Шлаифовете наистина са много опасно нещо Дани. Ако не бяхме скъсали полуоска на последния старт щяхме да станем републикански шампиони в група N.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с глава на Сузуки витара
Свий
X
-
няма проблем с паленето и колата върви добре,даже ако не надничах в радиатора нямаше да видя маслото там, а сега се появи и пяна на горе по масломерната пръчка и по капачката на капака.долях 1.5л вода в радиатора а нивото на маслото не се е вдигнало което според мен означава .че тази вода е излязла през ауспухаРумен Николов
0888 358 572
Коментар
-
.
Чакай да те осветля и аз нещо:Значи тез японските коли са фабрично напилени,сиреч отвзели са им от допуските още от завода.Та ако шлаифнеш много главата може и да се наложи да сменяш мотора по някое време.Та моя съвет е:1.сваляне на глава,2.оглеждане на блок и глава(ако трябва и на ренген за пукнатини),3.ШЛАЙФ(челосване)и на двете,4.Ако НЯМА нищо спукано отиваш при ИЦО на Симеон и си правиш ОДЕБЕЛЕНА гарнитура(30лева)и май си готов
0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Колега,90% от решаването на проблемите е свързано с тяхното дефиниране-правилната диагностика.Понеже сте далеко ВИ предлагам сам да направите диагностиката. Първо снемете паровъздушния клапан и оставете двигателя да работи докато влезе в топлинен режим 80-90 градуса.Допълнете разширителния съд до преливния ръб с вода и задръжте двигателя на 3000-3500 оборота.Ако спадне нивото-долеите пак и наблюдаваите гърловината,ако започне да изхвърля водата и прави газови мехури-имате три възможности:спукана глава,прегоряла гарнитура или спукана риза.Следващата задача е да локализирате мястото като развиете всички свещи и през отворите пускате последователно в цилиндрите въздух с около 5-6 ат.Преди да пусните въздуха поставете буталото в такта компресия и включете на 4 та скорост,опънете и ръчната. Ако нямате пропуск на газов обем във водната риза ,водата може да се губи от течове на съединения,водна помпа,тапи на водната риза на главата,от водното подгряване на всмукателния колектор,радиатор и тн. Маслото във водната риза вероятно е резултат от замърсяване при смяната на гарнитурата. В случаи на голямо количество масло във водната риза трябва да проверите ,автомобила има ли маслен радиатор във водната риза и съмнение за пробив. Понеже пиша бавно ако искате ми се обадете 0899920787-Борислав
Коментар
-
офтопик:/Първоначално публикуван от БориславКолега,90% от решаването на проблемите е свързано с тяхното дефиниране-правилната диагностика.Понеже сте далеко ВИ предлагам сам да направите диагностиката. Първо снемете паровъздушния клапан и оставете двигателя да работи докато влезе в топлинен режим 80-90 градуса.Допълнете разширителния съд до преливния ръб с вода и задръжте двигателя на 3000-3500 оборота.Ако спадне нивото-долеите пак и наблюдаваите гърловината,ако започне да изхвърля водата и прави газови мехури-имате три възможности:спукана глава,прегоряла гарнитура или спукана риза.Следващата задача е да локализирате мястото като развиете всички свещи и през отворите пускате последователно в цилиндрите въздух с около 5-6 ат.Преди да пусните въздуха поставете буталото в такта компресия и включете на 4 та скорост,опънете и ръчната. Ако нямате пропуск на газов обем във водната риза ,водата може да се губи от течове на съединения,водна помпа,тапи на водната риза на главата,от водното подгряване на всмукателния колектор,радиатор и тн. Маслото във водната риза вероятно е резултат от замърсяване при смяната на гарнитурата. В случаи на голямо количество масло във водната риза трябва да проверите ,автомобила има ли маслен радиатор във водната риза и съмнение за пробив. Понеже пиша бавно ако искате ми се обадете 0899920787-Борислав
не искам да звучи наставнически, но от този пост могат да се поучад тоста хора тук и то не само новодошлите пишещи на маймуница неясни бръщолевици без ясна цел и идея. Говоря за цялостната идея на форумът.
уви няма раздел за онлайн диагностика...
браво, много ми стана драго
аз също имах проблеми с гарнитура на глава...
дълого време смятах, че имам проглем с гарнитурата на изпускателният колектор. след смяната индикацията за проблем уви се запази, а именно: силен съскащ звук идващ от недостъпното при диското разтояние м/у купето и ДВГ. Леви даже беше убеден, че ми е крив колектора... собственоръчно го демонтирах замерих почистих и мнтирах обратно = 0. проблемът се запази. единствено Митко Фулдата изрази съмнение в теорията за колекторът и визира главата за по-вероятен виновник. така или иначе нямах възможност да направя нищо дълго време. все пак отиде на майстор, който се справи задоволително. резултат, задръстена дюза на 4-ти цилиндър=> реглаж на дюзите/тук добавям, че става дума за 200тди и спецялно за Йори, който се чудеше, да това е дизелов агрегат с ДИРЕКТНО впръскване и турбинчица/. Дупката в гарнитурата на главата беше около 1-3 мм. уви главата беше шлайфана вече и това и е като за последно
, а незнам майсторът дали я е затегнал правилно, сиреч 40 нМ + 60 градуса + 60 пак. дам и не смених ботовете
. проблемите уви няма да ги има до изведнъж 
при витарата обаче ако не е шлайфан и блока 100% зле, не че инак за другите е много по-добре, но хлабина някаде може да означава точно това. комбинирано с кофти болтове и хоп ето ти траен проблем. и като слушам, не е весело във Витарен ДВГ, бая пост-поразии може да има. ако аз имам пак подобен проблем, ще инвестирам в инструменти и вискотехнологична диагностика навместо в майстор. така де, смятам за 1 джипер /с поне малко свободно време, нали няма как инак да се ходи на походи
/ уменията да си самоотремонтира машината са поне толкова важни колкото и Джак-а 
до скоро и прощавайте за отклонението
Коментар
-
насов мнението ми съвпада с твоето що се отнася до високотехнологичната диагностика но аз самия ако взема да го правя ще бъде чиста проба самодейност и то безсмислена. Та въпроса който започва да изкристализира е следния:къде може да бъде направена тази диагностика и кой може да направи ремонта? и в границите на разумното разбира се. знам че доста хора от този форум имат сервизи или пък са се сблъсквали с такива проблеми така че кажете ми къде сте ги решилиРумен Николов
0888 358 572
Коментар
-
Лекарството се казва Holts - Wonder Weld
Продават го в Ауто Плюс по бензиностанциите и магазините за авто части. Води се автокозметика. Стува около 70лв. На него има инструкция за употреба която трябва педантично да се спази. След време трябва да си промиеш маслената и охладителната системи и да смениш маслото и антифриза. Вероятноста да се оправи спуканото е над 50%. При мен на Ауди V6 се получи. Успех.
Коментар
-
Нищо не са четири десети. Мога да се хвана на бас че ако е била 100 коня сега е наи малко 115.Няма нужда да компенсираш горивната камера с по дебела гарнитура. Тва не е дизел. Ама да знаеш че едно лаино колкото го човъркаш толкова повече мерише.
Коментар
-
Виж там,челосай и блока
Гледай общото намаляване ДА НЕ НАДВИШАВА 4-5 десети!От там нагоре е вредно.Принципно може да си играеш и на 2мм,ама ще изпуши сравнително бързо и увеличаваш риска от събиране на клапани с бутала.Неприятно...Иначе до тогава ще е бегачка,ама...До колкото си спомням ренген има в БАН и в МЕИ-то.На ти един тел:0888675130 ВИКТОР.Този е светнат и може много,ама не му се занимава вече и е станал магазинер на Симеон.Кажи му,че СОТИР ти е дал номера пък ще видим.И аз ще му звънна утре...
0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар