Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за 4x4 на Grand Vitara 1999-2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за 4x4 на Grand Vitara 1999-2005

Живот и здраве като се видим на Стара Загора да вземем да си поговорим ГрандВитараджиите,че този проблем няма да заобиколи никой от нас.Аз ще съм с ХЛ-а.
    Нека силата да бъде с нас!
    Suzuki Grand Vitara
    +34 642 91 4154

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
      НЕ. Твърдят ,че се включва и при 100 км . Дори един колега ми се скара ,че ви заблуждавам
      Разбира се, че колкото е по голяма скоростта, толкова по-трудно ще става включването (до невъзможно).
      То е все едно с 100 км/ч да се опитваш да включиш първа скорост
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

бат Радо, не е толкова страшен проблема. Като /ако/ сте сполети отваряш дифа и си избираш какво да направиш - ремонт или отстраняване на тази система. В единия случай трябва да сменяш мембрана или пък муфа ако не е издържала, в другия ти трябва малко изобретателност да зацепиш постоянно и да монтираш ръчни хъбове (по-желание). Имайки предвид, че хъбовете от старата витара пасват и все още се намират Айшин 2-ра ръка по-евтини от нови китайци. Някой пък може да го влече да си монтира автоматични Пък може да си останеш и с капачките....

Тука в 3 теми се пишат близки неща и почва да става малко объркване
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160209_155524.jpg
Прегледи:3
Размер:172.6 КБ
ID:5740905

колега дискусията е за гранд витара . гледай и не подвеждай хората. този филм с витарите сме го гледали преди 7-8 г. не се сърди ама ни вкарваш в приключения . все пак този проблем не е на твоята глава. поздрави и безавариино каране .
          899180483

Коментар

ти ли ги слага ръчните хъбове ? може ли снимки .
            тези са монтирани на витара с 8 кл мотор. дали ще издържат на 128 к ? то нови има 3 модел за цена до 250 лв. кои ????
            Естествено, че сам, то упражнението е елементарно

Имам и един въпрос, между шасито и купето има напъхана някаква микропореста гума, каква и е ролята или просто задържа влага белкем по-скоро изгние
            Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
            Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

Първоначално публикуван от chavdi Преглед на мнение
              Естествено, че сам, то упражнението е елементарно

Имам и един въпрос, между шасито и купето има напъхана някаква микропореста гума, каква и е ролята или просто задържа влага белкем по-скоро изгние

Оригинално са така, и аз съм се питал, не се сещам за нещо практично да е отговора?

Коментар

вероятно запазва от мръсотия тунела м/у рамата - от колелата ,а и не влиза кал м/у рама и купе . иначе зимата е генератор на влага т.е. потенциална ръжда . и аз не съм го махал.
                899180483

Коментар

И при мен стои, първия път като я видях помислих че джамбазина се е мъчил да крие изгнило по-купето с тези дунапрени
                  SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Първоначално публикуван от forski Преглед на мнение
                    И при мен стои, първия път като я видях помислих че джамбазина се е мъчил да крие изгнило по-купето с тези дунапрени
                    Не е точно дунапрен и не задържа вода. С него не гние по бързо, а щом са го сложили от завода, значи има защо. За мен обясненията са няколко, но може да има и нещо друго. Когато направя боди лифт и купето се вдигне от рамата, тази пореста гума е излишна и я махам. В следствие на това купето увисва само на тампоните и почва да "мърда" на средата. Най осезаемо се вижда при дълга база и по едър шофьор. При качване и слизане на място се вижда как купето поддава на долу . Та освен да подпира купето към шасито, също обира вибрации и е шумозаглушител.
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

[ATTACH=CONFIG]899229[/ATTACH]

колега дискусията е за гранд витара . гледай и не подвеждай хората. този филм с витарите сме го гледали преди 7-8 г. не се сърди ама ни вкарваш в приключения . все пак този проблем не е на твоята глава. поздрави и безавариино каране .
                      Ако вместо ненужни снимки започнеш за слагаш цитати ще бъдеш разбран не само от себе си
                      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

странно колега защо те дразнят . те не са за теб ,а пък и ясно съм писал за какво става въпрос. колегата ИВО929 явно не прочел , че проблема е за гранд витара ,а не за витара . май и ти си чел отгоре отгоре . заради тези общи приказки и заяждания бях спрял да пиша . явно сериозните проблеми се решават с Л.С. . бъди жив и здрав и довиждане .
                        899180483

Коментар

Не, не ми пречиш!
                          Просто в рамките на 1 страница си качил 3 снимки (2 повтарящи се), които нямат абсолютно никаква връзка с обсъжданата тема. Сега се постави на мястот на някой, който иска да се информира за пролбема разглеждан в темата, ама точи нета през запушен кабел. Или пък е аварирал на пътя, за да си помогне чете през 2 инчов дисплей на дърп смарт фон с изтекли безплатни мегабайти... Предполагам не си се замислял, но има резон

Общите приказки в случая не знам кой ги води след като аз реално имам 1 мнение, в което съм дал няколко начина за генерално решение на проблема по мое мнение. Всеки е свободен ако иска да чете, ако иска да пише (грамотно или не). Па добре че модовете следят за шльокавица, иначе хептен щяхме да я закъсаме
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от chavdi Преглед на мнение
                            Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                            Пробвай на изчистен асвалт, да има по голямо сцепление да направиш пълен кръг на ляво и след това на дясно и слушай дали има разлика. Това упражнение на 4Х4 и спрян касетофон .
                            Пробвах това упражнение и едвали бих го описал по-добре от forski
                            Първоначално публикуван от forski Преглед на мнение
                            Когато купих моята кола имах някакъв подобен проблем, на пълен ляв навит волан и опит за обратен завой се чуваше едно силно еднократно чаткане. Това го правече само на пълен ляв, при навит наобратно волан нямаше такива проблеми. Това го правеше еднократно, правиш пълен ляв чатка, продължаваш да въртиш в кръг пак същия звук еднократно, и се усеща като удар. Сякаш нещо се пренатягаше, и изведнъж изтърваше. Не знам какво стана, но след като смених маслата на предния диф. ск.кутия това чаткане спря.
                            Не знам дали има връзка, не знам дали нещо се смаза или раздвижи но вече този звук и този удар при мен го няма.

п.п. Това го правеше при всички режими на движение - 2H 4H 4L
                            С тази разлика , че при мен е само при 4Н и 4L . при 2Н няма проблем
                            Сега да споделя, след коментарите тук и консултации с двама монтьори, реших да продължа с ровенето из форума и в някоя от темите / сега не мога да я открия / , колега е споделил за подобно думкане, обаче след лифт-ване, думкането изчезнало и така и не разбрал от къде е . Това ме наведе на мисълта, че ако е проблем с каре, след лифт ъгъла на пречупване на рейката се променя и сачмите на карето почват да лагеруват на друго място.Та с малко повече кандърми от моя страна, убедих моя майстор да пробваме първо най-евтиния вариант, да сменим някое от каретата /думкането е при пълен ляв и пълен десен волан/ , въпреки мнението му , че ще си дам парите на вятъра. Сменихме лявото каре /естествено/ и за най-голямо учудване , в момента думкане при десен завой няма, при ляв завой обаче си остана. Другата седмица ще сменя и другото каре и ще пиша за резултата, набутал ли съм се излишно или това е бил проблема.
                            Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
                            Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

И аз първо смених каретата заедно с маслата /раздатка, дифове и скорости/, но това чаткане на ляв завой си остана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X