Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със самурайско парно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем със самурайско парно

Някои Може ли да ми каже какви са признаците на изгоряло съпротивление на моторчето на парното щото имам съмнения в него.При подаване на 12 волта директно на моторчето парното работи на максимални обороти но от ключето неще.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

Точно така , сменете си термостата или си погледнете радиаторчето на парното , не правете разни простотий да "и*ете т'ва" на двигателя !
      П.п А за моторчето , имахме проблем на едно пежо(кола) има някакви интегрални схеми на моторчето от горе , беше станало мазало , дай го на накой който разбира , оправя се с малко спойки и вс. е ток !
      三菱帕杰羅
      Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

Коментар

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
        Точно така , сменете си термостата или си погледнете радиаторчето на парното , не правете разни простотий да "и*ете т'ва" на двигателя !
        П.п А за моторчето , имахме проблем на едно пежо(кола) има някакви интегрални схеми на моторчето от горе , беше станало мазало , дай го на накой който разбира , оправя се с малко спойки и вс. е ток !
        При мен не е от тъермостата. Моторчрто трябва да го ударя и тогава трагва
        Сега много студено и не ми се разглабя табло да го управям с ново (втора ръка)

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
          Някои Може ли да ми каже какви са признаците на изгоряло съпротивление на моторчето на парното щото имам съмнения в него.При подаване на 12 волта директно на моторчето парното работи на максимални обороти но от ключето неще.
          Признак е че не работи вентилатора но може да не са те, а лош контакт някъде
          Проверяваш до къде стига 12V Може до ключето да не стига (като при чистачките на колегата Suzuki_Sj410 ), може до съпротивленията, може и след тях преди моторчето....
          Провери си през + или - се управлява парното
          ...японските "японци" им се подава + през контактния ключ или директно и ключетата за управление прекъсват масата (-), а на европейските "японци" има винаги маса (-) и се прекъсва (+)а контактен ключбушони ключета за управление моторче на парното
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Моя е еврояпонец ама нещо тея жици още немога да ги изровя коя къде е има маса на входа в това съм убеден щото я мерих и излиза ама нещо някъде става с плюса май.Сетих се и че от известно време при пускане на парното на макс. ми светваше лампата за зареждане,а акумулатора си се зарежда мерих го но въпреки това при пускане на парното на макс. лампата светеше съвсем леко незнам това дали няма някаква свързаност с изгасването на апрното.
            Последно редактирано от Дявол Коледа; 02-01-09, 18:48.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

ама нещо тея жици още немога да ги изровя коя къде е
              Вариянтите са само два
              1.Професионален - разглобяваш всички куплунги, връзки, кабелни снопове, чистиш, мериш и сглобяваш (дефектното подменяш)...накрая винаги тръгва
              2.Временен...тайно и без да се усетиш прокарваш (+)до парното през някакво тайно ключе....временно.... до напролет пък после ще му мислим
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Утре ще бъде приложен вариант две щото точно в тоя студ хич неми е до раглобяване на де що има кабел а на пролет за втори път ще се прави профилактика на парното надявам се за последно.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Вариянтите са само два
                  1.Професионален - разглобяваш всички куплунги, връзки, кабелни снопове, чистиш, мериш и сглобяваш (дефектното подменяш)...накрая винаги тръгва
                  2.Временен...тайно и без да се усетиш прокарваш (+)до парното през някакво тайно ключе....временно.... до напролет пък после ще му мислим
                  Последният САМУРАЙ който правих имаше толкова "временни" неща, че таблото му приличаше на самолет. На мястото на касетофона имаше плексигласово парче с 5 ЦК-ключета и поне 30 еднакви червени кабела към ... навсякъде. и още 2 ключета висяха на кабелите под таблото. И цялата тази работа, защото собственика сменил кормилото и махнал блоковете за управление. Взех от 1 катастрофирал САМУРАЙ цялата инсталация и я подмених. И се оправи на 99%. За сега не светят само стоповете, ама явно е от онази стопмашинка над педала.
                  Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                  http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Много топли тази ушанка, чак прозореца отворен:

Коментар

Ако е изгорял реостат - няма степени, само максимални обороти, защото тогава веригата не минава през съпротивление (а те са 2 бр.)
                      Ето тук коментирахме такъв проблем. Има и снимки на въпросния реостат.
                      Последно редактирано от Жоро; 04-01-09, 21:33.
                      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Здравеите смених си термостата и пак парното е слабичко кажете може ли да се е затиснало радиаторчето на самото парно.Или нещо друго трябва да проверя. И трудно ли се сваля все пак

Коментар

Ура победа!Днес след като свалих таблото успях да открия ядовете,оказа се зацапни контакти на ключето след съответното разглабяне и зачистване вече всичко е ОК.

Коментар

Еми - Честито!!!
                            Сега всички планове за печки от заз, лада и всяки други отпадат и ти става едно леко и приятно
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

ами щом след смяна на термостата парното е лабаво-няколко варианта- 1. запушено радиаторче-става ако си слагал добавки за запушване на теч в радиатора
                              2. прецакан превключвател студено топло
                              ако и тва не е ..трябва да помедитирам малко и да пиша пак.
                              френския термостат си е термостат за сузуки ес джей 410 на 88 градуса и 52 мм в диаметър,произведен във франция
                              куче или вълк?
                              в клетка ,или свободен?
                              въпрос на личен избор.
                              Вихрен Илиев
                              0888249888
                              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Не съм слагал добавки ,а термостата е Японски на 82 градуса като стария ми. Възможно е да ми е задръстено радиаторчето ами ако промие системата дали ще стане? А колкото до превключвателя той мисля че е фиксиран или да го пробвам на рака. Благодаря за съвета

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X