Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компа на самурая

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с компа на самурая

Колеги, на някой да му се намира такъв комп? Сега се връщам от сервиза. Изгорял е някъкъв процесор и не подлежал на смяна. Сега трябва да търся точно такъв компютър, но майстора каза, че една буква или цифра да не съвпаднат и не ставал. Лошо, много лошо почвам да се замислям за варианта жигулски двигател. Моля ви, ако някой има или знае къде има нека да пише. Ако може и цена ориентировъчно. Предварително благодаря на всички. Ще опитам сега да кача снимките.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 02-02-09, 14:43. Причина: Лош правопис.

До: Проблем с компа на самурая

От коя година е тоя Самурай?Знаеш ли какво производство?Предполагам е моноинжекция?И не бързай да се отчайваш!

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
      От коя година е тоя Самурай?Знаеш ли какво производство?Предполагам е моноинжекция?И не бързай да се отчайваш!
      Ооооо, забравих да пиша, 91г. Да, моно инжекция, но за производство не знам. Как да не се отчайвам?! Сега звъня на всички обяви в мобилето и няма за Витари. Има, но за Самурай не открих.
      Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 02-02-09, 14:47. Причина: правопис

Коментар

Ако си на газ и имаш искра - можеш и без компютъра да караш.
        Провери от суифт дали не става. И недей гледа етикетите - дори и друга марка да е, пак може да е същия - трябва да се пробва.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
          Ако си на газ и имаш искра - можеш и без компютъра да караш.
          Провери от суифт дали не става. И недей гледа етикетите - дори и друга марка да е, пак може да е същия - трябва да се пробва.
          Е само на газ става, но преди седмица дадох 200лв за бенз. помпа, а като ходя на лов и риба потрябва си бенэина да знаеш. Друго си е ако не иска на гас, само превключвам на бензин и газ, а като знам къде ходя там и трактор трудно би ме измъкнал. Как да проверя дали става от суифт? Кой ще ми даде комп? Не вярам в някоя авто морга да се навият само за проба.
          Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 02-02-09, 14:41. Причина: Моля Ви, преди да публикувате, проверете как сте написал мнението си.

Коментар

В моргите дават да се пробва защото дори те не знаят дали въпросния комп е работи,а от там идва и другата тънкост ако случайно оцелиш компа разменяш платките и им казваш че не става те сверяват номера но кутията уверяват се че е същия и ти връщат парите

А тва за жигуловия двигател дето спомена няма ли да е по-добре и по-лесно да направиш твоя карбуратор.
            успех.

Коментар

Първоначално публикуван от player_1 Преглед на мнение
              В моргите дават да се пробва защото дори те не знаят дали въпросния комп е работи,а от там идва и другата тънкост ако случайно оцелиш компа разменяш платките и им казваш че не става те сверяват номера но кутията уверяват се че е същия и ти връщат парите

А тва за жигуловия двигател дето спомена няма ли да е по-добре и по-лесно да направиш твоя карбуратор.
              успех.
              А това е добре значи трябва да дойда до Бургас самурая е там и да търся по авто моргите.А колега карбуратора си е на ред компа се скапа.За това си мисля да сменям двигателя с жигулов или ладов приди съм карал такива коли и никога не съм оставал на пътя ще запилиш малко чукчето ще смениш я привода ще бутнеш тук там и пак газ.А и този двигател дето е на самурая е супер ноооооотея компютри.

Коментар

Точно за конверсия към карбуратор мислих да ти предложа и аз.
                Направи си сметка,тръгнеш ли по пътя за търсене на компа колко ще ти излезе.А и до колко надежден ще е?
                Става дори и с Жигулов (елементарен е за настрйка),но на карбураторен колектор.Не знам на моноинжекцията как е фланеца.Трябва да се провери.
                А задаването на аванса на искрата пак ли идва от този компютър или е независима система?

Коментар

щом имаш искра слагаи му един смукателен колектор със карборатор и забравяш.а и сигурно по евтино ще ти излезе от колкото да купиш компютър

Коментар

Каскадьоре, я ти си кажи мнението за Ладовите и Жигулските карб.

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
                      щом имаш искра слагаи му един смукателен колектор със карборатор и забравяш.а и сигурно по евтино ще ти излезе от колкото да купиш компютър
                      В това е проблема няма искра а делкото е с датчик на хол не знам дали ще пасне делко с чукче и наковалня.И после карбуратор и помпата за бензин я купих нова но e електрическа.

Коментар

Много конструктори са работили дълги години, докато направят безотказно безконтактно запалване и икономична инжекционна система. Но те са нищо пред българския майстор, който с теслата ще закове делко и карбуратор от лада. А ако не тръгне, направо цял двигател ще му забоде. От същата тази лада, която е конструирана през 60-те и оттогава технически не е усъвършенствана.
                        Но самурая си е твой, ако искаш го направи с педали.
                        Ако искаш съвет как да го направиш да върви на газ без компютър, мога да помогна.
                        Ако обиколиш няколко морги и преровиш мобилето, няма да се наложи.

Коментар

Първоначално публикуван от dianko71 Преглед на мнение
                          В това е проблема няма искра а делкото е с датчик на хол не знам дали ще пасне делко с чукче и наковалня.И после карбуратор и помпата за бензин я купих нова но e електрическа.
                          колега аз съм двигател от витара моно инжекцион и съм с колектор и карбуратор от самураи в момента съм със оригиналното деалко на самурая но моито е електронно но ако сложиш със чукче със сигурност ше стане при всички случаи
                          Последно редактирано от eti; 03-02-09, 00:13.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                            Много конструктори са работили дълги години, докато направят безотказно безконтактно запалване и икономична инжекционна система. Но те са нищо пред българския майстор, който с теслата ще закове делко и карбуратор от лада. А ако не тръгне, направо цял двигател ще му забоде. От същата тази лада, която е конструирана през 60-те и оттогава технически не е усъвършенствана.
                            Но самурая си е твой, ако искаш го направи с педали.
                            Ако искаш съвет как да го направиш да върви на газ без компютър, мога да помогна.
                            Ако обиколиш няколко морги и преровиш мобилето, няма да се наложи.
                            Мобилето -вчера съм званял на всички обяви само за витара имат компютри.А това за ладовия двигател да съгласен съм с теб но педалите ще ги оставя за последно.Ако знаеш как да го направя само на газ ми кажи тогава.

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
                              колега аз съм двигател от витара моно инжекцион и съм с колектор и карбуратор от самураи в момента съм със оригиналното деалко на самурая но моито е електронно но ако сложиш със чукче със сигурност ше стане при всички случаи
                              Благодаря за отговора ще пробвам а помпата електрическа ли ти е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X