Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джимни - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джимни - въпрос

Все забравях да погледна оборотите при празен ход. Днес го направих. При студен двигател (сутринта беше -2) оборотите при запалването бяха 1200. След като поработи 2-3 мин., паднаха до 950. С изключен климатик, естествено.

В инструкцията нищо не пише за оборотите. Ако ще ти е полезно, препоръчаното от производителя масло за двигателя е API, SE, SF, SG, SH или SJ.
    Препоръчаната спирачна течност е DOT 3 или SAE J1703.

Надявам се да успея да сканирам поне част от инструкцията. Не пишеш дали е механична или автоматична скоростна кутия.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Днес карах и специално гледах "часовника", защото бях запомнил въпроса на колегата Владо.

След запалване - 2-3 минути е над 1000. После на всеки светофар слиза към 800, а може би даже към 700. И досега не съм имал никакви оплаквания откъм двигател. Джипчето е произведено през 1999-а; бензин, 16 клапи. Но повече подробности не знам наизуст.

Поздрави!
      Искам България чиста!

Коментар

Благодаря ви за вниманието колеги, джипчето ми е сьс механична скоростна кутия днес се уговорих сьс майстор за компютьрна диагностика на двигателя за 4 януари ще видим какво ще произлезе от цялата работа дано да е на добро ,иначе ви желая весело посрещане на 2010 да сте живи и здрави и все така да си помагаме, пак ще пиша безаварийно каране на всички

Коментар

Колеги Честита Ви Нова Година.Колега Зенит, благодаря ти за помоща,която ми оказа ,без твоите сьвети нямаше да се справя сам.Имам повод да се похваля,че отстраних проблема с високите обороти на джипчето.Свалих стьпковия мотор за празен ход и се оказа ,че е клеясал и пьлен с рьжда,почистих го с ацетон,намазах го с тьньк слой масло,раздвижих го и всичко е окей.Сега дьржи обороти на празен ход750-800.Задьлжен сьм ти колега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X