Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за вибрации в самурай от 60 до 80км не от джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за вибрации в самурай от 60 до 80км не от джанти

напролет ще се гледа обстойно самурайката...и тръби ще се слагат и ще се кърпи...тогава ще е времето за каретата...дано е от там
    Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

ако не тресе целия джип докато не намалиш почти до спиране за мен не е страшно.
      ще се въздържа да давам съвети за машина която не познавам но може да погледнеш темата джимну ехтрим там решавам
      проблема по моя си начин.
      имай предвид че има джимита нови които с малко каране без тунинг започват да дават тези признаци решението
      е свързано с подмяна на лагерите на сверите и реголиране на кормилната кутия никви гуми никви карета никви дискове
      това са слаби места и демпфер як е задължителен
      поздрави

Коментар

Здравей. Имах същия проблем и след обстойни прегледи се оказа едно каре на късия кардан м/у ск.кутия и раздатката. Така се беше разбило, че скъса ухото на фланеца.
        Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
        Стефан, 0888851800

Коментар

Най-често е от карданите. Както споменават и колегите все някое каре е "отслабнало" т.е. леко разбито или пресъхнало.
          Кажи къде имаш вибрации в раздатъчната кутия или кормилото?
          Ако са в раздатката - направи 1 опит. Махни предният кардан (само 8 болчета са) и кажи как се държи колата.
          Ако вибрациите намалеят или изчезнат проблемът е там. Може да е в шлиците, ако кардана е сгобен неправилно, или шлиците са разбити. Или в каретата може да са разбити, пресъхнали или некадърно паснати от друго МПС.
          Последно редактирано от Kaskadiora; 08-12-08, 00:26.
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
            напролет ще се гледа обстойно самурайката...и тръби ще се слагат и ще се кърпи...тогава ще е времето за каретата...дано е от там
            Само не ми е ясно защо ще чакаш толкова време за да погледнеш карета и кардани.Не знам какъв ти е опита но проверката е за пълен лаик.Лягаш отдолу и пробваш за луфтове с силно разклащане на карданите.По-трудно се хваща късият м/у скорости и раздатка.Гледаш за луфтове/потракване на каретата.За аксиални луфтове в шлиците на двата кардана.Така се хващат и отхлабени фланци на дифовете,разбити лагери на раздатка.Направи го за да си спестиш куп други проблеми.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

преди следващата разходка това ще ми е първата работа...джипа се кара само и единствено по разходки...демек на месец не повече от 100-тина километра но щом е належащо ще го погледна задължително....особено сега както и ресьора счупих...

Коментар

За проверка на късия кардан...лягаш отдолу при изключена скорост и раздатка на неутрал и въртиш на ръка, ако има луфт ще разбереш веднага.
                Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                Стефан, 0888851800

Коментар

Преди време имах същия проблем със Самурай.След дълги проверки на всички възможни причини които чуех-нищо.Стигнах до там че махах един по един карданите,за да проверя дали не е в тях проблема.Комбинирах различни гуми и джанти.Смених тампоните на рисьорите и какво ли още не.Единствената разлика беше че вибрациите се проявяват при различна скорост,според това с какъв размер гуми съм.В крайна сметка се оказа демпфера.Ако си с по-големшки гуми е хубаво и той да е по-здравичък.Хубаво е някой да гледа автомобила отвън докато караш и да следи предните гуми.И ако проблема ти е в демпфера при определена скорост или дори малка неравност ще почват да се клатят все едно "чукаш" волана ту в ляво ту в дясно.
                  0888 364 731

Коментар

Колега имах същия проблем при скорост 40-60 тресеше не се търпеше след като смених на задния кардан каретата работата стана шес, не чакай а погледни каретата защото може да си усложниш нещата повече.
                    [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

....скоро ще е .... купих си къща с голям двор....скоро ще го обърна наопаки и ще го разфасовам

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
                        ....скоро ще е .... купих си къща с голям двор....скоро ще го обърна наопаки и ще го разфасовам
                        да ти е честито преди около 15г. и аз така направих ако имаш въпроси.....и за къщата звънкай! Поне дърветата които аз съм гризал друг да не ги яде..... освен ако не си бобър
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

лелее е не съм бобър... дано да нямам много трудности че е ужас....хубавоо е че ще орежа самурайката и ще си я разхвърлям като хората....и кърпене резане бодита...карета кардани ...чудеса ...и блокажа дано успея да си оправя....пък после ще го тествам след дъжд в двора...после метам райграс и съм готов иначе всички съвети са добре дошли

Коментар

Колега на този смураи двата моста не се движат един след друг направи ми впечатление когано един ден карах зад теб или предния или задния мост не знам кои точно но един от двата е изместен в страни от другия .

Коментар

за 1500лв не съм очаквал повече а как може да го разбера това за мостовете...и как мога да ги поставя на мястото им

Коментар

Отиди на реглаж на геоменрия някаде където правят преден и зеден мост , мога да те пратя на едно място но е далече в град Сливница преди работех в този сервиз и мога да ти дам препораки за един от наи добрите специалисти които работи там и ще ти свърши работа 100%.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X