Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как се справя витарата с големите гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• как се справя витарата с големите гуми

Колеги пускам тази тема за да мога да си изясня въпроса които ме вълнува на последак . Решил съм се да сложа на моита витарка по големи гуми а именно 31x10.5x15 . Сега съм с 205х70й15 наи вече ме интересува дали с тези големи гуми ще може да катери яките баири ще дам за пример газопровода на Мургаш или готиното екстремче в дясно от Бистришко шосе това което се вижда от ливадата на която беше състезанието от 31-08-2008 . Витарата ми е с мотор G16A не съм променял нищо по диференциалите и раздатката , окачването е повдигнато с кит на Иван Попов , а калниците са модифицирани за по големи гуми от мен лично .
    Нека хората които са си сложили по големи гуми да споделят впечатленията си от промените в проходимостта и др. които за каквото се сети .
    Слагал ле е някои от тези китове дето се предлагат за забавяне на диференциалите или раздатката и какъв е резултата ?
    Пешете нека да направим една интересна и полезна тема

До: как се справя витарата с големите гуми

31" са доста малки не би трябвало да имаш проблем. Познавам хора които карат с 34" на Самурай без да са променяли нищо и не се оплакват.
    LZ1VMH

Коментар

Иван Попов е с 35ци и витарата се справя добре . На бавни няма да имаш проблем но на бързи ще трябва доста натискане . Аз бях с 31ци кобри на късата и на асфалт трудно поддържаше 120 км/ч . Сега съм с 32ки но асфалтови и положението е доло горе същото ...
      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

На голям наклон вижда зор,и в дьлбока кал сьщо,но височината която дават 32 си е предимство,по рядко опира задния диф и преодолява значителни препятствия
        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Иван Попов каза, че с 35-ците Самоков му е на 32 километра по километраж
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
            Иван Попов е с 35ци и витарата се справя добре . На бавни няма да имаш проблем но на бързи ще трябва доста натискане . Аз бях с 31ци кобри на късата и на асфалт трудно поддържаше 120 км/ч . Сега съм с 32ки но асфалтови и положението е доло горе същото ...
            И с обикновени гуми и да натискаш, повече от 130 / на равно//... не става / на газ /
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр
            КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
              И с обикновени гуми и да натискаш, повече от 130 / на равно//... не става / на газ /
              На газ, на бензин все тая ... с обикновените гуми на газ превърташе километража а 140 ги поддържаше без проблем .

Коментар

карам джимни което беше фабрично с 205/70/15 след 60.000км в големи задръствания съеденитела започна да
                негодува а моторчето е дизел с чип тунинг.естествено съеденитела не го покрива гаранцията и реших да си управя сам
                джипа и без да се занимавам с гаранцията защото на хората в сузуки ръчичките им са завряни да не казвам къде
                а най вече защото така им отърва.
                за целта смених пиньон и корона от 3.4:1 минах на 4.3:1 естествено и увеличих размера на гумите 235/75/15
                сега в тази си конфигорация нормално джипа се кара с 90км/ч повече не може защото мотора почва да влиза в критични обороти за един дизел а и аз мисля да си карам джипката много години.
                до ден днешен джипката е на 150.000км и е още със стария си съеденител който негодуваше оше на 60.000км
                а сега си е като нов.
                не че съм голям екстермист но за мен е нужно оше намаляване на предавките.
                единствения вариант е раздатката в моя случай е сложно защото е нова машина
                след доста работа намерих начина как да се скъси още но за сега нямах възможност да реализирам
                идеята но ниакой ден ще стане.
                когато се слагат големите гуми за мен са пълна безмислица без скъсяването на предавките аз имах възможноста да покарам с 235/75/15 без да бях пипал дифовете и на стръмни слизания това вече не е джип а паркетник да не говорим при преминаване на
                траялни участъци където е нужно бавно и технично а не газ и големи гуми.
                до нас си имам едно екстермно пътче с каманаци което преди да сложа касите дифове преминавах но с помоища на стълби
                и много зор на съеденитела сега си го минавам като на разходка е вярно че и задния блокаж играе роля но съм го преминавал с други колеги които нямат блокаж но пък с къси предавки.
                в случая едната машина беше Витара с 31цола но мотор 2.0ХДИ и къси дифове 5.12:1 повярватте ми изкефих се максимално не очаквах такова нещо от една витара.
                позддрави

Коментар

На газ, на бензин все тая ... с обикновените гуми на газ превърташе километража а 140 ги поддържаше без проблем .
                  Какво значи превърташе километража ? Питам сериозно, защото наистина моята не можа да вдигне повече от 130 на равно... А гумите са нормални с ориг джанти
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                    Какво значи превърташе километража ? Питам сериозно, защото наистина моята не можа да вдигне повече от 130 на равно... А гумите са нормални с ориг джанти
                    Значи вдигал съм 170 със зор на магистралата, километража ми беше до 140 . До 160 ускоряваше без никакъв проблем и аз бях потресен но е факт ! Буквално стрелката стигаше до посредата долу ( на 6 часа ) .

Коментар

Void твоята Витара с километраж разграфен до 140 ли е?Аз искам да си взема гуми с размер 255/70/15,но нямам лифт и незнам дали няма да опират при пълен завой.Също се чудя дали ще ми даде голяма разлика в разхода на гориво?В момента съм с 255/60/15 на джанти 9J,ET -25.Причината е ,че на моя размер няма А/Т-та или ALL terrain.Предполагам че на тези джанти гуми с размер 235,ще са тесни.
                      Поздрави-Николай
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                        Void твоята Витара с километраж разграфен до 140 ли е?Аз искам да си взема гуми с размер 255/70/15,но нямам лифт и незнам дали няма да опират при пълен завой.Също се чудя дали ще ми даде голяма разлика в разхода на гориво?В момента съм с 255/60/15 на джанти 9J,ET -25.Причината е ,че на моя размер няма А/Т-та или ALL terrain.Предполагам че на тези джанти гуми с размер 235,ще са тесни.
                        Поздрави-Николай
                        До 140 беше на късата ми витара, на новата ми е до 160, гумите които мислиш да сложиш ще опират но това се оправя много лесно със флекса, реже се съвсем малко от ръба на калника и то от вътрешната страна . Само че си мисля че без лифт изобщо няма смисъл да сменяш гуми .
                        Ето ти вариант +8 см окачване, 5 см боди лифт и 32" гуми :

Коментар

Колега zenit ще споделиш ли от къде си поръча бавните диференциали че много ме блазни идеята за 33.

Коментар

Kaкто съм споменал в по горния ми пост витарата ми е лифтосана и калниците съм отрязал и то не малко според измерването което направих мога да сложа гуми по големи със 7 см. при радиуса от сегашните които са 205х70х15 ще ми е полезно да знам на ваще гуми колко им е височината и съответния размер за да мога да преценя коя наи голяма гума ще мога да събера .

Коментар

Значи вдигал съм 170 със зор на магистралата, километража ми беше до 140 . До 160 ускоряваше без никакъв проблем и аз бях потресен но е факт ! Буквално стрелката стигаше до посредата долу ( на 6 часа ) .
                              Аз за първи път карам Витара и още не съм наясно какво може и как трябва да е А я купих от човек който не е правил нищо по нея, и я е карал само на късо разстояние, за сметка на това с много лош участък от пътя...гуми Бриджстоун Дуелер 195/80/15...много доволен
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X