Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми за Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какви гуми за Витара?

Много се чудя ... Мойта откакто я купих (вървеше с още един комплект гуми подарък - Малатеста Кобра ) си е с 195/70/15. Не съм сигурен само за едно: на малатестата пише само 195/15, а по-встрани от този надпис има едно Q95 какво би означавало това?
    Благодаря и се извинявам ако въпроса е прекалено малоумен ... ще ме прощавате

Колега, това е скоростен и товарен индекс, ето тук оже да прочетете повече:
    http://images.google.bg/imgres?imgur...ewtopic.php%3F

а това е линк за джантите:
    http://www.enkei.co.jp/en/products/i...ons/index.html

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      И ас мисла да си тура на виратата ени 235на питнайсе, кво ше кажите? дъли ше упират на калницити ели ше требе даги орежа малечко
      Генерал грабер АТ2 235/75/15 качени на джнати с ЕТ 0 НЕ опират на витара с лифт направен по чертежите на Славин.
      Най-вероятно някои регенерати ще закачат в заднача част на калника
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
        Генерал грабер АТ2 235/75/15 качени на джнати с ЕТ 0 НЕ опират на витара с лифт направен по чертежите на Славин.
        Най-вероятно някои регенерати ще закачат в заднача част на калника
        Моя лифт ще е подобен на този на Славин. С малко разлики, но височините ще са същите.
        Лошото е, че не знам ЕТ на оригиналните джанти на витарата какво е. Мисля за фланци, ама цената само за материала-дуралуминий марка Д-16 отива към 150 лв. Засега ще се въздържам, но ако опират много-ще прежаля някакви левове, и ще си взема "оригинални" котайски от Явор.

Аз се включих в темата по друг повод, ама карай-да става дискусия, все за някого ще е полезно.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Моя лифт ще е подобен на този на Славин. С малко разлики, но височините ще са същите.
          Лошото е, че не знам ЕТ на оригиналните джанти на витарата какво е. Мисля за фланци, ама цената само за материала-дуралуминий марка Д-16 отива към 150 лв. Засега ще се въздържам, но ако опират много-ще прежаля някакви левове, и ще си взема "оригинални" котайски от Явор.

Аз се включих в темата по друг повод, ама карай-да става дискусия, все за някого ще е полезно.
          Коле, Явор-Вромос продава читави фланци за 200 лв. комплекта.Доста колеги вече ги ползват по няколко години и нямат забелоежка.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            Много се чудя ... Мойта откакто я купих (вървеше с още един комплект гуми подарък - Малатеста Кобра ) си е с 195/70/15. Не съм сигурен само за едно: на малатестата пише само 195/15, а по-встрани от този надпис има едно Q95 какво би означавало това?
            Благодаря и се извинявам ако въпроса е прекалено малоумен ... ще ме прощавате

Колега, това е скоростен и товарен индекс, ето тук оже да прочетете повече:
            http://images.google.bg/imgres?imgur...ewtopic.php%3F

а това е линк за джантите:
            http://www.enkei.co.jp/en/products/i...ons/index.html
            Колега мерси за линковете. Вторият се оказа доста полезен, но колкото до първия ... не ми го отваря.
            Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
            /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Сори, ето го коректен, грешката е моя:
              http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=1705

а относно ЕТ,нека Кольо прочете малко повече да не купува по няколко пъти джанти, всъщност ЕТ е написано на всяка алуминиева джанта и не на всички метални джанти, другото име на ЕТ е ОФФСЕТ, така че да не се чудите, ако чуете и тази дума, това е колко се отклонява от мъртвата точка, в една равнина със супорта, основта на джантата, където лежат болтовте или гайките спрямо тази равнина, дали спрямо супорта е навътре
              (-) или е навън(+), надявам се да съм го обяснил правилно и да сте ме разбрали, но прочетете статията, в нея има много полезни неща, успех

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                Коле, Явор-Вромос продава читави фланци за 200 лв. комплекта.Доста колеги вече ги ползват по няколко години и нямат забелоежка.
                Знам бе. Ама пусти финанси...
                Помислих си, че ще мина тънка лайсна, ама не би...
                Когато съм финансиален ще реша фланци, или джанти. По-широки, и по-изнесени. Благинка е да имаш два комплекта джанти...

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                а относно ЕТ,нека Кольо прочете малко повече да не купува по няколко пъти джанти, всъщност ЕТ е написано на всяка алуминиева джанта и не на всички метални джанти, другото име на ЕТ е ОФФСЕТ, така че да не се чудите, ако чуете и тази дума, това е колко се отклонява от мъртвата точка, в една равнина със супорта, основта на джантата, където лежат болтовте или гайките спрямо тази равнина, дали спрямо супорта е навътре
                (-) или е навън(+), надявам се да съм го обяснил правилно и да сте ме разбрали, но прочетете статията, в нея има много полезни неща, успех
                А ти защо си мислиш, че казваш нещо ново, което не знам?
                Отделно от това-алуминиеви джанти няма да си сложа никога. Единственият им плюс е по-малкото тегло(може би). Оттам нататък всичко е в минус. Поне за мен. Който се вълнува от красиви джипове да си слага. На мен ми трябват практични и здрави джанти.

А алуминият е също метал. Такива са и медта, титана, златото, мангана, натрия, калия. Както и желязото-основна съставка в сплавта наричана "стомана" от която са направени джантите наречени "метални"
                Какво ли ще е да има неметални джанти, хи хи...
                Последно редактирано от Кольо; 03-11-09, 21:09.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравейте, интересува ме дали гуми с размер 235/85/16 ще се съберат на Витара, и колко трябва да се повдигне за да влезнат евентоално ??? Гумите са Maltesta.

Коментар

Доста много трябва да се повдигне След това и да се разшири...
                    Все пак това е 32" гума!
                    Кой ще ги върти тези гуми е друг въпрос.
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

най-много 31 инък проблемите с предния диф и карета са гарантирани.

Коментар

Мерси за отговорите, ще се ориентирам към по-малки гуми.

Коментар

Какво ли ще е да има неметални джанти, хи хи...[/QUOTE]
                          Има,от карбон,ама струват.........за килограми и здравина несе коментира.А относно летите джанти,това нее алумин а високоякостна сплав с високо съдържание на същия,и ако беше дори малко по неподходящ за тази цел от стоманата, нямаше да се ползва в ралитата
                          http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                            Доста много трябва да се повдигне След това и да се разшири...
                            Все пак това е 32" гума!
                            Кой ще ги върти тези гуми е друг въпрос.
                            Еми как кой витарата това в кръга не шегата ако стане малко по силничка може да върти и 35-ци
                            Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                            Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                              най-много 31 инък проблемите с предния диф и карета са гарантирани.
                              Гарантирани са ако не караш внимателно.инак ако си караш както трябва и знаеш къде да подаваш гас няма проблеми
                              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
                                Гарантирани са ако не караш внимателно.инак ако си караш както трябва и знаеш къде да подаваш гас няма проблеми
                                Не ми казвай, че така караш и никога не ти се е случвало да настъпиш по-вече отколкото трябва. Затова по-добре е да се застраховаш.
                                Аз се спрях на 235/75/15 уж само за риба да ходя, ама понякога се вкарвам в приключения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X