Здравейте колеги отново имам проблем с витарата.Значи проблема е следния.Карам си аз и изведнъж стрелката за водата подминава средата и отива в червеното.Гася двигателя и пипам радиатора студен е все едно не е отворил термостата.Смених го и си мислех че съм оправил проблема, но уви пак го направи същото днес.Та кажете къде да търся проблема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Витарата Загрява
Свий
X
-
До: Витарата Загрява
Свали водната помпа и провери перката и в какво състояние е ! Възможно е да се разрушила от корозия или да е превъртяла в оста. Има много такива случаи ако е сменяна някога помпата, да е монтирана такава с пластмасова перка превъртат масово.Стефан Дянков
-
колегата дискуса е много прав,напълно е възможно това с водната помпа и аз съм имал такива случаи.Виж случайно дали не е запушен радиатора, въпреки, че не вярвам ,но все пак преди да размонтираш водната помпа.Можеш да откачиш едното гумено съеднинение и да запалиш за момент двигателя.Ако от него се изхвърля атнифриз значи водната помпа работи нормално е не е превъртяла.
Коментар
-
Добре аз немога да си го обесна нещо.Перката на водната помпа предполагаме че е превъртяла, а това че като спра и радиатора почва да се сгрява какво общо ще има с перката?
Първоначално публикуван от батори Преглед на мнениеколегата дискуса е много прав,напълно е възможно това с водната помпа и аз съм имал такива случаи.Виж случайно дали не е запушен радиатора, въпреки, че не вярвам ,но все пак преди да размонтираш водната помпа.Можеш да откачиш едното гумено съеднинение и да запалиш за момент двигателя.Ако от него се изхвърля атнифриз значи водната помпа работи нормално е не е превъртяла.Последно редактирано от Близнаците; 03-03-09, 19:31.Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15
Коментар
-
Здравейте колеги!Днес сутрента витарата ми направи същото като при CZ 350.Значи както си карам изведнъж стрелката на температурата тръгва към червеното и стига до към 2 часа /малко преди червеното но не влиза в него /и после се връща в нормално положение към 10 часа!Това го направи 2-3пъти ,не съм спирал да изчаквам да изтине двигателя !Възможно ли е перката на водната помпа ту да върти ту да не върти ,термостата съм го сменил приди няма и 1500 км.Като се прибрах Витарата беше в нормално положение на температурата - барам радиатора ,от горе на пластмасата топъл под нея радиатора направо студен .Някакви идей ?Като развивам капачката на радиатора изсъсква значи вътре има налягане и при вас ли е така ?Вода има не губи течност!
CZ 350 при теб оправи ли се проблема и как ?Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
костeнурков спринт.... и в гората !!!!
Коментар
-
Възможно е да блокира перката на водната помпа,но обикновенно има симптоми като сврещ лагер в пъроначално износване,другото е да е затегнал лагера и да не функционира правилно а той е капсолован,решението е водна помпа,имам една втора ръка но си работи добре,ако някой я иска -подарявам му я.LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.
Коментар
-
Здравейте, като загрее пускахте ли парното да помогне на охлаждането? Ако и то намалее може би е помпата. С какви мотори сте 8 или 16 клапана?Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...
Коментар
-
Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнениеЗдравейте колеги!Днес сутрента витарата ми направи същото като при CZ 350.Значи както си карам изведнъж стрелката на температурата тръгва към червеното и стига до към 2 часа /малко преди червеното но не влиза в него /и после се връща в нормално положение към 10 часа!Това го направи 2-3пъти ,не съм спирал да изчаквам да изтине двигателя !Възможно ли е перката на водната помпа ту да върти ту да не върти ,термостата съм го сменил приди няма и 1500 км.Като се прибрах Витарата беше в нормално положение на температурата - барам радиатора ,от горе на пластмасата топъл под нея радиатора направо студен .Някакви идей ?Като развивам капачката на радиатора изсъсква значи вътре има налягане и при вас ли е така ?Вода има не губи течност!
CZ 350 при теб оправи ли се проблема и как ?
Колега Niki 76 като тръгва да загрява направо я гася да не би да стане нещо.И постепенно радиатора почва да се затопля.Незнам голяма мистика е товаНие наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
Коментар
-
Провери термостатите в гореща вода. Въпреки, че два термостата да правят един и същ толкова странен проблем... не ми се вярва. Виж ремъка как е. Бързо ли се покачваше температурата?...Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...
Коментар
-
А значи вчера ми направи пак тоя проблем и днес гледам няма вода в радиатора налях 1 кило вода.Къде може да е изчезнало тази вода.Това го прави само когато загрее така.Иначе колата като седи без да се кара в радиатора си седи водата незнам!Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
Коментар
-
Ако не е загрявала преди да смениш термостата,значи проблема е в новия такъв.Имал съм проблеми с нови термостати на не един автомобил.Водата ти се губи през разширителния съд,като загрее водата и се разшири прави по-голямо наляганене и преминава в преливника от там навън,не е гарнитура,капачка или пък нещо друго.
Пробвай без термостат,поздрави и успех!ОффРоуд Клуб БАЛКАН 4x4-Враца
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар