Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
    И все пак е под въпрос това с миенето...Никъде няма снимки...

Това ме навежда на мисълта, че...от дооооста време не е виждала водоструйка, добре че отвреме навреме преплува реки и локви.
    Да ,сега като се замисля наистина не видях снимки да е измита , да я измил да я измил ама колко да я измил, те скоро го дават да вали така че........ да слага моста и да я вади навън
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ето я мита бе:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SN850229 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:95.4 КБ
ID:5317840

Доста рових докато намеря снимката, ама те на...

Иначе миенето на истински джип е безсмислено, наистина.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

това не беше ли миналата година .и после като се запушиха каналите по ВладаЙско . браво започнал си я оная работа. ще мина да видя какво правиш
        899180483

Коментар

Витаровите пружини няма да ги ползваш е ако искаш разбира се де може да сложиш от ауди 80 или b4 предни с първите ще вози по меко със вторите малко по твърдо,а най добре задни пружини от вартбург ама ако намериш
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Чакай бе, и за отпред ли вартбургови?
            Имах две, но ги подарих на Коко от Нови пазар. Не, че съжалявам де, ама не съм чувал, че и за отпред слагали ваартбургови.

Иначе си мисля, че оригиналните витарови предни са си съвсем на място. Като твърдост, и като дължина.
            Като се сметне разликата между местата в които ляга долния край на пружината при оригиналния носач, и при целия мост, следва, че ако се ползват оригиналните пружини, и то без подложките ще имаме правилен по височина лифт. Правилен защото предницата се изравнява със задницата по височина. Ако сложа по-дълги предницата ще се вирне прекалено много.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Ето я мита бе:

[ATTACH=CONFIG]383206[/ATTACH]

Доста рових докато намеря снимката, ама те на...

Иначе миенето на истински джип е безсмислено, наистина.
              Стига бе! Ма тя зелена ли е?
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Коле ... руската гордост нали няма да я слагаш, без да я препипаш? Може и снимката да ме подвежда, 'ма нещо няма вид засега да си я отварял/чистил/смазвал/нагласял.
                Януари да дойдете да се пофукаш с ъпгрейда, ей!
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Разбира се, че няма да я слагам в този вид. Взех я временно за да мога да и направя моите интервенции, а после ще се разглоби напълно, ще се дефектуват частите, и ще се сложат нови където е необходимо. Накрая може и да го поизмия, а като крайно действие-и боядисам, но не е сигурно. Боята не е важна за джиповете. Това да не е кайен...
                  Имам приятел голям майстор на УАЗки, та ми е обещал да стегне моста и да стане по-добър от фабричен.
                  Но има още време до това. Сега има за рязане и заваряване.

Коментар

Коле да правиш снимки и чертежи на изработваните детайли, че после и ние да ползваме опита ти.......а ние ще почерпим де
                    Николай Папазов

Коментар

Успех ; ще ти помагаме ......виртуално
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Чакай бе, и за отпред ли вартбургови?
                        Имах две, но ги подарих на Коко от Нови пазар. Не, че съжалявам де, ама не съм чувал, че и за отпред слагали ваартбургови.

Иначе си мисля, че оригиналните витарови предни са си съвсем на място. Като твърдост, и като дължина.
                        Като се сметне разликата между местата в които ляга долния край на пружината при оригиналния носач, и при целия мост, следва, че ако се ползват оригиналните пружини, и то без подложките ще имаме правилен по височина лифт. Правилен защото предницата се изравнява със задницата по височина. Ако сложа по-дълги предницата ще се вирне прекалено много.
                        Ако сложиш пружини различни от витаровите ще трябват и подложки отзад,но пробвай с тях и ще се убедиш че трябва да ги сменяш след това

Коментар

Да помоля който има витара с цял преден мост да наснима кое как е направено, че тази вечер се видях в малко чудо да измисля точното място на моста по дължина на рамата. Ако го сложа точно под оригиналните легла за пружините-моста идва доста назад, и при скокове ще удря в картера на двигателя.
                          Ако го сложа по-напред щангите може да започнат да се удрят в рамата.
                          Ако може някой да измери с рулетка колко е разстоянието между ръкава на моста и тази част от рамата която е вертикална-под прав ъгъл с дългата долна част.
                          Става въпрос за частта от рамата оградена с червено:

Име:P2150001 (Medium).JPG
Размер:64.7 КБ
ID:5318027

Според моите измервания 200 мм би трябвало да е добре. Но няма да е лошо да се сравня с вече готова продукция.

Да помоля и за снимки къде ляга пруцината в горния край(към рамата), и в долния-към моста. Към моста ако може и от двете страни(ляво и дясно).
                          Също и снимки на захващането на панхарда към моста и рамата.

Не, че няма да го измисля и сам, но като се види готова машина е по-лесно.

Благодаря ви предварително.

Коментар

Правилно си се ориентирал за 200 мм но ние сме го оставили на 220мм кажи ще наснимам утре може би и ще ти пратя снимки Снимки на захватите може да разгледаш в нашата тема

Коментар

Благодаря.
                              Но снимките е по-добре да ги сложиш в темата, така може да са полезни и на някой друг.

Коментар

След два дни работа успях да направя планките за захващане на носачите към моста, да ги прихвана, да сложа чашите за пружините на моста и към рамата, изрязах един куп излишни тръби и ламарини и сега чакам да ми остържат едни втулки и да ми донесат едни планки за захващането на носачите към рамата. отрязох конуса от хебела на секторната кутия, и заварих с базичен електрод конус от УАЗ. Монтирах кутията обратно. засега май това, утре отивам на село, има да се коли едно теле и две прасета, та уикенда ми е уплътнен отвсякъде.

Име:Picture 001 (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:94.2 КБ
ID:5318335

Име:Picture 002 (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:72.8 КБ
ID:5318336

Име:Picture 003 (Medium).jpg
Размер:51.0 КБ
ID:5318337
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X