Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми за Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какви гуми за Витара?

не и за системен off-road. Просто карам 60 км по асфалт и после 20 км по кал , коловози , абе усливията често дори и са по отвратителни и от някои off-road терени. А когато съчетаеш и със сняг какво правя с тези широки (над 215) гуми. Просто спирам и до там . Така е на лова.
    Та пак тази стара тема дето няма такава гума. Но все някакъв компромис има, е за това пишете и дайте идеи. Хаиде до довечера, че трябва да се и работи.
    899180483

Коментар

Цитат:
      Мнение на nikman
      Ами,защото колега така сме ги купили Тя височината не е по-малка от оригиналния размер.Ако разгледаш подготвените автомобили с расов и не толкова тунинг за оффроад,ще забележиш,че всички са с високи и широки гуми.Аз лично намирам доста предимства в широките гуми и винаги съм слагал такива на автомобилите си.По-добра устойчивост на завой,на наклони,по-малък спирачен път и разбира се по-добра визия Това последното е лично мое мнение Разхода...както каза кеф цена няма,но аз лично не намирам някаква фрапантна разлика.Следващата стъпка,както писах по-горе е по-високи и още по-широки гуми.Като си мисля за някакви "всетеренни".

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
      aroren ти говори за "off road" ...
      Да,де..за оффроад,съм писал.Ето някой снимки на Витари,които не ми изглеждат,за пред кафето Пък гумите не са им от най-тесните
      По надолу съм писал за автомобили(т.е. поведение на асфалт и не само).В крайна сметка е въпрос на лично мнение....
      Поздрави!
      Прикачени файлове
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Здравей, nikman
        Мисля, че точно натам отива дискусията...
        Нека колегите с такива гуми да споделят впечатления, примерно "ето в тази ситуация ако бях с по-тесни гуми, Витарата щеше да се справи" или обратното.
        Проходимостта не е само голям клиренс.
        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Тези Витари с какви двигатели са .Интересно дали на равен асвалт могат ли включат 5 предавка . Сега съм с 97 к.с/ (1.6/16v), но вляза ли в сериозни препятсвия (10-15 см. кал или мокър сняг или голям наклон) съм на бавни (2-3 еее и 4 се случвало) . Ако спра няма тръгване . или назад в гората 200-300 м по 2-3 м широк път. Не си правете майтап с тези неща и не подвеждайте колегите пред кафета с мацките. Ама иначе са много готини джипките . За мен оптималната гума за Витара 215/80/15, но след като направя лифта пак ще експериментирам
          899180483

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
            .... А когато съчетаеш и със сняг какво правя с тези широки (над 215) гуми. Просто спирам и до там . Така е на лова.........
            Колега, аз съм със 255/75/15 и нямам никакви проблеми по стръмните поляни и хълмчета с тях, дори и на сняг( изпробвано миналата Неделя)

Коментар

с колко широки джанти ди колега -J ?. На кой производител са ти гумите и кои модел . Нови ли са?
              899180483

Коментар

Джантите са стандартните за Витара, гумите са старички марка Dunlop SP RV Major 10R15 и се водят M+S, но са карани няколко лета и са доста твърдички ( изпечени де )
                Прикачени файлове

Коментар

Ето още една снимка
                  Прикачени файлове

Коментар

Ето,още едно сравнение на еднакви гуми,но на различни автомобили.На сняг.Мнението е на колегата ВладиЧ:
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=187
                    Според мен по-прходимото Субару,не е минало заради по-тесните си гуми,защото се е получило по-голямо тегло на квадратен сантиметър и съответно е....потънало Да не говорим,че е поне 500кг,по-леко от МЛ-а.
                    Още един + за широките гуми!
                    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

за заблатени места широките гуми са безпорни фаворити. сравмявате несравними неща.
                      899180483

Коментар

идеята на тесните гуми е да стигнат до пo твърд слойза да могат да зацепят. другият безпорен факт е и по малото съпротивление. Как може да се сравнява 19" и 16" гуми . ами естествемо че по висиките гуми дават предимство - автомобила не ляга върху снега или калта в коловозите. Точно това търся и аз при 15' гуми. Някъде в форума четох ,че регератите на ФЕДИМА са с 2-3 см по голям диаметър от тези на истиските гуми(при едни и същи размери) .Първо ще го проверя и тогава ще купувам ,въпреки ,че регенерата за мен е голям компромис . Но нали търся височина .
                        899180483

Коментар

Впрочем и ИНСА имат добри предложения за гуми макар ,че цените им се доближават до тези BFGoodr
                          899180483

Коментар

Някъде в форума четох ,че регератите на ФЕДИМА са с 2-3 см по голям диаметър от тези на истиските гуми(при едни и същи размери)
                            Моите са Fedima extreme evolution в размер 235/75/15 и диаметърът им е 74 см. Ако те интересува измери някаква "истинска" гума, и виж дали има разлика. И пиши тук да знаем...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега нали ти е ясно ,че по истински разбирам нерегерат . интересно ми е след като знаеш какво отвратително време беше в шумен как ти се държа Витарата по леда - лошо нали , не че аз с Пирелито бях по добре.Относно диаметъра по калкулатор твоя р-р е Ф 734 мм. Не е зле .
                              Всъщност ще ти пиша ЛС.
                              899180483

Коментар

Впрочем и ИНСА имат добри предложения за гуми макар ,че цените им се доближават до тези BFGoodr
                                колега аз карам с такива гуми на витарата шарката им е дакар 235/75/15 много съм доволен меки много малко вият на асвалт доста добре се държат в кал, сняг и лед

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X