Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със самурайско парно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем със самурайско парно

в какъв смисъл превключвателя е фиксиран??? той има топло и студено ако е прецакан не отваря и не пуска топло
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Искам да кажа ,че е на положение -топло и студено в този смисъл според мен се е затиснало радиаторчето

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
        Искам да кажа ,че е на положение -топло и студено в този смисъл според мен се е затиснало радиаторчето
        на положение топло или на положение студено или на положение ..някъде там?
        Колегата се е опитал да обясни, че ако не е превключило само на топло, то влиза и студено и тогава топли слабо.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Проверих сложено е на топло разглобих отпред маската и жилото проверих.Но сие слабо дори затворих клапата за външен въздух,да върти въздуха в купето.Ще проверя и радиаторчето,но сега е студено.Ще бъде първо с добавка да промия системата.

Коментар

Видях какъв е проблема и го остраних.Имаше около четири шепи с исъхнали листа във отворите на парното.Явно се е събирало от доста време.С дълга пинсета изчистих всичкои сега няма проблеми много по-добре грее.Ако и на вас е така изчистете го и ще е всичко наред.

Коментар

Здравейте, имам едно питане относно парното на сузуки 410 , нормално ли е парното да духа ту топло ту студено без да пипам нищо.
              [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
                Здравейте, имам едно питане относно парното на сузуки 410 , нормално ли е парното да духа ту топло ту студено без да пипам нищо.
                Според мен,такова поведение е ненормално за парното на каквато и да е кола.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Парното върти въздух.
                  при не добре обезвъздушено парно, или ниско ниво на антифриза/водата се получава този ефект. При топъл двигател (отворен термостат) махаш капачката и го оставяш така да си работи... без капачка и от време на време доливаш.
                  P.S. парното включено на положение ТОПЛО без вентилатора.
                  Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                  http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Направи ми впечатление че когато е на тихи обороти духа студено подам ли повечко газ и започва топло възможноли е да ми се е скапала водната помпа, но пък двигателя ми държи нормална темперетура.
                    [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Направи ми впечатление че когато е на тихи обороти духа студено подам ли повечко газ и започва топло възможноли е да ми се е скапала водната помпа, но пък двигателя ми държи нормална темперетура.
                      2-ри ПЪТ !!! Въздух в системата.
                      Помпата е метална и няма как да се "повреди". Тя или работи нормално, или работи и "свири", или работи и тече. Но не се поврежда без да я усетиш.
                      Толкова ли ти е трудно да развиеш капачката и да долееш 1 литър вместо да задаваш 1000 въпроса?
                      ВСЕКИ път преди "разходка" в гората преглеждам нивото на маслото (трябва да е на MAX), антифриза, а докато зареждам проверявам гумите.
                      410-ката е така измислена, че ако имаш малко вода, тя да е в двигателя, за да не прегрее. Когато подадеш ГАЗ водната помпа вдига обороти и водата почва да се движи с по-голяма скорост и тогава не се самообезвъздушава.
                      Имах теч от радиатора и губих антифриз.... когато парното задуха студено, значи е време за доливане. НО двигателя никога не е прегрявал и си дъжеше нормална температура.
                      Последно редактирано от Kaskadiora; 31-03-09, 17:11.
                      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

колеги, и аз имам проблем с парното, не иска да духа топло въобще. Колата си загрява до нормалните граници, стрелката стига средата на скалата, но топло не подухва. Търсих кранче, но не видях. Нивото на водата си е нормално. Идеи?
                        Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
                          колеги, и аз имам проблем с парното, не иска да духа топло въобще. Колата си загрява до нормалните граници, стрелката стига средата на скалата, но топло не подухва. Търсих кранче, но не видях. Нивото на водата си е нормално. Идеи?
                          Кранчето ти е в моторния отсек в дясно горе ще го видиш то е ъглово и се свързва с управлението в купето чрез едно телче ако се повредило или запушило парно няма провери го ако не е то предполагаемо ти е запушено радиаторчето.
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

...аз мойто директно го шунтирах )
                            Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

аз от моята кутия на парнато след като го свалих извадих около 1кг.шума и за това нямах парно

Коментар

бахти джипката, или аз съм сляп или наистина нямам такова кранче. Единственото подобно нещо е това на снимката, има едно буталце и жилото за ръчката в купето за парното. Както и да е, установих, че топло духа само когато положението на лостчето е да духа на предното стъкло и другото лостче затваря притока на въздух отвън. Важното е че имам парноооооо!
                                Прикачени файлове
                                Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X