Ще трябва разглобяване на инжекцията и да видя този електромагнитен клапан, какво е дереджето, може ли да се ремонтира или ще се взима друг, но явно ще изчакам Баба ти Марта да си обере крушите, заедно със снега
Здравей колега! И аз имам едно чукане и когато включа фарове или друг по-силен консуматор на ток се усилва звука. При мен проблема е прост: перката към радиатора опира в пластмасовия кожух на радиатора. Преди да разглобяваш каквото и да било, провери дали и при теб не е така !
Поздрави и успех
Както писах по-горе, преслушах я със стетоскоп, защото на ухо периметъра на източника на чукането е по широк. Тези дни ще прегледам документацията и при първи наченки на затопляне ще я разглобя.
Сега прочетох темата и мога само да споделя , че и аз имам същия модел Витара (респективно-проблем). При запавне на " студено", след първоначалните високи обороти , започва това " ЧУКАНЕ" около моноинжекцията. И с фарове , и без тях - все си чука , докато не загрее малко двигателя (около 40 градуса спред мен ). След това всичко е ОК.
Мислех , че е норално ?!!!......
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аз реших проблена по следният начин (Витарският G16A е монтиран на Самурай)
След като тотално омотах двете ел. инсталации, особено и тоя комп. за моноинжекцията. Свалих целия инжекцион, сложих всукателен колектор от Самурай 413. Една планка на колектора и най-простия карбуратор от ЛАДА разпробит за газово. НО...върви само на ГАС (Пропан-Бутан), но за сметка на това е идеален, прост, и лесен за обслужване и реглаж.
Аз реших проблена по следният начин (Витарският G16A е монтиран на Самурай)
След като тотално омотах двете ел. инсталации, особено и тоя комп. за моноинжекцията. Свалих целия инжекцион, сложих всукателен колектор от Самурай 413. Една планка на колектора и най-простия карбуратор от ЛАДА разпробит за газово. НО...върви само на ГАС (Пропан-Бутан), но за сметка на това е идеален, прост, и лесен за обслужване и реглаж.
А евентуално ако колегата иска да кара на бензин какво да прави?
Иначе твоята идея е доста добра, но до края на лятото. После започват мъките с паленето при ниските температури
А евентуално ако колегата иска да кара на бензин какво да прави?
Иначе твоята идея е доста добра, но до края на лятото. После започват мъките с паленето при ниските температури
Карбуратора на ЛАДАта е измислен основно да върви с бензин. Като екстра има ръчен смукач.
Никой не карам да прави като мен, просто споделям как избегнах куп проблеми.
Карбуратора на ЛАДАта е измислен основно да върви с бензин. Като екстра има ръчен смукач.
Никой не карам да прави като мен, просто споделям как избегнах куп проблеми.
Колега само да попитам ти на тоя карбуратор като си на газ какво друго освен дроселовата клапа му използваш?Смукача подава допълнително гориво и завишава оборотите а при теб какво прави смукача?По същата логика що не си разкачи всички кабели на моноинжекциона и пак си го ползвай на газ?
Ха така!Сега и аз да попитам.Като се слага газ на моноинжекциона.Кои кабели разкачате?Според мен би трябвало да се прекъсне бензиновата помпа и разпръсквача.
И нещо друго.Момента на запалване коригира ли се и от компютъра?Делкото си има центробежен и вакумен регулатор.Но до колкото виждам от схемите, има една жица която съединява бобината и компа,но не ми става ясна функцията и'. Дали не следи просто оборотите?!
И ако запалването наистина не се влияе от компютъра,добра идея ли е да се прекъсне и захранването на компа по време на работа на газ?
На карбуратора освен дроселовата клапа, ползвам и клапата на смукача, която с лостова система отваря малко и дроселовата клапа. Уточнявам че испарителя ми е вакумен (LANDI). А за запалването трябва вакуум за да да пусне испарителя. За това паля винаги на смукач, дори и топъл ДВГ.
Все пак не забравяйте, че само двигателя е от ВИТАРА но е монтиран на САМУРАЙ и умишлено съм махнал моноинжекцията заради разправиите с окабеляването. Гледах да е максималко опростено = безотказно.
Коментар