Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да мушна под капака

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да мушна под капака

Уважаеми съфорумци и състрадалци по любимия Сузуки Самурай,
    След дълги колебания ,вътрешна борба със себе си и даже отчаяние, реших , че трябва да си сменя двигателя на 1300 годишния Самурай.
    Подбрах момента не случайно, защото есента вече отпуските са свършили, болшинството сте налице , започва сезона на активното каране и времето ще ме притиска и стимулира.
    И речено- сторено. С братска помощ изкормихме 1,3 двигателя барабар с ск. кутия и го харизах на състрадалец.
    Първоначалната ми идея беше да мушна една цяла Сиера вътре, но се оказа , че не ми достигат почти 10 см и не, че ме плаши толкова удължаването на муцуната, колкото изнасянето на захващането напред, което пък ще доведе до куп проблеми и усложнения.
    След това мислих да съчетая Ескорт двигател със Сиерска кутия - крайния резултат- печеля 4 см , и тежестта става по- лека теоретически.
    В отчаянието си стигнах да мисля за комплект от Лада, но пък там задължително трябва да правя ремонт на двигателя преди вграждането.
    Не ми е чужда и мисълта от вграждане на Суифт - разправят че ставали самурайските 1,3 кутии.
    Нямам задълбочени познания и умения, но Вашите мнения са от съдбоносно значение за мен .
    Моля за Вашата помощ!
    [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

До: Какво да мушна под капака

Виж,как стои въпроса с BMW,ем ДВГ-то е алумин и ще тежи по-малко.Освен това вече има направен такъв,та ще може да черпиш идеи.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Тук в София аз поне съм видял два монтирани Суифта 1.3 вентилки.С малко рязане и смяна на мястото на парното става.Сигурно Калоян/Густав/ще се включи и ще даде подробности.Аз съм с БМВ 1.8 но това си е яка преработка.А да махнеш оригиналният двг.за да сложиш ладов ми се струва смешно/мое мнение/.Какво печелиш?Аз бях мераклия на фордов V6 но като му видях теглото и се отказах.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Наистина ли смяташ да осъкатиш горкото самурайче с ладов двигател?
        Мога да ти дам телефоните на 3-ма ралични собственици на такива самоделки.
        Да ти кажат мнения от 1-во лице единствено число.
        Аз ще кажа само, че нито един от тях не е в движение а в постоянна доработка.
        Ако ще правиш ЗВЯР ползвай VITARA 1,6 16V, или BMW 320 нещо което да има коне в двигателя си.
        Най лесният тунинг на Самурай е на SJ 413 да сложиш двигател от SWIFT 1,3 16V пасва 1към1 без доработки. а той си е 103 к.с. Малко работа по окабеляването и самурая литва.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
          Наистина ли смяташ да осъкатиш горкото самурайче с ладов двигател?
          Мога да ти дам телефоните на 3-ма ралични собственици на такива самоделки.
          Да ти кажат мнения от 1-во лице единствено число.
          Аз ще кажа само, че нито един от тях не е в движение а в постоянна доработка.
          Ако ще правиш ЗВЯР ползвай VITARA 1,6 16V, или BMW 320 нещо което да има коне в двигателя си.
          Най лесният тунинг на Самурай е на SJ 413 да сложиш двигател от SWIFT 1,3 16V пасва 1към1 без доработки. а той си е 103 к.с. Малко работа по окабеляването и самурая литва.
          И аз това му казвамБМВ-то е халумини е с 15-16 килца по-тежко от оригиналният двг.А суифтовият може и по-лек да излезе от оригиналният.Единственото което не ми хареса при него е че въртящият момент идва на много високи обороти.То не че и БМВ-то е много по различно но го излекувах с редукторните мостове.Сега нещо ме е ухапала мухата за един V8 ,4 л .По-къс е от този с който съм в момента с около 12см.Проблема е че повечето са автомати а на мен ми трябва с ръчка.Но който търси намира
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Добре де, като гледам на БМВ кутиите хич не са детски... де го навря това на бедната Самурайка...... КаскадЬор, казваш че може да се сложи самурайски маховик, ама и тва нямям- говоря за суифт монтаж

Коментар

А, за ладата го написах от уважение към детството на мнозина от нас.

Коментар

Това за ладатаПроблем с кутията на БМВ-то няма.Просто ако искаш да си запазиш същото място на ск.лост,скъсяваш двете щангички или "самара,планката" зависи от вида на ск.Проблема идва от картера.На БМВ той е алуминиев и отпред ,и пречи на кормилният хебел.Понеже не ми се правеше обърнат картер,издърпах двг-то напред и нагоре.И пак понежеси знам че няма да спра до тук удължих муцуната и изтумбих капака,това с тенденция за по-голам двг в бъдеще.А,наложи се и скъсяване на вала м/у скоростите и раздатката.

Коментар

Първоначално публикуван от draganrp Преглед на мнение
                  Добре де, като гледам на БМВ кутиите хич не са детски... де го навря това на бедната Самурайка...... КаскадЬор, казваш че може да се сложи самурайски маховик, ама и тва нямям- говоря за суифт монтаж
                  Двигателите са 90% еднакви и основната разлика е в главата. Иначе блоковете са идентични: Самурая е G13A, a SWIFTa e G13B. Виж тук.
                  Mаховика е най-малкия проблем, той е на 6 болта. Става и с единия и с другия. По важно е да смениш картера и тръбата за маслената помпа.
                  Проблема идва с инжекциона и бензиновата помпа, и там ти трябва добър ЕЛаджия, за да ти закачи компютъра кат хората.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    ......А,наложи се и скъсяване на вала м/у скоростите и раздатката.
                    Това е неизбежно.
                    Винаги има здава стругарска намеса с резултат: Кардан модел: ЛАДА-Сузуки, или BMW-Suzuki, ФОРД-Сузуки и т.н.

Коментар

Предложиха ми и един Витара двигател с карбуратор. Сега трябва да проверя колко кончета е и дали си заслужава, а според вас ?
                      Лошотото е , че ми трябва да е с документи. Префасонирах му визията и ме спират засега само да го гледат, ама някой като се заяде- прав умирам. Сега съм го прибрал ва топло, щот трябва да го тикам-
                      Нали му опразних коша.

Коментар

Предложиха ми и един Витара двигател с карбуратор. Сега трябва да проверя колко кончета е и дали си заслужава, а според вас ?
                        Лошотото е , че ми трябва да е с документи. Префасонирах му визията и ме спират засега само да го гледат, ама някой като се заяде- прав умирам. Сега съм го прибрал ва топло, щот трябва да го тикам-
                        Нали му опразних коша.
                        Карбураторната не знам ама моно-инжекцията е към 85 к.с. Според мен това е най оптималния вариант за подмяна или от Сузуки Суйфт 1.3 като слагаш маховика на Самурайчето, защото е по-тежък и си има предимство за оффроуд каране.
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Офф , и в двата случая нямям мяховик от 1,3.... де да го търся- не знам.
                          Като че ли по- ме блазни суифта заради конете и теглото

Коментар

Офф , и в двата случая нямям мяховик от 1,3.... де да го търся- не знам.
                            Като че ли по- ме блазни суифта заради конете и теглото
                            Маховика да ти е проблема,все ще се намери кой да ти помогне.намери двигател
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Ами тя затова е тази тема- кой каквото чуе - да се обажда, пък после ще опишем най- подробно всичко направено и ще качим снимки , че да е ясно. Иначе търся - все ще излезе нещо . Може би трябва търпение и шанс .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X