Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарата Загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витарата Загрява

Здравейте колеги отново имам проблем с витарата.Значи проблема е следния.Карам си аз и изведнъж стрелката за водата подминава средата и отива в червеното.Гася двигателя и пипам радиатора студен е все едно не е отворил термостата.Смених го и си мислех че съм оправил проблема, но уви пак го направи същото днес.Та кажете къде да търся проблема?
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

До: Витарата Загрява

Свали водната помпа и провери перката и в какво състояние е ! Възможно е да се разрушила от корозия или да е превъртяла в оста. Има много такива случаи ако е сменяна някога помпата, да е монтирана такава с пластмасова перка превъртат масово.
    Стефан Дянков

Коментар

колегата дискуса е много прав,напълно е възможно това с водната помпа и аз съм имал такива случаи.Виж случайно дали не е запушен радиатора, въпреки, че не вярвам ,но все пак преди да размонтираш водната помпа.Можеш да откачиш едното гумено съеднинение и да запалиш за момент двигателя.Ако от него се изхвърля атнифриз значи водната помпа работи нормално е не е превъртяла.

Коментар

Добре аз немога да си го обесна нещо.Перката на водната помпа предполагаме че е превъртяла, а това че като спра и радиатора почва да се сгрява какво общо ще има с перката?
        Първоначално публикуван от батори Преглед на мнение
        колегата дискуса е много прав,напълно е възможно това с водната помпа и аз съм имал такива случаи.Виж случайно дали не е запушен радиатора, въпреки, че не вярвам ,но все пак преди да размонтираш водната помпа.Можеш да откачиш едното гумено съеднинение и да запалиш за момент двигателя.Ако от него се изхвърля атнифриз значи водната помпа работи нормално е не е превъртяла.
        Е има ли такава възможност перката един път да не върти един път да върти.И това със загряването не го прави всеки път как да го оцеля този момент
        Последно редактирано от Близнаците; 03-03-09, 19:31.

Коментар

Здравейте колеги!Днес сутрента витарата ми направи същото като при CZ 350.Значи както си карам изведнъж стрелката на температурата тръгва към червеното и стига до към 2 часа /малко преди червеното но не влиза в него /и после се връща в нормално положение към 10 часа!Това го направи 2-3пъти ,не съм спирал да изчаквам да изтине двигателя !Възможно ли е перката на водната помпа ту да върти ту да не върти ,термостата съм го сменил приди няма и 1500 км.Като се прибрах Витарата беше в нормално положение на температурата - барам радиатора ,от горе на пластмасата топъл под нея радиатора направо студен .Някакви идей ?Като развивам капачката на радиатора изсъсква значи вътре има налягане и при вас ли е така ?Вода има не губи течност!

CZ 350 при теб оправи ли се проблема и как ?
          Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
          костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Възможно е да блокира перката на водната помпа,но обикновенно има симптоми като сврещ лагер в пъроначално износване,другото е да е затегнал лагера и да не функционира правилно а той е капсолован,решението е водна помпа,имам една втора ръка но си работи добре,ако някой я иска -подарявам му я.
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Здравейте, като загрее пускахте ли парното да помогне на охлаждането? Ако и то намалее може би е помпата. С какви мотори сте 8 или 16 клапана?
              Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
                Здравейте колеги!Днес сутрента витарата ми направи същото като при CZ 350.Значи както си карам изведнъж стрелката на температурата тръгва към червеното и стига до към 2 часа /малко преди червеното но не влиза в него /и после се връща в нормално положение към 10 часа!Това го направи 2-3пъти ,не съм спирал да изчаквам да изтине двигателя !Възможно ли е перката на водната помпа ту да върти ту да не върти ,термостата съм го сменил приди няма и 1500 км.Като се прибрах Витарата беше в нормално положение на температурата - барам радиатора ,от горе на пластмасата топъл под нея радиатора направо студен .Някакви идей ?Като развивам капачката на радиатора изсъсква значи вътре има налягане и при вас ли е така ?Вода има не губи течност!

CZ 350 при теб оправи ли се проблема и как ?
                Колега не съм пипал нищо да оправям.Дават ми идея че термостата който съм купил да не е хубав, но е нов и не ми се вярва.А не съм и разглабял водната помпа да видя там какво става
                Колега Niki 76 като тръгва да загрява направо я гася да не би да стане нещо.И постепенно радиатора почва да се затопля.Незнам голяма мистика е това

Коментар

Няколко пъти съм попадал на термостати менте-или не отварят или седят постоянно отворени,така че новият термостат не е гаранция,че работи правилно.

Коментар

Колега CZ 350, пробвай без термостат.
                    Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Провери термостатите в гореща вода. Въпреки, че два термостата да правят един и същ толкова странен проблем... не ми се вярва. Виж ремъка как е. Бързо ли се покачваше температурата?...

Коментар

А значи вчера ми направи пак тоя проблем и днес гледам няма вода в радиатора налях 1 кило вода.Къде може да е изчезнало тази вода.Това го прави само когато загрее така.Иначе колата като седи без да се кара в радиатора си седи водата незнам!

Коментар

Издухана гарнитураили не работеща капачка на радиатора.

Коментар

Ако не е загрявала преди да смениш термостата,значи проблема е в новия такъв.Имал съм проблеми с нови термостати на не един автомобил.Водата ти се губи през разширителния съд,като загрее водата и се разшири прави по-голямо наляганене и преминава в преливника от там навън,не е гарнитура,капачка или пък нещо друго.
                            Пробвай без термостат,поздрави и успех!
                            ОффРоуд Клуб БАЛКАН 4x4-Враца

Коментар

Загряваше и преди да сменя термостата по същия начин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X