Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със течноста на витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със течноста на витара

и моята тече .пукнатина в блока под колекторите .локализирах го като сипах боя в антифриза и измих двигателя.мястото се оказа доста гадно и не успях да залепа пукнатината та си карам така .аз използвах боя за антифриз ама става и с боя за яйца , и за вълна.

Коментар

на място не губи само при натоварване и сега като я запалих и беше студена започна да капе и е някъде на стартера сигурно е тапа на блока или маркуч от парното а радиатора е чисто нов и ремонт и правих няма пукнато никъде

Коментар

Абе сега като се замислих, преди време имах подобен проблем на едната Хонда - губи течност, обаче никъде нищо. След много ровене се оказа микропукнатина на единия маркуч, обаче се скъсахме от ровене, докато съвсем случайно го засякохме от къде е и то на студен двигател, щото на топъл си изсъхваше моментално...

Ако имаш съмнение в някоя тапа или маркуч, надраскай наоколо с обикновен тебешир,веднага ще си проличи.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Абе щом капе трябва лесно да го откриеш. Длъжен си!

А като стана дума за маркучи,какво забелязах.Като си слагах газовата си купих от маркучите за вода,които се продават в газаджийниците.
          Но много се изненадах когато забелязах, че по челото на среза на маркуча по армировката се образуват капчици вода. Не е много наистина,но ясно говори за качеството на маркуча

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            На място и без да работи мотора ли губи течност или само когато е натоварен? Щото може да мята и през разширителния съд, тогава си за ремонт + радиатор.
            На смукателния колектор има тапа от нея може да е.
            [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

ще проверя навсякъде

Коментар

Да споделя от моя скромен опит :

Витара '89 1,6 8 клапана - теч от дясно между 2-и и 3-ти цилиндър - спукан блок след прегряване;

Витара (Тракер) '92 1.6 16 клапана - теч отляво под колекторите, отново между 2 и 3-ти цилиндър, след "пренавит" болт на блока (стружка или песъчинка).

Ремонт - > лесен. лепене на блока, шлайф и нови сегменти (за всеки случай), комплект семеринги (тъй и тъй вадиш блока), ремък и масло, свещи и кабел (-и), всичко около 700 лв с труда ...

Сори, ако съм те разочеровал, но това са "детски болести" на Витара-та, ако предишния (най-често италиански мачо) собственик не е сменял антифриза и маслото, а после българския джамбазин е сипал добавка, колкото да ти я продаде ...

Какво би трябвало да направиш от тук нататък, за да не те "предаде" отново :

- редовна смяна на масло;
                - проверка на виско-съединителя на перката - веднъж годишно и незабавна смяна при проблем;
                - промивка на радиатора (струва 20 лв, пести горните 700 за ремонт);
                - допълнителна "перка", ако имаш място между радиатора и бронятя с ключ за пускане от купето (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО през лятото над 30*С и при оффроуд);
                - умната (а не русата);
                - бензин (или газ, но до 3600 об./мин) до 4200 об./мин.

И най-важното -> летни гуми през лятото, зимни през зимата. 4х4 не е панацея, особено ако не знаеш как се работи с нея ...

Коментар

Първоначално публикуван от icarus Преглед на мнение
                  ...тъй и тъй вадиш блока...
                  Тъй и тъй вадиш блока, поглеждаш внимателно и гнездата на основните лагери, че понякога (не знам от какво) имат навика да се пукат и да цепят целия блок.

Първоначално публикуван от icarus Преглед на мнение
                  ... 4х4 не е панацея, особено ако не знаеш как се работи с нея ...
                  Абсолютно вярно. Няколко експеримента (не в трафика, естествено) могат да ти спестят маса главоболия в последствие, и на он- ина оф роуд.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

колеги имам проблем ? губи ми охладителна течност на 100км 0.300гр пресича маслото но не качва нивото как мога да се свържа със потребител - sineto четох че е имал същиа проблем изнратете на потребител- rashko90

Коментар

Първоначално публикуван от rashko90 Преглед на мнение
                      колеги имам проблем ? губи ми охладителна течност на 100км 0.300гр пресича маслото но не качва нивото как мога да се свържа със потребител - sineto четох че е имал същиа проблем изнратете на потребител- rashko90
                      Рашко, ако искаш обади ми се и ще ти разкажа подробно "театъра" - и на Синето и въобще - приготви си и едни 2000 лв за всеки случай - ако ти останат... вдигане, нови гуми, шнорхел ... ще ги вкараме в употреба.
                      Само да ти кажа първоначалната инвестиция - 820лв. за нова глава + 150 за гарнитури и т.н. + 50 до 100 за масло и антифриз + труд (и евентуално шлайфане на блок). Ако нещо от последните ти излезе безплатно - гори ти писах къде ще ди наместим останалите кинти
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Двигател за Витара на старо - здрав - мяркал съм от по 850 лв.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=73789 800 лева. Ще ти останат и части от счупения.
                        Последно редактирано от Rabin; 09-11-09, 17:05.

Коментар

Провери си хубаво радиатора защото горната част от него не се вижда престилката и маската я скриват а отпред дифузьора пречи моя беше точно там пробит и лепен некадърно... и е важно също да си сложиш разреден или да разредиш концентрата щото силния антифриз по-лесно си намира пролуки. Аз си го свалих, почистих го, и залях дупката с течен метал и налях чисто нов антифриз. Смени си го най-добре
                          0884 626 333

Коментар

Първоначално публикуван от RAMZI1 Преглед на мнение
                            ще проверя навсякъде
                            Моята имаше същия проблем.Оказа се че скобите които стягат маркучите за парното са омекнали.подмених с нови и сега няма теч.Пиши какво си открил.
                            Поздрави.

Коментар

и при мен тчеше над стартера оказа се спукан блок хе хе та си купих втора употреба двигател намерих за 350 лв сега имам един двигател в мазето мисля да го стягам за резервен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X