Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
    Аз искам да попитам нещо - тези амортисьори, които влизат в кита на калмини, реално с по-голям ход ли са или не? А дължината им променена ли е нещо?
    Задните са с по-голям ход. Има снимки в пост 6
    Предните не ги измерих.
    ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от Ivich Преглед на мнение
      Предните не ги измерих.
      Ivich, видях ги. Определено са по дълги, ама сети ли се да им измериш хода?

Коментар

Предните не ги измерих.
        Грешката е в мен Неуточних, че питам за предните.

То ако задните не бяха по-дълги за какво говорим изобщо
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ще изтупам от праха тази тема, но точно в момента си изработвам самоделен кит за повдигане и ми стана интересно защо не са използвани планките за сваляне на предния диф след като ги има в снимката на кита.
          Има ли някой чертеж на подложния фланец за задния кардан.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Разгледаи тази тема ще ти е от полза http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=45330

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
              Разгледаи тази тема ще ти е от полза http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=45330
              Поне 10 пъти съм я чел ама и сега не видях размери на фланеца. Исках да го направя предварително, но като разглобя ще го заснема.
              Когато приключа с лифта и всичко се окаже добре ще пусна в тема всичко с кадърни чертежи и обяснения.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                Поне 10 пъти съм я чел ама и сега не видях размери на фланеца. Исках да го направя предварително, но като разглобя ще го заснема.
                Когато приключа с лифта и всичко се окаже добре ще пусна в тема всичко с кадърни чертежи и обяснения.
                Слави, на кой фланец искаш размери ?
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Аз до колкото се сещам май за задния кардан защо не вземеш размера ти че да не стане после грешни размери
                  „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
                    Аз до колкото се сещам май за задния кардан защо не вземеш размера ти че да не стане после грешни размери
                    И аз нямам чертеж, свалих задния кардан и според него направих подложката.Дебелината и е 2.5 см. но не е проблем да бъде и малко повече.
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                      И аз нямам чертеж, свалих задния кардан и според него направих подложката.Дебелината и е 2.5 см. но не е проблем да бъде и малко повече.
                      Така ще направя и после ще му пусна размерите за да го имат всички. Мисля преди да започна да монтирам каквото и да е да сложа една черта на капачката на шлиците до къде е и след като монтирам лифта да премеря изместването и това да е дебилината на фланеца. Просто исках да го изработя предварително с отворите и по-дебел и после само да го струговам до размер.
                      Последно редактирано от slavin; 13-01-09, 08:26. Причина: грешка

Коментар

Ще изтупам от праха тази тема, но точно в момента си изработвам самоделен кит за повдигане и ми стана интересно защо не са използвани планките за сваляне на предния диф след като ги има в снимката на кита.
                        Просто окачването не е за Витара 2.0 V6, и планките са различни. (не веднъж споменавано). http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...38&postcount=1

Виж и тук съм писал нещо: преместване на диф на витара

и тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=26

Пробвахме няколко варианта, но не се получи и се отказахме. Разбира се сигурно може да се измисли нещо по въпроса за моята Витара, но аз реших да го оставя за по-късен етап.
                        ... to be continued

Коментар

Просто окачването не е за Витара 2.0 V6, и планките са различни. (не веднъж споменавано). http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...38&postcount=1

Виж и тук съм писал нещо: преместване на диф на витара

и тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=26

Пробвахме няколко варианта, но не се получи и се отказахме. Разбира се сигурно може да се измисли нещо по въпроса за моята Витара, но аз реших да го оставя за по-късен етап.
                          Извинявам се за въпроса, явно повече снимките съм гледал и по-малко чел. Инче поне 30 пъти съм преглеждал темата ама...

Коментар

След разговор с офиса на Calmini в Bakersfield, USA обаче, се оказа, че поради по-малките серии на Vitara 2.0 V6 и Sidekick Sport 1.8 от Calmini не са разработили окачване за тях.
                            Реших обаче все пак да си взема 3" окачване за Витара и да се опитам да го монтирам на по-широкото шаси на V6.

Имах огромното желание да си монтирам всичко сам, но заради "екзотичният" ми модел на Suzuki - Vitara 2.0 V6 това ми желание се изпълни наполовина.
                            ......
                            1. В предните носачи. Носачите на Витара 1.6 са със заменяем шарнирен болт и с малки разлики в сравнение с носача с лят болт на Витара V6.
                            2. Планките за завъртане на предния диференциал също са различни.
                            3. Гредичката за кормилния демпер е по-къса. Всичко това поради по-широкия кош на Витара V6 заради по-големия двигател.
                            .......
                            Дотук добре, но теоретично (а и според различни публикации) има опасност при повдигане на Vitara V6 с носачите на Calmini за обикновенна Витара страничният наклон на предните колела да стане по-голям от допустимото. А този ъгъл при Витарата не се регулира... Е, регулира се, но със специални екцентрични болтове, които се поставят на мястото на горните болтове на предните амортисьори.
                            В крайна сметка не е ли по-добре и по-лесно, да не си слагаш окачване на Calmini (щом нямат за този модел vitara) а някакво друго? Моята vitara e същият bastard child of the Suzuki family и се интересувам какво решение мога да намеря за едно високо offroad окачване.. Ако можете да ми препоръчате марка, цена?
                            Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                            Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
                              В крайна сметка не е ли по-добре и по-лесно, да не си слагаш окачване на Calmini (щом нямат за този модел vitara) а някакво друго? Моята vitara e същият bastard child of the Suzuki family и се интересувам какво решение мога да намеря за едно високо offroad окачване.. Ако можете да ми препоръчате марка, цена?
                              Ако прочетеш темата ще разбереш че всеки проблем си има решение а за марково и качествено окачване Калмини , а за евтино и качествено има тамън няколко варианта из форума
                              Лудак

Коментар

С други думи, колко високо окачване е възможно да се сложи на точно тази витара, защото на мен 3'' ми се виждат малко. Каква марка, от къде, каква цена, да препоръчате къде могат да го направят във Варна... Интересувам се от каквото можете да ми кажете за лифт на 2.0 V6, защото планирам да я вдигам, ако може и с една педя...
                                Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                                Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X