Здравеите от скоро имам витара и се появи един проблем губи ми антифриза смених гарнитура на главата всичко е както трябва няма спукано! и отново започна да ми прави този проблем ?От какво може да е възможно ли да е тапа на блока защото като е студена и времето по хладно ми капе течност някъде от двигателя и немога да разбера каде!!!Благодаря предварително!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със течноста на витара
Свий
X
-
До: Проблем със течноста на витара
Кой модел е двигателя и от коя страна е?
Щом се вижда че капе добре е.Трябва да го намериш.На готово няма как да ти се каже.А и доста е изписано и по този въпрос. Свети с лампа,ако пак не се вижда опипай с ръка невидимите места.Няма начин да не се открие.
-
1. Провери пробката на радиатора (намира се долу вдясно, ще я напипаш) може да не е затворена.Първоначално публикуван от RAMZI1 Преглед на мнениеЗдравеите от скоро имам витара и се появи един проблем губи ми антифриза смених гарнитура на главата всичко е както трябва няма спукано! и отново започна да ми прави този проблем ?От какво може да е възможно ли да е тапа на блока защото като е студена и времето по хладно ми капе течност някъде от двигателя и немога да разбера каде!!!Благодаря предварително!!!
2. Провери си маркучите, отвеждащи студения антифриз към двигателя (горе ляво и долу пак ляво на радиатора).
3. Провери паркучите, които отиват към парното в купето
4. Провери дали и самото парно не капе (защото моя случай беше този)
За друго в момента не се сещам
Поздрави и успех
П.П. Като ти капе от двигателя, прави ли локвичка или са само няколко капки?
П.П.П. Извинявай, колегата преди мен е прав: кажи какъв ти е двигателяСузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
/e-mail: nikolaynkl@gmail.com/
Коментар
-
Не изкам да бъда лош пророк ама мисля че течът ти е от блока,погледни под всмукателния колектор и над стартера.Ако си късметлия може да тече от тръбата зад водната помпа към парното.Късмет.Първоначално публикуван от RAMZI1 Преглед на мнение92 година,автоматик,бензин
[url]www.4x4varna.com[/url]
Коментар
-
Жипката ти е почти като мойта (само с разлика в годините).
Провери ли нещата, които ти записах по-горе? Има вероятност при спукан маркуч да се образува локвичка под колата. Другото нещо е или да легнеш или да я качиш на канал за по-лесно откриване на проблема.
Не можеш ли спрямо капка да се ориентираш приблизително от къде може да идва.Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
/e-mail: nikolaynkl@gmail.com/
Коментар
-
5. Провери уплътнението на термостата. На мен от там ми губеше антифриз.Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение1. Провери пробката на радиатора (намира се долу вдясно, ще я напипаш) може да не е затворена.
2. Провери си маркучите, отвеждащи студения антифриз към двигателя (горе ляво и долу пак ляво на радиатора).
3. Провери паркучите, които отиват към парното в купето
4. Провери дали и самото парно не капе (защото моя случай беше този)
За друго в момента не се сещам
Поздрави и успех
П.П. Като ти капе от двигателя, прави ли локвичка или са само няколко капки?
П.П.П. Извинявай, колегата преди мен е прав: кажи какъв ти е двигателяКаквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...
Коментар
-
Ако е от парнто ще тече вътре в краката и ще ти се поти предното стъкло като пуснеш да го обдухва при включено парно. Не разбрах дали си проверил водната помпа и като смени гарнитурата провери ли главата за спукано и да ли не е крива.
Успех дано проблема е малък.
Коментар
-
Отиди в сервиз. Няма значение кой, поискай да я вдигнат и да ти кажат откаде капе(невярвам някой да неиска да звеме 10-20 за 20 мин). Може да е от всякаде, това че прави локва значи че е някое водно съединение се е предало, или някоя гарнитурка. Надявам се не е била това причината за ремонта на мотора?Първоначално публикуван от RAMZI1 Преглед на мнениеами ще проверя и ще пиша какво стана
Коментар
-
На място и без да работи мотора ли губи течност или само когато е натоварен? Щото може да мята и през разширителния съд, тогава си за ремонт + радиатор.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар