Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за вибрации в самурай от 60 до 80км не от джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за вибрации в самурай от 60 до 80км не от джанти

По отношение вибрациите причинени от карданите: като хванеш лоста на раздатката така вибрира, че ако се позва за вибратор направо множествен оргазъм - с извинение

При мен се беше измъкнало! карето на малкият вал м/у раздатката и скоростната кутия, докато търсех причината. Малко преди измъкването имаше подозрително тракане.

Имай предвид, че SJ410 е с доста по-тънки кардани оригинално(от SJ413). Много често предният кардан е усукан! При усукан кардан(нарушена успоредност или перпендикулярност на вилиците) се получава неравномерно предаване на въртенето и съответно тласъци напред-назад. Ако е преден кардан ще го усещаш само при включено 4х4, ако е заден - винаги. Има определена скорост, при която явлението става резонансно и тогава се усеща най-много.

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
      ...Имай предвид, че SJ410 е с доста по-тънки кардани оригинално(от SJ413). Много често предният кардан е усукан! ..
      Може да са хлабави шлиците, или сглобяван от 2-3 кардана, колкото да има нещо да върти там. Все пак това са машини от 84-91 година. т.е. карданите са на по 15-20 години експлоатация.
      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
        Може да са хлабави шлиците, или сглобяван от 2-3 кардана, колкото да има нещо да върти там. Все пак това са машини от 84-91 година. т.е. карданите са на по 15-20 години експлоатация.
        Моите боклуци, които съм въстановявал не са имали проблем със шлиците. Но виж, каретата - дроб-сърма. Аз дупча новите иглени лагери, после една малка резбичка и им слагам по една гресьорка. И на две години веднъж с такалемита. На шлиците от гумиран плат съм ушил чорапи и със свински опашки ги стягам към вала и вилицата съответно, а вътре яко грес. А тънкият(дълъг) кардан бе наистина посукан! На вертолетните кардани има една надлъжна линия от единия край на вала до другия. Визуално личи от километри, дали е посукан вала
        А за машините - от баща ми знам - се делят на изправни и неизправни, а не на стари и нови

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X