Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с плавното и бавно каране :( (Витара)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с плавното и бавно каране :( (Витара)

Здравейте всички! Първо да кажа - нова съм във форума и се извинявам ако темата и въпроса са ми неадекватни.
    От една седмица карам първия си джип - Витара, къса база, 1.6 и имам един много неприятен проблем. Когато се опитвам да карам бавно, например по черен път на първа (без да включвам двойното) джипа се държи много неадекватно Някак си придърпва...или не точно. Подавам малко газ и педала като че ли залепва на това положение и като искам да подам лекичко още малко, то не става плавно, а се движи като кенгуро на подскоци.
    Оф, не го обясних много, но ако някой случайно се е сблъсквал с подобен проблем и има някаква идея, ще съм много благодарна. Много е неприятно това и ми разваля удоволствието от карането

да започнем с най-лесното.жилото на газта.ако е клеясало се движи доста трудно и когато натискаш повече то се движи неравномерно.т.е изведнъж а не плавно.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Благодаря! Това ще го проверя още утре, ако е това май само мога да черпя
      Ако имате и други идеи, приемам с удоволствие, за да ги проверявам една по една.

Коментар

Коя година е Витарата?

Коментар

91г е. Това ми е първия джип и МНООГО му се радвам. До сега само си мечтаех и си доставях offroad преживявания с ендурото, което карам, но си исках и джип.
          Така че ако ми помогнете да го отстраним този проблем най-накрая ще се усмихна истински

Коментар

Първо честито за джипа и добре дошла в форума
            Кажи този проблем само на черен път ли го прави, само на първа ли това е важно да го изясним

Коментар

Ами не е до черния път, просто по такъв ти се налага да караш бавно на първа И иначе си го има това, но в града като сложиш първа, газ, после втора и така...не се усеща толкова, най-малкото не е такъв проблем. Само като трябва да караш бавно и внимателно на първа тогава става кофти. И няма значение дали е права или крива, все си е така.
              Не е в мен проблема , щото съм карала други Витари и Самураи и не е било така

Коментар

Най-вероятно жилото на газта ще излезе.Има и по-сериозни причини,но дано не са те.А като прескочи 1000-та оборота,нататък всичко ''ок'' ли е?
                И честито за Витарата,пожелавам ти безпроблемно каляне...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря ви за хубавото посрещане
                  Не ме плаши така или по-точнокажи какво имаш предвид, искам още утре да проверя колкото се може повече неща като варианти, така че не ми спестявайте плашещите опасения.
                  Ами след 1000 оборота....имам един друг проблем, но може и да са свързани, знам ли, макар че не ми изглежда така. По принцип има едно леко прекъсване или придърпване, но това се оказа, че свещи ще сменям, кабелите май също. Но онова другото, мисля че не е от това...по-различно е. Някак си колкото и леко да подавам газ, джипа или не реагира и педала стои като залепен или дръпва рязко.

Коментар

ninja ти ме заитригува,защото моята от една година е с такъв проблем който остана дори и след всичкото разглобяване и сглобяване на двг
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Поне се изясни че не е от луфтове по дофове и прочие
                      Но това дето го написа за придърпването и прекъсването мисля че там е проблема.
                      По принцип всеки автомобил който прекъсва на малки обороти се усеща това прифърпване както и да не реагира като подадеш газ.
                      Причини могат да бъдат свщи,кабели, дистрибуторна капачка а и но по -малко вероятно е да е от запушен катализатор.

Коментар

Ами в такъв случай ще сменя свщи,кабели, дистрибуторна капачка, щото всичко това е за смяна, ще проверя и жилото и ако пак го има тогава Тогава пак ще му мислим, защото хич не ми се иска да е така. А исках да кажа, че това го прави и на бензин и на газ, ако това има някакво значение.
                        Хайде като го свърша всичкото това ще пиша да ви кажа дали се е оправило положението.
                        Благодаря ви още веднъж за съветите!

Коментар

Първоначално публикуван от vesy
                          Ами в такъв случай ще сменя свщи,кабели, дистрибуторна капачка, щото всичко това е за смяна, ще проверя и жилото и ако пак го има тогава Тогава пак ще му мислим, защото хич не ми се иска да е така. А исках да кажа, че това го прави и на бензин и на газ, ако това има някакво значение.
                          Хайде като го свърша всичкото това ще пиша да ви кажа дали се е оправило положението.
                          Благодаря ви още веднъж за съветите!
                          Ама ти си и на газ?Значи имаш още поне един проблем.А ''чек''-а свети?Да?Дай да направим така,да степенуваме нещата.Значи 1-во сменяй каквото можеш по запалването,там свещи,кабели,капачка,палец.След това ще видим храненето,и след това евентуални грешки в компютъра и отстраняването им по ПРАВИЛЕН начин.
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Добре мерси така ще направя! Май ще отнеме доста време, че човека, който ми прави джипа (моя приятел , който има сервиз) му писна вече от мен Откакто взех Витарката (Сузи се казва, малко е изтъркано, но пък е класика ) все съм му на главата Ама какво да направя като искам всичко да и е наред и само да и се радвам...
                            Дано все пак Сузи скоро оздравее и мерси за подкрепата!

Коментар

Първоначално публикуван от vesy
                              Добре мерси така ще направя! Май ще отнеме доста време, че човека, който ми прави джипа (моя приятел , който има сервиз) му писна вече от мен Откакто взех Витарката (Сузи се казва, малко е изтъркано, но пък е класика ) все съм му на главата Ама какво да направя като искам всичко да и е наред и само да и се радвам...
                              Дано все пак Сузи скоро оздравее и мерси за подкрепата!
                              Проверете и вакуум-регулатора.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X