Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара - губи охладителна течност, без видими течове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Витара - губи охладителна течност, без видими течове

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
    Наистина, ако има опасност при сваляне да се прецака още нещо, то значи е по-добре да се пренарежат и другите (отколкото да изпуснат по време на работа), макар че не виждам причина "да пострадат така и др.болтове" при разглобяване и сглобяване на главата. Все пак не са от кашкавал и ако всичко се прави без чук, не би трябвало да има проблем.
    Болтовете обикновено са здрави. Резбите в блока се еб..т.Имайте предвид, че новите трябва да са от по-специална стомана.

Коментар

Ако 12 може да мине през главата, най-здраво ще стане със втулка със самонарезна 12 външна и 8 вътрешна. Тогава ти трябва само здрав болт 8 и няма да мръдне.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Колеги дайте инфо на този пич в Пловдив ,от кадето да си купиа нова глава за vitara 1.6 16v G16B мотор пълна инжекция!

Коментар

Майсторът е сложил е главата и е започнал поетапно да притяга болтовете. При последното притягане - до 7 кг.м, последният болт е изпуснал. Казва, че при такова затягане, ако се свали главата, ще има и други повредени резби.(Грешно съм цитирал по-горе: "за да не пострадат така и др.болтове". Вместо "болтове" трябва да е "резби".)

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Наистина, ако има опасност при сваляне да се прецака още нещо, то значи е по-добре да се пренарежат и другите (отколкото да изпуснат по време на работа)
          Може би така и ще стане накрая. Т.е.сваляне и пренарязване. Засега продължава търсенето на въпросния мечик. Във фирмата "около Универсиада" го има - 2бр., но.. само в компютъра, а в действителност не могат да го намерят.

Първоначално публикуван от kikoaristo Преглед на мнение
          Колеги дайте инфо на този пич в Пловдив ,от кадето да си купиа нова глава за vitara 1.6 16v G16B мотор пълна инжекция!
          В момента нямам телефона на магазина при мен. Като го взема ще ти го изпратя.

Коментар

Колеги,дайте съвет.И аз съм за глава VITARA 1.6 16V пълна ингекция. Предлагат ми 2-ра употреба-500 лв,нова от Пловдив 850 лв и циал работещ двигатл за 1200 лв.Ако взема нова глава добре, но ако има проблеми в блока става неприатно!Другото което изкам да питам е от къда да взема гарнитури,предлага ми ниакав арабин на Симеон 30 лв,Миркат-90лв,или пича от Пловдив комплект гарнитури 150лв/къкво включвч комплекта незнам/,Триабва ли да купувам и нови болтове!

Коментар

Предполагам сега колкото хора ти отговорят, толкова различни съвети ще получиш! Аз съм за целия мотор, стига да е в добро състояние. Ако няма никъде видими течове по блока и главата, закачи му един стартер и врътни да видиш компресията - моята беше 14 във всички цилиндри при аналогичен тест. При това положение те съветвам да не пипаш нищо и направо да смениш целия двигател, не се занимавай само с прехвърляне на глави или блокове - колкото по-малко пипаш там, толкова по-дълго ще караш. Регистрацията на новия блок в КАТ е за предпочитане пред филмите в които се е вкарал колегата Станчев с тези ремонти. За гарнитури най-добре Миркат.
              Honda XL600LM, 1987
              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
              Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Колега, ако не вземеш целия мотор - запази го за мен - купувам го веднага.
                Според мен той е най-добрия вариант. След това новата глава от пловдив и комплект от Миркат. На последно място слагам главата втора употреба (при положение, че е оборудвана и е от известна кола след 97-ма и при положение, че не си много добре с парите, може и да е най-добрия вариант. Ако и трите условия не са изпълнени, за мен не е вариант 2-рата ръка)
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Проблемът се реши със сваляне на главата и пренарязване на резбите със замяна на всички болтове с 12 милиметрови. После, малко преди да довърши ремонта, майсторът се разболя за повече време, та чак днес карах колата за пръв път. Сега ще следя - дано всичко е наред!

Коментар

От: До: Витара - губи охладителна течност, без видими течове

За статистиката: след повече от 2 години от гореописания ремонт и 50 хил.км проблеми няма, слава Богу!

Коментар

От: Витара - губи охладителна течност, без видими течове

Радвам се - ако внимаваш и я поддържаш по книжка, според моя опит поне още 150 000 няма да имаш проблеми
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X