Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми за Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какви гуми за Витара?

на пясък не,но във всички други случаи със сигурност. Шарката и твърдоста също имат огромно значение.

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
      Здравейте,
      Имам едни размишления за гуми 205/80 16 ...
      Почти еднакъв външен диаметър с повсеместно използваните 235/75 15, но по-тесни... не би ли трябвало Витарата да е една идея по-проходима?
      А така, колегата ме изпревари и добре е направил иначе нямаше да се сетя. Та въпросът е: 205/80 15 или 215/90 15 дали ще са проблем за Витара без лифт? Предполагам, че при втория размер гуми ще удря в калника.
      Въпросът е на мой приятел
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Някъде около 215/80 15 е лимитът без лифт
        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Момчета както повечето хора правите една основна грешка, никой не взема предвид джантата-оффсет, колко J, колко цола, когато слагате гуми тя е отправната система, всичко е физика, а в нея един от основните закони е да имаш правилна отправна система, коя е вашата

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            Момчета както повечето хора правите една основна грешка, никой не взема предвид джантата-оффсет, колко J, колко цола, когато слагате гуми тя е отправната система, всичко е физика, а в нея един от основните закони е да имаш правилна отправна система, коя е вашата
            "Отправната система" е целта която се гони, а "целта оправдава средствата"... все си мисля, че джантите са след гумите
            Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Чупете си главите и откривайте топлата вода, аз съм с 255/65/15 за лятото на ал. джанти и никъде не опира, инфото за джантата ще го спестя, нали е след гумата

Коментар

Няма как да се определи точно/на някои джанти и офсета не пишат/, можеш да ползваш и фланци, ако опира.
                Накрая оформяш със съветника/5кг.чук/ и флекса

Коментар

Фланците са нож с две остриета.
                  С моите гуми-235/75/15 отначало коагато още не бях сложил фланците предните гуми опираха в рамата при пълен завой. Сложих фланци, и проблема се реши, но за сметка на нов-сега пък задните гуми започнаха да опират в най-високата част на веждите при по-голям ход на задния мост. И трябва рязане, ама не мисля да се заигравам-те гумите ще си направят необходимото място
                  Да допълня, че съм със стандартните джанти за витара-5,5 J, не знам какво е ЕТ им.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                    Чупете си главите и откривайте топлата вода, аз съм с 255/65/15 за лятото на ал. джанти и никъде не опира, инфото за джантата ще го спестя, нали е след гумата
                    Trent,къде го изнамери тоя изчуден размер???То 255/60/15 и 255/70/15 трудно се намират...???
                    Радиуса на гумите ти е сходен със стандартните,само са по-широчки
                    Както писах по горе моите сега са подобни(255/60/15),но мисля да е качвам на по-височки 265/70/15 и ако се размина само с лифт,ще се похваля Джантите едва ли са тайна -широки,изнесени,без фланци (9J,et -25,това са моите)
                    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

трябва да питам англичанина-индиецама ми е все тая, гудрич са гумите с добър грайфер

Коментар

Интересна работа . Купувате си Витари, а слагате гуми като за пистови автомобили. Аз опитах и 225/75/15 , като натрупа кал почва да пристъргва(все още съм без лифт). Чудя ви се защо са ви тези широки гуми . Високи -ДА. Макар ,че и при двата случая разхода се качва, но кеф цена няма. Лично аз съм с ПИРЕЛИ СКОРПИОН 50/50 (205/75/15).
                        Ще направя компромис с ширината (мах 215) на новите си кални гуми, но все още не мога да реша регенерат или истинска.
                        899180483

Коментар

Чудя ви се защо са ви тези широки гуми . Високи -ДА
                          Ами щото няма тесни и високи...

Коментар

Абе има ама отиват към типа тракторни.
                            aroren, какво има да му се чудиш.

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
                              Интересна работа . Купувате си Витари, а слагате гуми като за пистови автомобили. Аз опитах и 225/75/15 , като натрупа кал почва да пристъргва(все още съм без лифт). Чудя ви се защо са ви тези широки гуми . Високи -ДА. Макар ,че и при двата случая разхода се качва, но кеф цена няма. Лично аз съм с ПИРЕЛИ СКОРПИОН 50/50 (205/75/15).
                              Ще направя компромис с ширината (мах 215) на новите си кални гуми, но все още не мога да реша регенерат или истинска.
                              Ами,защото колега така сме ги купили Тя височината не е по-малка от оригиналния размер.Ако разгледаш подготвените автомобили с расов и не толкова тунинг за оффроад,ще забележиш,че всички са с високи и широки гуми.Аз лично намирам доста предимства в широките гуми и винаги съм слагал такива на автомобилите си.По-добра устойчивост на завой,на наклони,по-малък спирачен път и разбира се по-добра визия Това последното е лично мое мнение Разхода...както каза кеф цена няма,но аз лично не намирам някаква фрапантна разлика.Следващата стъпка,както писах по-горе е по-високи и още по-широки гуми.Като си мисля за някакви "всетеренни".
                              Прикачени файлове
                              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                                Ами,защото колега така сме ги купили Тя височината не е по-малка от оригиналния размер.Ако разгледаш подготвените автомобили с расов и не толкова тунинг за оффроад,ще забележиш,че всички са с високи и широки гуми.Аз лично намирам доста предимства в широките гуми и винаги съм слагал такива на автомобилите си.По-добра устойчивост на завой,на наклони,по-малък спирачен път и разбира се по-добра визия Това последното е лично мое мнение Разхода...както каза кеф цена няма,но аз лично не намирам някаква фрапантна разлика.Следващата стъпка,както писах по-горе е по-високи и още по-широки гуми.Като си мисля за някакви "всетеренни".
                                aroren ти говори за "off road" ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X