намирало ново, било скъпо и ме посъветваха да търся втора ръка, но при условие - вземам, пробват го, ако работи - плащам. Автомобилчето (и аз) се намира в София.

Ще съм благодарен, ако някой ми помогне в терзанието...
            Има дебитомери за Витара в Перник 100-150лв. зависи с колко кра4ета е,имам такьв проблем от 1г и карам така няма проблем само дето гори пове4е и по-малко вьрви,маистор от сервиза ЮВЕ ми каза

Коментар

От: Дебитомер : (

Привет!
              Колега, преди 4 години и аз се сблъсках със същия проблем - Витарата, 1,6 16 кл, пълен инжекцион, ми беше с повреден дебитомер.След едноседмично проучване на цени на нови и БУ дебитомери, изкормих бензиновата система, и на мястото на резервоара монтирах 50 л бутилка за ПБ.Монтирах вакуумна газова уредба и ве4е 4 г си карам колата без проблем.Само на газ. Пали и при -20 оС.В гората хар4и около 15л/100 км, а на дълъг път около 10/100

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki_pv Преглед на мнение
                Привет!
                Колега, преди 4 години и аз се сблъсках със същия проблем - Витарата, 1,6 16 кл, пълен инжекцион, ми беше с повреден дебитомер.След едноседмично проучване на цени на нови и БУ дебитомери, изкормих бензиновата система, и на мястото на резервоара монтирах 50 л бутилка за ПБ.Монтирах вакуумна газова уредба и ве4е 4 г си карам колата без проблем.Само на газ. Пали и при -20 оС.В гората хар4и около 15л/100 км, а на дълъг път около 10/100
                А като ти свърши газта в гората ,какво правиш ?
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Колега,ако още ти трябва дебитомер,аз го имам и го давам за 120лв.Имам донорска Витара - 1.6,16в

Коментар

даи си gsm

Коментар

От: До: Дебитомер : (

И аз имам дебитомер,ако решиш - 0895466559

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                        здр. приател нямам витара но сам се навил да си копувам в наи скоро време но си тарся автоматик, но по темата че се отплеснах. със сигорно ти е прецакан дебитомера , щом ти мени оборотите , неговия живот е 200000 км. така 4е маи е минала 200000, и наистина е много скъп. по то4но безбожно скъп. вътре в кутията има една клапа , а отгоре кадето си оградил натписа с малкото кръкче, има едно капаче в което влиза буксата. та под това капаче има едно полу запчато колело на които зъпци е закаченоедна натегателна прожина . та тази цялата система поема информация от компа колко точно въздух да пусне на бензина да обогати горивната смес и да подържа нормални обороти и когато и дадеж газ на пътя да не забива първо муцуната и после да трагва , а направо да тръгва. НОООО.... небарзаи да си копуваш друг заштото ще е сащия, тои дебитомера се ремонтира и изкарва още 200000 км. , като се разпечата това капаче което споменах до буксата. то е капсоловано и като гледам маи твоито е отваряно вече от някои в бг да го праи. та отка4аш цялата кутия и нагласяш клапата вътре така че да се движи свободно вътре без да опира никаде. после постажяш всичко и отваряш капачето откачаш прожината и я натягаш или отпускаш с по едно деление докато като изфорсираш двигателя тои не глахне а направо почне да подскача . залепяш капачето с силикон да не влиза вода и си готов . УСПЕХ
                        Предварително съжалявам но.........ЕБАСИ ПРАВОПИСА, още веднъж се извинявам не издържах да прочета поста до края (дано си е правил майтап с този пост).
                        --------------------------------------------------
                        [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                        [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от ivanov67 Преглед на мнение
                          И аз имам дебитомер,ако решиш - 0895466559
                          Колега качи снимки на дебитомера да видя дали е като моя.моята Витара е 93год. 1.6 16V
                          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Дебитомера на Витарата няма панти и зъбчатки, тип конус е.
                            При монтиране на АГУ може да се фиксира конуса дебитомера в отворено положение и се слага обикновено газово. При работещ дебитомер, се прави балансирана система.
                            Последно редактирано от Ivan_J; 08-12-10, 23:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                              Дебитомера на Витарата няма панти и зъбчатки, тип конус е.
                              При монтиране на АГУ може да се фиксира конуса дебитомера в отворено положение и се слага обикновено газово. При работещ дебитомер, се прави балансирана система.
                              Или като мен(байпас на дебитомера).Като е на бензин въздуха си минава през него,а на газ се отваря клапа(с вакуум) и минава покрай него.Ако има желаещи ще кача и снимки
                              Subaru Forester 2.0t EJ205
                              Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Качи.
                                Сподели и разхода как е.
                                При мен е доста по-голям от бензиновия. Дори и да блокирам дебитомера, не намалява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X