Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
    С други думи, колко високо окачване е възможно да се сложи на точно тази витара, защото на мен 3'' ми се виждат малко. Каква марка, от къде, каква цена, да препоръчате къде могат да го направят във Варна... Интересувам се от каквото можете да ми кажете за лифт на 2.0 V6, защото планирам да я вдигам, ако може и с една педя...
    1во: Извинявам се за снощи. Пътят "малко" ме затрудни, а и нямам навигация, за да се улесня поне малко в тъмнината
    2ро: Можеш да отидеш до Алекс моторс да ги попиташ за окачване цени и така нататък.
    Не мисля, че 3" окачване е малко. Сложиш ли и по-високи гуми си цар на купона.
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Колега Ивич,много моля сподели как подържаш V6 та в България? Части,консумативи.....някаква фирма различна от МИРКАТ!? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!
      Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

+1
        Малко да я повдигнем тематаче и аз чакам отговор тука!
        Какво стана с теб,колега Ивич?
        Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

От: До: Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Браво колега добър избор !!!Витара В6 верно е малко особена но пък има потенциал ....да не ти се налага но имам такъв двигател за продаване с кутия и вс друго :Д

Коментар

От: До: Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Здравейте колеги.
            От доста време съм регистриран във форума, но досега не бях давал никакви мнения. Вече реших да придобия правото на активен участник, й тъй като за тази цел всеки трябва да помогне с нещо, реших да се спра на това което съм направил собственоръчно след много труд, пари и изхабени нерви, а именно- пълен лифт на Vitara 2.0 V6 с окачване 3", като при него бяха комбинирани части от два производителя(не ги споменавам за сега с цел да не правя реклама), поради простата причина, че тази Витара е малко по особена от другите(разликата е единствено от пред и по-точно в планките които държат предният диф.) и не се предлага пълен кит за нея.
            Реших да поместя темата тук тъй като ми се стори най удачно.

Коментар

От: Vitara 2.0 V6, окачване 3'' Calmini и още нещо

Ще бъде интересно да се види и предполагам, че Иво няма да се сърди, :-)
              LZ1RED

Коментар

Ммм...да. И аз имам една такава с 35"-тици и мое окачване и лифт и съм готов за сравнение по всяко време....и всякакви проби!
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                  Ще бъде интересно да се види и предполагам, че Иво няма да се сърди, :-)
                  И аз се надявам, че няма да се сърди. Просто искам да допълня темата, тъй като окачването което съм ползвал не е самоделно направено и е подобно на това на Calmini. Проблем е, че няма да мога да направя много качествени снимки, тъй като скоро катастрофирах с въпросния автомобил и не е в много добро състояние в момента. Въпреки всичко е време да споделя как навлязох във големият филм по повдигане на Витара 2.0 V6. Искам да отбележа и че не правя реклама на фирмите описани по-долу.
                  Всичко започна когато реших да закупя по големи гуми за въпросната Витара. Това се наложи и поради факта, че джантите на този автомобил са 16"-ки(15-ки не се събират заради спирачната система отпред), а най-малкият размер от гумите на които съм голям фен(BF Goodrich mud terrain) е 225/75/16. До тук добре, но след поставянето на гумите естествено те започнаха да опират в ръба на калниците. Тук вече беше време да помисля и за лифт на Витарата. След дълго четене по форуми и консултиране с приятели се спрях на следното окачване- http://www.4xfourart.com/eng.asp . Естествено не беше за Витара V6, но реших че ще ги напаса по някакъв начин. И така след като се уговорих с хората от горепосоченият сайт, реших да отида до Истанбул лично да си го взема. Понеже съм от Бургаски регион не ми беше много далеч, а и имам приятел който знае много добре турски. По транспорта на окачването "нямах" особени проблеми освен на родната ни граница, където нашите верни служители се заядоха жестоко, но се оправихме и с тях.
                  И така дойде ред и на поставянето на всички елементи от въпросния кит. Мога да кажа, че след като го разопаковахме изглеждаше много добре и професионално направено. За няколко дни монтирахме всички елементи, които си паснаха перфектно с изключение на планките предназначени за сваляне на предния мост. Просто кита е предназначен за Витара 1.6. Реших да пробвам да карам с оригиналните планки. Всичко си беше добре докато не реших да пробвам Витарата по баир и в кално време(наложи се да се натовари предният мост). Започна да се чува здраво блъскане в предната част автомобила и след няколко удара предното се изключи. След оглед се оказа, че дясната полуоска е излязла от дифа. Поставяхме я няколко пати и правихме същите опити, но полуоската отново си излизаше. Проблемът си беше, че трябват планки за сваляне на предния диф. След като се порових в нета открих това- http://www.giz.com.tw/english/product.php?pid=1&ppid=2 . Писах си няколко пати с тази фирма, тъй като не бях сигурен дали не са измамници, но накрая реших да си поръчам планките за сваляне на дифа. След около седмица пристигнаха и реших да ги поставя на колата. Малко трудно се напаснаха, тъй като изместват дифа надолу и назад, но ги поставихме. Тук се наложи да направя и единствената собственоръчна модификация- наложи се да се скъси предния кардан тъй като започна да опира в корпуса на раздатката. След като извърших и тази дейност се наслаждавах на страхотен лифт, който не създаваше и никакви проблеми. За съжаление радоста ми продъжи до преди месец когато катастрофирах.
                  Ако някой има въпроси готов съм да помогна на всеки.

Коментар

Аз имам въпрос-колко струва турското окачване?
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

http://www.4xfourart.com/eng.asp
                      тук си има цени,вероятно си пропуснал.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Странно, защо тази сутрин не го видях... Да съм бил махмурлия-не бях...

Но няма значение, аз 1800 лева няма да дам за това. На мен повдигането на витарата ми излезе 20 лева-10 за пружините от вартбург, и 10 на стругаря да ми остърже подложките за предните пружини.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз имам един ВЪПРОС ! След монтажа на калмини или турското му копие пропадали и сгъвали се предницата и давали гаранция пройзводителя за това ???

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Странно, защо тази сутрин не го видях... Да съм бил махмурлия-не бях...

Но няма значение, аз 1800 лева няма да дам за това. На мен повдигането на витарата ми излезе 20 лева-10 за пружините от вартбург, и 10 на стругаря да ми остърже подложките за предните пружини.
                            В началото и аз така си мислех и също си бях направил подобен лифт. След поставянето на турското окачване обаче се оказа, че лифта с подръчни материали и този който е произведен професионално за съответния автомобил нямат нищо общо. А специално цената за цялото окачване е нищо в сравнение с цената на оригиналните носачи, които са с лят шарнирен болт(двата струват около 1300 лв.). При турското окачване се използват сменяеми шарнири от Витара 1.6.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                              Аз имам един ВЪПРОС ! След монтажа на калмини или турското му копие пропадали и сгъвали се предницата и давали гаранция пройзводителя за това ???
                              С моята Витара 2.0 с турско окачване, бях навъртял около 50 000 км, като от тях поне 10 000 са по черни пътища и не съм имал проблем. Турците си дават една година гаранция само за частите от окачването. С предницата също не е имало проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от iadimitrov Преглед на мнение
                                С моята Витара 2.0 с турско окачване, бях навъртял около 50 000 км, като от тях поне 10 000 са по черни пътища и не съм имал проблем. Турците си дават една година гаранция само за частите от окачването. С предницата също не е имало проблеми.
                                Нещо си противоречиш ! Първо казваш , че си рязал кардан и ти е излизала полуоска , а сега твърдиш ,че си нямал проблем. Виждал съм и калмини и турско и след мотнаж стоят добре. При първото влизане в гората и скачане по дупки се сгъват с 2 см. В по късен етап и с повече. А, ако отпред се монтира лебетка и тежка броня ,какво се случва ? Гаранция за амове не дават ! Пружини турски приема да ги смени , ако са се сгънали с 2 см. поне при свалено положение. Тя е 47 см. за гранд Витара , а омекнала и свалена е 46 см. и не ги сменя ! Предните амове 10 000 км. по черно няма да издържат. Относно цената на оригинални носачи за междинката и за гранд нещо си се объркал. Ако махнеш една нула ще дойдеш на цената на единия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X